ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مدیر عامل زرین‌پال: مشکلات طرح صیانت مجلس به‌شدت نگران‌کننده است

مدیر عامل زرین‌پال در گفتگو با دیجیاتو پیرامون طرح «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» مجلس که این روزها از آن به عنوان طرح صیانت یاد می‌شود، می‌گوید که این ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۲ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۵

مدیر عامل زرین‌پال در گفتگو با دیجیاتو پیرامون طرح «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» مجلس که این روزها از آن به عنوان طرح صیانت یاد می‌شود، می‌گوید که این طرح مشکلات فراوانی دارد و پیگیری آن از مسیر اصل 85 قانون اساسی و تأکیدهای فراوان روی بحث مجوزدهی به کسب و کارها در آن نگران کننده است.

«مصطفی امیری» مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار زرین‌پال یکی از مشکلات بزرگ طرح مجلس را اصرار به پیگیری آن از طریق اصل 85 قانون اساسی می‌داند که به نوعی، یک درب پشتی قانونی به حساب می‌آید و می‌تواند شرایطی فراهم کند که این طرح بدون نیاز به رفتن به صحن علنی مجلس اجرایی شود. به عقیده او منطق روشنی پشت این تصمیم‌گیری وجود ندارد و همین عامل نگران‌کننده‌ای به شمار می‌آید:

«بر اساس اصل 85 این طرح می‌تواند در یک بازه زمانی به صورت موقت، و در حالتی که تبدیل به قانون نشده، وارد یک کمیسیون مجلس شده و از این مسیر که یک درب پشتی است به تصویب و اجرا برسد که این موضوع نگرانی‌های زیادی را ایجاد خواهد کرد. به نظر می‌رسد که پشت اصرار به این شیوه پیگیری، منطق روشنی وجود ندارد و همین باعث می‌شود نگرانی‌ها در مورد این طرح که ممکن است نیت خیری هم پشتش باشد، چندین و چند برابر افزایش پیدا کند.»

امیری در پاسخ به اینکه با تشکیل کمیسیون جدید در طرح چقدر موافق است به مسئله تعداد افراد پیشنهادی در این طرح برای حضور در کمیسیون تصمیم‌گیری درباره فضای مجاز اشاره می‌کند. به عقیده او اینکه جلسات کمیسیون اشاره شده در طرح مجلس می‌توانند با کمترین تعداد افراد حاضر شکل رسمی به خود بگیرند، موضوع مطلوبی نیست و مطمئنا در تصمیم‌گیری‌های این کمیسیون تأثیر بزرگی خواهد داشت:

«یکی دیگر از نگرانی‌هایی که در مورد این طرح وجود دارد، تعداد زیاد افراد حاضر در کمیسیون تصمیم‌گیری برای فضای مجازی است که تعدادشان به 25 نفر می‌رسد. از بین این افراد هم سه نفر عضو ناظر و از نمایندگان مجلس هستند که حق رأی ندارند. موضوعی که وجود دارد این است که طبق آیین‌نامه، اگر هفت نفر از اعضای دارای حق رأی و سه نفر ناظر در جلسات حضور داشته باشند، این جلسات شکل رسمی به خود گرفته و مصوباتش می‌توانند با 4 رأی مسیر تبدیل شدن به قانون را طی کنند. از نظر من حداقل باید نصف این تعداد در جلسات حضور داشته‌ باشند که بخواهد جلسات رسمی تشکیل شود.»

امیری البته در تکمیل گفته‌هایش می‌گوید که با ساز و کارهای در نظر گرفته شده، مصوبه‌های این کمیسیون به مرجع بالاتر یعنی شورای عالی فضای مجازی می‌رود و آنجا می‌توانند جلوی تصویب نهایی بعضی موارد مطرح شده در کمیسیون را بگیرند ولی واقعیت این است که این حجم از سلسله مراتب‌های ایجاد شده نه تنها ضرورتی ندارد بلکه مشکل آفرین نیز هست.

طرح مجلس

مشکل دیگر طرح «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» مجلس از دیدگاه او، بحث تعدد مجوزها و تعداد دفعاتی است که در این طرح به مسئله مجوزدهی تأکید شده. امیری اعتقاد دارد که ادامه فعالیت کسب و کارها در فضای مجازی کشور مشروط به دریافت مجوز، باعث بوروکراسی‌های بیهوده خواهد شد و شرایط را برای کسب و کارهایی که واقعا می‌خواهند در فضای مجازی کشور فعالیت مفید داشته باشند بیش از پیش سخت خواهد کرد:

«یکی دیگر از مشکلات طرح مجلس بحث مجوزهاست که بارها و بارها در متن آن تکرار شده. از نظر من این حجم از تکیه بر مجوز، در حالی که دنیا در حال حرکت به سوی مجوز زدایی و چارچوب محوری است اشتباه است. احتمالا هدف از مطرح کردن این مقدار زیاد از کلمه مجوز در طرح مجلس فراهم کردن بستری است که بخواهند بابت اعطای مجوز هزینه بگیرند و شرایط سخت و بوروکراسی‌های بیهوده‌ای را بابت پروسه مجوزدهی قرار دهند که مسئله خوشایندی نخواهد بود.»

مدیر عامل زرین پال در پاسخ این پرسش که آیا قانون‌گذاری مجلس درباره فضای مجازی را به طور کلی موضوع رد شده‌ای می‌داند یا خیر به دیجیاتو می‌گوید دو معضل اساسی در تصمیم‌گیری‌های کشوری در این حد کلان وجود دارد که هر دو با ایجاد ساز و کارهایی اشتباه، سبب شده‌اند تا کمتر کسی در شوراها مسئولیت تصویب یک سری قوانین را پذیرفته و درباره تبعات این تصمیمات پاسخگو باشد:

«از نظر من در زمینه تصمیم‌گیری‌های شورایی در کشور دو مشکل عمده وجود دارد. یکی تورم قانون، دوم تورم شوراها. متأسفانه مکانیزم‌هایی که این روزها در شوراها وجود دارد و کارها را به این طریق در آن‌ها پیش‌ می‌برند، مشکلات زیادی دارند و مسئله تعدد شوراها برای انجام کارهای مختلف هم باعث شده که هیچ کس به طور مستقیم، مسئولیت کاری را نپذیرفته و درباره آن پاسخگو نباشد. در عوض افراد می‌گویند که تصمیمات گرفته شده به صورت شورایی بوده و یک شخص یا نهاد واحد مسئول آن نیست.»

طرح جنجالی «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» این روزها به نقل محافل مجازی تبدیل شده و اعتراضات و انتقاد بسیار زیادی در مورد آن به گوش می‌رسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی