یک استارتاپ چینی میخواهد نسل بعدی GPUهای انویدیا را به چالش بکشد
استارتاپ چینی «Biren Technology» که در زمینه طراحی GPU و شتابدهندهها فعالیت دارد، در حال توسعه یک چیپ ۷ نانومتری جدید است که میتواند با نسل بعدی GPUهای دیتاسنتر ۵ نانومتری انویدیا رقابت کند. مدیر ...
استارتاپ چینی «Biren Technology» که در زمینه طراحی GPU و شتابدهندهها فعالیت دارد، در حال توسعه یک چیپ ۷ نانومتری جدید است که میتواند با نسل بعدی GPUهای دیتاسنتر ۵ نانومتری انویدیا رقابت کند.
مدیر ارش فناوری و طراح ارشد این استارتاپ به نام «مایک هونگ» اخیرا در مصاحبهای گفته که چیپ ۷ نانومتری جدید Biren Technology با سرعت بالایی پیشرفت میکند و انتظار میرود همین امسال ساخته شود.
این چیپ به عنوان یک شتابدهنده برای کارهای سنگین مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در کامپیوترهای قدرتمند یا HPC طراحی شده است. این شرکت کاملا اطمینان دارد که عملکرد تراشه جدیدش به گونهای است که میتواند با نسل بعدی GPUهای ۵ نانومتری انویدیا رقابت کند.
نسل بعدی گرافیکهای انویدیا مبتنی بر معماری «ایدا لاولیس» خواهد بود که جایگزین طراحی کنونی یعنی «Ampere» میشود. نسل جدید با استفاده از لیتوگرافی ۵ نانومتری شرکت TSMC یا سامسونگ ساخته میشود.
در حال حاضر انویدیا در بخش هوش مصنوعی و HPC از شتابدهنده مبتنی بر Ampere به نام A100 استفاده میکند که مشخصات فنی فوقالعادهای دارد:
- ۶,۹۱۲ هسته کودا
- ۴۳۲ هسته تنسور
- حداکثر ۸۰ گیگابایت حافظه HBM2E
- حداکثر ۲ ترابایت بر ثانیه پهنای باند حافظه
با توجه به این موضوع، مسلما نسل بعدی آن با معماری آیدا لاولیس مشخصات فنی قدرتمندتری خواهد داشت و عملکردش هم بهبود پیدا میکند. بنابراین استارتاپ چینی Biren Technology کار سختی پیش روی خود دارد.
علاوه بر انویدیا، این استارتاپ باید با AMD هم در بازار رقابت کند. AMD در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه HPC داشته و برای مثال سال گذشته میلادی از شتابدهنده MI100 با ۳۲ گیگابایت حافظه رونمایی کرد که مبتنی بر معماری CDNA است. در کنار AMD، اینتل هم میخواهد با گرافیک Xe HP، وارد بازار HPC شود.
باید منتظر ماند و دید ادعای استارتاپ Biren Technology تا چه اندازه صحت دارد. اگر یک شرکت چینی بتواند حضور قدرتمندی در بازار گرافیک داشته باشد، شاید بازار از انحصار کمپانیهای آمریکایی خارج شود که به نفع مصرفکنندگان جهانی خواهد بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگر بتونه در بحث نرم افزار هم بخوبی شرکت های امریکایی فعالیت کنه میتونه با استفاده از قیمت پایین شرکت هارو مجاب به خرید کنه ، بعنوان مثال پردازنده های لبتابی پایین رده انویدیا پرفرمنس زیادی ندارند و قسمت بزرگی از بازار رو هم در اخیار دارند و میتونه شروع خوبی باشه