مرگ بیش از ۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ در پی استفاده از سوختهای فسیلی
استفاده از سوختهای فسیلی تنها محیط زیست را از بین نمیبرد. گازها و ذرات تولید شده سلامت انسان را تا حد مرگ به خطر میاندازند. اخیرا مطالعهای انجام شده که در آن محققان مدلی بر ...
استفاده از سوختهای فسیلی تنها محیط زیست را از بین نمیبرد. گازها و ذرات تولید شده سلامت انسان را تا حد مرگ به خطر میاندازند. اخیرا مطالعهای انجام شده که در آن محققان مدلی بر اساس سوختهای شیمیایی و ذرات آلودگی بدست آوردهاند. در این مطالعه مشخص شد که با حذف سوختهای شیمیایی میتوانستیم از مرگ حدود یک میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ جلوگیری کنیم.
این مرگها نتیجه بیماریهایی چون سکته، سرطان ریه و عفونت دستگاه تنفسی بود که همگی از تنفس ذرات PM 2.5 در اتمسفر حاصل میشوند. آلودگی PM 2.5 خطرناکترین نوع آلودگی محیط زیستی در سراسر دنیاست که سلامت انسان را به خطر انداخته است. این ذرات میتوانند از وسایل گرمایشی خانه، اجاق گاز، طوفانهای گرد و خاک، زباله، آتش، ارسال بستههای بین المللی و از همه مهمتر با استفاده از سوختهای فسیلی به وجود آیند.
در این بین، چین و هند بیشترین مرگ بر اثر این ذرات را داشتند که با حذف کامل زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی از چرخه کشور میتوانستند بیماریهای مربوط به PM 2.5 را حدود ۲۰ درصد در مقیاس جهانی کاهش دهند. این نتایج به ما نشان میدهند که با حذف سوختهای فسیلی میتوانیم قدمی برای محیط زیست و هم برای سلامت خودمان برداریم.
محققان با مطالعه ۲۱ بخش که شامل ۲۰۴ کشور و ۲۰۰ بخش در کشورها میشد، تعداد مرگهای مربوط به PM 2.5 را در سال ۲۰۱۷ محاسبه کردند. در ادامه این مطالعه، آنها منابع تولید این ذرات را نیز بررسی کردند. مشخص شد که ۹۰ درصد جمعیت دنیا بیشتر از چیزی که سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده بود در معرض این ذرات قرار داشتند.
مطالعه اخیر نشان داد که ۲۰ درصد مرگها در دنیا در سال ۲۰۱۷ مربوط به استفاده از سوختهای فسیلی بوده. اما این آمار ممکن است حتی بیشتر باشد. مطالعات جدیدتر نشان میدهند که حدود ده برابر این عدد در سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاده. استفاده از نفت و گاز طبیعی بزرگترین تولیدکنندگان ذرات PM 2.5 در مصر، روسیه و ایالات متحده هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.