ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مدیرعامل ایرانسل: بایستی مزایای فناوری‌های نوین را به مردم ارائه کنیم

مدیرعامل ایرانسل در سخنرانی خود در پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران (ICCE 2021)، ابراز امیدواری کرد همه بازیگران زیست‌بوم فناوری‌اطلاعات و ارتباطات بتوانند با کمک هم، مزایای فناوری نوظهور دیجیتال را به مردم ارائه کنند. ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۳:۲۵

مدیرعامل ایرانسل در سخنرانی خود در پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران (ICCE 2021)، ابراز امیدواری کرد همه بازیگران زیست‌بوم فناوری‌اطلاعات و ارتباطات بتوانند با کمک هم، مزایای فناوری نوظهور دیجیتال را به مردم ارائه کنند.

به گزارش روابط عمومی ایرانسل، «بیژن عباسی آرند» در سخنرانی آنلاین خود در پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران (ICCE 2021) به مهمترین کاربردهای فناوری‌های نوظهور اشاره و پیش‌بینی کرد استفاده از آن‌ها تا سال 2025 میلادی رشد کند.

وی در این سخنرانی، با عنوان «لمس دنیایی هوشمند با فناوری‌های نوین»، فناوری‌هایی از جمله رباتیک، نسل پنجم تلفن همراه، رایانش ابری، کلان‌داده، اینترنت اشیا و نیز هوش مصنوعی را از جمله فناوری‌های نوظهوری برشمرد که آینده دنیا را با انقلاب مواجه می‌کنند.

مدیرعامل ایرانسل در ادامه به طرح برخی آمار ارائه شده توسط مراکز پژوهشی درباره روند رشد استفاده از هر یک از فناوری‌های فوق و نیز کاربردهای مهم آن‌ها پرداخت و با بیان اینکه آموزش، سرگرمی، صنعت گردشگری و نیز هنر و موزه‌ها از مهمترین کاربردهای تلفیق دو فناوری واقعیت افزوده و واقعیت مجازی (واقعیت ترکیبی یا Mixed Reality) است، افزود: «پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2025، حدود 337 میلیون نفر در جهان، کاربر این فناوری باشند و 10 درصد از شرکت‌ها، از این فناوری در فرایندهای خود بهره ببرند.»

وی همچنین با اشاره به فناوری رباتیک، کاربردهای مهم آن را شامل ربات‌های پرستار، اسکلت‌های رباتیک برای کمک به توان‌یابان، ربات‌های همراه و ربات‌های ویژه امور روزمره خانگی دانست و گفت:

«بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا سال 2025، تعداد دستگاه‌های هوشمند خانگی به 20 میلیارد دستگاه خواهد رسید و 14 درصد خانواده‌ها در سراسر جهان، یک ربات خانگی هوشمند خواهند داشت. به طور میانگین، 10 ربات پرستار در آسایشگاه‌های سالمندان در کشورهای G8 فعال خواهد بود و ربات‌های صنعتی، شانه به شانۀ نیروی انسانی فعال خواهند بود، به شکلی که به ازای هر ۱۰هزار کارگر، 103 ربات فعال خواهند بود.»

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت‌مدرس، با بیان اینکه با ترکیب فناوری‌های رایانش ابری و هوش مصنوعی، پیش‌بینی می‌شود که 100 درصد شرکت‌ها در جهان از خدمات رایانش ابری استفاده کنند، 85 درصد از نرم‌افزارهای تجاری بر بستر ابری قرار داشته باشند و 97 درصد شرکت‌های بزرگ از هوش مصنوعی در فروش، عملیات یا فرایندهای مدیریتی خود بهره‌مند شوند، ترکیب سه فناوری ارتباطات همراه، رایانش ابری و هوش مصنوعی را موتور محرکه جامعه هوشمند دانست:

«پیش‌بینی شده که نرخ استفاده از دستیارهای هوشمند، به 90 درصد برسد، 470 میلیون اسپیکر هوشمند در حال استفاده باشد و 6.2 میلیارد نفر در سراسر جهان، به اینترنت دسترسی داشته باشند و به این ترتیب، افراد با به‌کارگیری دستیارهای هوشمند شخصی دیجیتال، دیگر نیازی به جست‌وجو (search) در اینترنت ندارند و با استفاده از فناوری‌های تشخیص حرکات چهره و تشخیص صدا، «تعامل بدون کلیک» با محیط اطراف رقم خواهد خورد و این امر، با تولید حجم زیادی از داده در اطراف شخص، می‌تواند شبکه شخصی او را شکل دهد.»

