ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اینشورتک‌ها
تکنولوژی

اقدام بیمه مرکزی برای قطع همکاری با استارتاپ‌های بیمه‌ای؛ عاقبت اینشورتک‌ها چه خواهد بود؟

شرکت بیمه مرکزی با ارسال نامه‌ای خطاب به شرکت‌های بیمه فعال در کشور، از آنان خواسته که کلیه همکاری‌های خود با شرکت‌های بیمه استارتاپی یا اینشورتک‌ها که فاقد مجوز هستند را از تاریخ اول تیر ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۶:۱۵

شرکت بیمه مرکزی با ارسال نامه‌ای خطاب به شرکت‌های بیمه فعال در کشور، از آنان خواسته که کلیه همکاری‌های خود با شرکت‌های بیمه استارتاپی یا اینشورتک‌ها که فاقد مجوز هستند را از تاریخ اول تیر متوقف کنند. اینشورتک‌ها در این مورد معتقد هستند که دولت در واقع در حال ارسال سیگنالی به تمامی فعالین استارتاپی و افراد دارای ایده است که نباید پا در این راه بگذارند چرا که سختگیری در این وادی بیش از حد است.

در بند اول این نامه آمده که هر گونه همکاری مستقیم و غیر مستقیم شرکت‌های بیمه و شبکه‌های فروش با بازاریابان بیمه‌ای بر خط (استارتاپ‌ها) فاقد مجوزهای بیمه مرکزی، از اول تیرماه  ممنوع خواهد بود و در صورت مشاهده ادامه همکاری با شرکت‌های بیمه‌ای برخورد خواهد شد. ضمنا تأکید شده «که لازم است در صورتی که شرکت‌های بیمه با استارتاپ‌ها خارج از چارچوب‌های بیمه‌ای قراردادی منعقد کرده باشند، این قراردادها را فسخ کنند.»

اینشورتک‌ها

«حامد ولی‌پوری» مدیر عامل استارتاپ بیمیتو که یکی از بازیگران اصلی بازار اینشورتک‌هاست در گفتگو با دیجیاتو می‌گوید که علت نوشته شدن چنین نامه‌ای از سوی بیمه مرکزی، سوء تفاهم بوده و در این نامه بیمه مرکزی مکاتبات انجام شده بین این سازمان و اینشورتک‌ها و زمان‌بندی‌های لازم را مورد توجه قرار نداده است.

ولی‌پوری یکی از مهم‌ترین راهکارهای حل مشکلات میان اینشورتک‌ها و بیمه مرکزی را به کارگیری سیستم سندباکس می‌داند؛ جایی که اینشورتک‌ها بتوانند با خودتنظیمی مبنای کار را بگذارند و طبق این قوانین خود تنظیم شده پیش بروند تا اینکه این قوانین به تصویب رگولاتوری برسد. ولی‌پور در این رابطه می‌گوید:

به طور کلی پیشبرد کارها در محیط سندباکسی برای استارتاپ‌ها به خصوص اینشورتک‌ها موضوع بسیاری خوبی است و به رشد آن‌ها خیلی کمک می‌کند. ضمن اینکه به نظر من بحث فعالیت در محیط سندباکسی باید ادامه‌دار و رصدشدنی باشد چرا که نیازمندی‌های استارتاپ‌ها به مرور زمان تغییر می‌کند و قوانینی که بر اساس محیط سندباکس تصویب شده شاید نتوانند برای همیشه از آن استارتاپ حمایت کنند. بنابراین من فکر می‌کنم با توجه به تغییر نیازهای استارتاپ‌ها به مرور زمان، نیاز است که سندباکس هم قدم به قدم پیش برود و اینطور نباشد که 6 ماه فعالیت اولیه استارتاپ قوانین بر اساس محیط سندباکسی باشند و از آن به بعد کاملا رگوله شوند.

ولی‌پوری البته می‌گوید که با پیگیری‌های انجام شده، موضوع در حال بررسی و حل شدن است. در همین رابطه امروز هم بیمه مرکزی یک نشست همفکری برگزار کرده و در آن مقرر شده که فرصت دیگری به استارتاپ‌های بیمه‌ای برای تکمیل فرآیند‌ها داده شود که احتمالا جزئیات آن به زودی رسانه‌ای خواهد شد.

نامه بیمه مرکزی رویکرد حمایتی این سازمان از استارتاپ‌ها را زیر سوال می‌برد

اینشورتک‌ها

«محمود کریمی» مدیر ارشد شبکه نوآفرینی پلنت که ارتباط تنگاتنگی با اینشورتک‌ها دارد معتقد است که برای رگولاتوری استارتاپ‌های بیمه‌ای نیازی به نامه‌های دستوری نیست و مشکل می‌توانست با جلسه و بحث و مفاهمه برطرف شود. کریمی در این رابطه به دیجیاتو گفت:

شرکت بیمه مرکزی به عنوان رگولاتور، همیشه رویکرد حمایت از استارتاپ‌ها را داشته است و نتیجه نهایی این کار هم چیزی نیست جز راحتی و آسایش مردم و همچنین افزایش ضریب نفوذ بیمه در بین شهروندان. مگر اینکه خواسته مدیریت بیمه مرکزی دقیقا همان چیزی نباشد که لایه‌های پایین‌تر با آن موافق باشند. اگر موضوع نقض قانون یا دلایل جدی قانونی از سوی بیمه مرکزی است، می‌توان با بحث و گفتگو و مفاهمه مشکل را حل کرد و نیازی به صدور نامه‌های دستوری مثل این نامه نیست. این نامه باعث تشکیک در رویکرد حمایتی بیمه مرکزی از استارتاپ‌های بیمه می‌شود.

با توجه به این اوضاع، کریمی می‌گوید این نامه بیمه مرکزی پیغام واضحی دارد و آن هم این است که به استارتاپ‌ها می‌گوید اولویت فعالیت‌تان هر جایی به غیر از صنعت بیمه باشد. ما اینجا حسابی سخت‌گیر هستیم.

مدیر ارشد پلنت هم یکی از راهکارهای برطرف شدن این مشکلات را وجود سندباکس برای کمک به قانون‌گذاری در حوزه اینشورتک‌ها می‌داند. سندباکس‌ها با رعایت ملاحظات و ویژگی‌هایی که مد نظر بیمه مرکزی است می‌توانند در دسترس همه استارتاپ‌ها و شرکت‌های اینشورتک قرار بگیرند تا هم بار مسئولیت از دوش بیمه مرکزی بر داشته شود و هم رشد فناوری در صنعت بیمه سرعت بگیرد.

کریمی می‌گوید اینشورتک‌ها با عملکرد خوبی که داشته‌اند، بالاخره شرکت‌های بیمه سنتی را کنار می‌زنند هر چند رگولاتوری که اینجا بیمه مرکزی است می‌تواند برای به تعادل رساندن اوضاع چاره‌ای بیندیشد:

اینشورتک‌ها درد بزرگی را از مشتری دوا کرده‌اند و نیاز به مراجعه فیزیکی به شرکت‌های مختلف بیمه را با جمع‌آوری تعداد زیادی از سرویس‌های بیمه در یکجا از میان برداشته‌اند. با این حساب من تقابل آن‌ها با بخش سنتی را همچنان ادامه‌دار می‌بینم و تصور می‌کنم مثل تاکسی‌های اینترنتی، اینشورتک‌ها هم با گذشت هر سال به بازار سنتی بیشتر تنه می‌زنند و در صورتی که بیمه مرکزی با قانون‌گذاری و رگولاتوری چاره‌ای برای این موضوع نیندیشد بخش سنتی بازار بیمه به زودی از بین می‌رود و این موضوع را مشتریان با استقبالشان مشخص کرده‌اند.

با توجه به این صحبت‌ها، به نظر می‌رسد که فعلا بیمه مرکزی از اقدام جدی علیه اینشورتک‌ها دست برداشته و موضوعاتی در حال بررسی و پیگیری است که احتمالا جزئیات آن‌ها به زودی در رسانه‌ها منتشر خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی