نظر کاندیداهای ریاست جمهوری در مورد واردات خودرو چیست؟
با نزدیک شدن به زمان انتخابات هر یک از نامزدهای ریاستجمهوری در خصوص صنایع مختلف کشور اظهار نظر میکنند و صنعت خودروسازی به عنوان دومین صنعت فعال کشور جایگاه ویژهای در میان شعارها و برنامههای ...
با نزدیک شدن به زمان انتخابات هر یک از نامزدهای ریاستجمهوری در خصوص صنایع مختلف کشور اظهار نظر میکنند و صنعت خودروسازی به عنوان دومین صنعت فعال کشور جایگاه ویژهای در میان شعارها و برنامههای انتخاباتی آنها دارد. به خصوص آنکه این صنعت ضریب نفوذ اجتماعی بالایی داشته و برای بخش قابلتوجهی از افراد جامعه مهم است. در این میان مهم است که هر یک از کاندیداهای ریاستجمهوری چه اعتقادی در خصوص واردات خودرو داشته و دولت بعدی چه برنامهای را در این خصوص اجرایی خواهد کرد؟ کدام یک از کاندیدهای فعلی موافق آزادسازی واردات خودروو پس از سه سال و نیم بوده و کدام یک ادامه ممنوعیت واردات را راهکار مناسب میدانند؟
پیش از پاسخ دادن به این سوال اجازه دهید که مطرح کنیم که تمامی کاندیداهای ریاستجمهوری به اتفاق ادعا دارند که سیاستهای فعلی صنعت خودروسازی کاملا ناکارآمد بوده و آنها ادامهدهنده مسیر دولت فعلی نخواهند بود.
تمامی کاندیداها معتقد هستند که انحصار فعلی موجود در بازار خودرو باید شکسته شود که البته تقریبا هیچ کدام از آنها تاکنون در این خصوص برنامه مکتوب و مشخصی را ارائه نداده و تنها اظهار نظرهای کلیای در مورد مشکلات صنعت خودرو داشتهاند.
نکتهای که وجود آن است که آزادسازی واردات و همچنین تولید خودرو با مشارکت خودروسازان خارجی از الزامات حذف انحصار به حساب میآید و به این ترتیب طبیعی است که توقع ارائه یک برنامه مکتوب در حوزههای مذکور از نامزدهای ریاستجمهوری وجود داشته باشد.
فعلا و تابدینجای کار هیچ کدام از نامزدها به صورت صریح مخالفت یا موافقت خود را برای آزادسازی واردات مطرح نکرده و به نظر میرسد که این موضوع ریشه در نبود سیاستها و برنامههای مشخص از سوی آنها دارد. موضوعی که البته چندان در کشور ما عجیب به نظر نمیرسد.
هر کاندیدا چه نظری دارد؟
پیش از آنکه نگاهی داشته باشیم بر نظرات کاندیداهای ریاست جمهوری در مورد واردات خودرو اجازه دهید مجددا تکرار کنیم تمامی کاندیدهای ریاستجمهوری به ارائه کلی گویی در خصوص واردات خودرو پرداخته و هیچ کاندیدایی تاکنون یک برنامه مکتوب و مشخص را در این حوزه ارائه نکردهاست.
ابراهیم رئیسی: «شکستن انحصار در بازار خودرو را ضروری دانسته و میگوید٬ چنانچه کیفیت محصولات تولیدی خودروسازان داخلی ارتقا یابد واردات خودرو دیگر محل نگرانی نخواهد بود.» بدین ترتیب به نظر می رسد که حجت السلام رییسی٬ تقویت خودروسازان داخلی را مقدم بر واردات خودرو به کشور میدانند.
عبدالناصر همتی: «معتقد است که واردات خودرو به کشور مشروط به داشتن منابع ارزی کافی است». منابع ارزی که البته معلوم نیست در آینده در اختیار کشورمان قرار گیرد یا خیر. اما چشم انداز کلی ایشان ایجاد بازار رقابتی براساس قیمت گذاری آزاد توسط خودروسازان و ورود خودروهای خارجی در جهت کنترل سقف قیمتی مربوطهاست.
محسن رضایی: «آزادسازی واردات خودرو را تنها راه شکستن انحصار بازار میداند و میگوید که تعرفههای واردات باید به آرامی پایین آید تا این امکان برای خودروسازان داخلی فراهم شود که خود را آماده رقابت با محصولات وارداتی کنند.» گفتنی است که در میان نامزدها٬ جدیترین برنامه مربوط به تحول در صنعت خودروسازی توسط محسن رضایی بیان شدهاست.
علیرضا زاکانی با واردات خودرو خارجی مخالفتی ندارد اما معتقد است کسانی که مایل به استفاده از خودروی وارداتی هستند٬ باید خود هزینه آن را نیز پرداخت کنند. وی تاکنون بر روی دریافت مالیات از کسانی که خودرو خارجی سوار میشوند تاکید فراوان داشته است.
محسن مهرعلیزاده نیز میگوید: «با واردات مخالفتی ندارند اما با واردات انحصاری مخالف است». اظهار نظری که کاملا کلی بوده و نمیتواند به صورت شفاف سیاستهای دولت وی را مشخص کند.
سعید جلیلی و امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این مورد اظهارنظر مشخصی نداشته و هنوز مشخص نیست که چه برنامهای در حوزه واردات خودرو دارند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
میبینم که از روی همتی شیفت کردین رو رضایی!
ولی اون هم رأی نمیاره
انقدر جانبدارانه متن ننویسید لطفاً