عباسی‎ آرند تصریح کرد: «در حوزه فناوری اینترنت اشیا، با پیشرفت فناوری‌های خودروهای هوشمند و متصل، 15 درصد خودروهای جهان به این فناوری مجهز خواهند شد و 20 درصد شرکت‌های بزرگ از رایانش کوانتومی برای تحلیل داده‌های تولید شده از فناوری CV2X استفاده خواهند کرد.»

به گفته وی در زمینه کلان داده، حجم داده‌ای که بر اساس ارتباط انسان با محیط اطرافش تولید می‌شود به 180 زتابایت خواهد رسید و شرکت‌ها، از 86 درصد از داده‌هایی که تولید می‌کنند، استفاده بهینه خواهند کرد.

دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت‌مدرس اعتقاد دارد با استفاده از هوش مصنوعی، افراد می‌توانند با 95 درصد دقت، به سایر زبان‌ها صحبت کنند و ارتباطی بدون مرز را تجربه کنند و نیاز ارتباطی افراد کم‌شنوا و کم‌بینا و… که نیاز به خدمات خاص دارند، برطرف می‌شود.

وی همچنین با اشاره به پیش‌بینی تسریع در راه‌اندازی گسترده فناوری نسل پنجم تلفن همراه، اتصال انبوه و تاخیر کم را از مهم‌ترین ویژگی‌های این فناوری و پخش زنده تصاویر با سرعت بالا، پزشکی از راه دور، خودورهای هوشمند و خودران و ارتباط خودرو با خودرو (IoV) و شهر هوشمند را از مهم‌ترین کاربست‌های آن دانست و گفت: «پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2025، تعداد 6.5 میلیون ایستگاه 5G در دنیا نصب شده و 2.8 میلیارد نفر، کاربر این خدمات در سراسر جهان باشند و 58 درصد از مردم دنیا در مناطقی با پوشش کامل نسل پنج زندگی کنند.»

مدیرعامل ایرانسل، در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه دنیای هوشمند با استفاده از فناوری‌هایی مانند 5G، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و دیگر فناوری‌های نوظهور، فرصت‌ها و تجربه‌های جدیدی را برای همه در هر جا فراهم خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد که همه با هم، بتوانیم مزایای فناوری‌های نوظهور دیجیتال را به هر شخص، هر خانه و هر سازمان، ارائه کنیم.

هدف شهر هوشمند، حل چالش‌های شهرها با استفاده از فناوری است

معاون فناوری و نواوری وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات نیز در سخنان خود در این کنفرانس، با اشاره به مؤلفه‌های شهر هوشمند، رفاه شهروندان و بهبود کیفیت زندگی، توجه به رشد اقتصادی و مقابله با چالش‌های موجود در شهرها با استفاده از فناوری را از مهمترین اهداف شهر هوشمند دانست.

«ستار هاشمی» با بیان اینکه سهم بازار جهانی شهر هوشمند طی سال‌های اخیر، حرکت رو به رشدی را تجربه کرده است، گفت: «پیش‌بینی می‌شود که این سهم بازار، تا سال 2025، به عددی بالغ بر 2.5 تریلیون دلار برسد.»

همچنین پروفسور «حلیم یانیکومروقلو» استاد دانشگاه کارلتون کانادا، طی سخنانی در این کنفرانس، با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری شبکه‌های ارتباطی، به تشریح جدیدترین روندهای فناوری ارتباطات همراه در جهان پرداخت و مهمترین کاربردهای آن در زندگی هوشمند را بیان کرد.

پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران (ICCE 2021) با حمایت ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، طی روزهای 24 و 25 شهریور ماه 1400، در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شاهرود به صورت آنلاین برگزار شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • avvvvab
    avvvvab | ۲۵ شهریور ۱۴۰۰

    سلام
    شما مسئولین اوّل لطف کنید مزایای فناوریهای نوین را بفهمید و مانع رواجش نشوید؛ مردم دورافتاده هم اکثرًا آگاهند. آنکه نداند 5G چیست؟ هم، اگر کرَم نموده ارائه دهید، به مزایاش پی می‌برد. مهم اینست که بدانیم با حلوا حلوا گفتن، شیرین کام نمی‌شویم
    و السلام

مطالب پیشنهادی