ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

هالووین از دید هابل: تار عنکبوت عظیم کیهانی یا ستاره‌ای مرده؟

ناسا تصویری توسط تلسکوپ هابل منتشر کرده که شبیه یک «تار عنکبوت» است. این تار عنکبوت نارنجی قرمز در واقع ابری از دوده‌های کربنی است که ستاره‌ای مرده را احاطه کرده‌اند. این دوده‌ها پس از ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۸ آبان ۱۴۰۰ | ۲۲:۳۰

ناسا تصویری توسط تلسکوپ هابل منتشر کرده که شبیه یک «تار عنکبوت» است. این تار عنکبوت نارنجی قرمز در واقع ابری از دوده‌های کربنی است که ستاره‌ای مرده را احاطه کرده‌اند. این دوده‌ها پس از انفجار ستاره CW Leonis در صورت فلکی اسد از لایه‌های بیرونی آن نشات گرفته است. کربن موجود در این ناحیه، با قدرت همجوشی هسته‌ای درون ستاره به وجود آمده که پس از انفجار ستاره در فضایی خالی و سیاه، محیطی مملو از کربن را به جای گذاشته است.

پخش شدن کربن در فضا بر اثر چنین اتفاقاتی، مواد خام مورد نیاز برای تولد ستارگان و سیارات آینده را به وجود می‌آورد. باید گفت که تمام حیات روی زمین شامل عنصر کربن است و ساختارهای پیچیده مولکولی زیستی روی زمین با پیوند بین اتم‌های کربن و عناصر معمول دیگر در کیهان ساخته شده است.

ستاره CW Leonis در فاصله ۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و نزدیک‌ترین ستاره کربنی به ما محسوب می‌شود. همین به منجمان این فرصت را می‌دهد تا رفتار این ستاره با محیط آشوبناک اطرافش را بهتر درک کنند. ممکن است این شکل جالب و لایه‌های اطراف این ستاره با میدان مغناطیسی خود ستاره به وجود آمده باشد. رصدهای دقیق و جزئی هابل از ستاره CW Leonis در دو دهه اخیر، مسیر پخش مواد خارج شده از ستاره را هم در بر دارد.

پرتورهای نوری که از ستاره CW Leonis خارج می‌شوند، یکی دیگر از ویژگی‌های هیجان انگیز این ستاره هستند. روشنایی این پرتوها در بازه زمانی ۱۵ ساله‌ تغییر کرد که مدت زمان بسیار کوتاهی در ابعاد نجومی به شمار می‌رود.

منجمان احتمال می‌دهند که شاید نور این ستاره با عبور از فضای خالی بین ابر کربنی دچار تغییر می‌شود و گرد و غبار اطرافش را روشن می‌کند. با این حال، علت دقیق این تغییرات ناگهانی در روشنایی این پرتوها هنوز مشخص نیست.

رنگ نارنجی متمایل به قرمز ستاره CW Leonis به دلیل تمای سطحی پایین آن یعنی ۱۲۶۰ درجه سلسیوس است. پرتوی نور سبز رنگ ستاره، در واقع در نور نامرئی و ناحیه فروسرخ می‌درخشد. به دلیل عدم وجود رنگ طبیعی، رنگ سبز به آن اضافه شده تا با ایجاد بیشترین کنتراست رنگی بتوان آن را بهتر مطالعه کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی