کلیات طرح برخورد با قماربازی تصویب شد: مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی
براساس مصوبه نمایندگان مجلس قرار است مجازاتهای بازدارنده و تعزیراتی برای مقابله با قماربازی، شرطبندها و بختآزمایی در فضای مجازی در نظر گرفته شود و مواد قانونی لازم در اختیار قضات قرار گیرد. نمایندگان مجلس ...
براساس مصوبه نمایندگان مجلس قرار است مجازاتهای بازدارنده و تعزیراتی برای مقابله با قماربازی، شرطبندها و بختآزمایی در فضای مجازی در نظر گرفته شود و مواد قانونی لازم در اختیار قضات قرار گیرد.
نمایندگان مجلس صبح امروز با کلیات طرح اصلاح موادی از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی به منظور برخورد قضایی با قماربازان و شرطبندها موافقت کردند. ابتدا گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در مورد طرح اصلاح مواد 705 تا 711 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی خوانده شد.
«موسی غضنفرآبادی»، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به گردش مالی چند هزار میلیارد تومانی قمار در فضای مجازی خواستار اصلاح قوانین قضایی برای مقابله با شرطبندها شد:
«برخی افراد گروههایی را در فضای مجازی داخل و خارج از کشور راهاندازی کرده و با سوء استفاده از دیگران به دنبال توسعه قمار در کشورمان هستند که درنهایت منجر به آوارگی خانوارها و آسیبهای اجتماعی شده است. متاسفانه قانونی برای مقابله با قمار، شرط بندی و بخت آزمایی که در فضای مجازی صورت میگیرد وجود ندارد و قضاتی که به دنبال مجازات هستند به سختی میتوانند جلوی این کار حرام را بگیرند.»
به گفته وی حجم بالایی پول از ایران به سایر کشورها در زمینه قماربازی و شرطبندی منتقل میشود از همین روی بایستی قوانین قضایی سریعا اصلاح شوند.
«جلیل رحیمی» نیز در مخالفت با طرح اصلاح موادی از کتاب قانون مجازات های اسلامی تاکید کرد زندان در بسیاری از جرائم بازدارنده نیست و زندانها کانون جرم شدهاند: «باید در میزان زندانی که در نظر گرفته شده است، شرایط کشور مدنظر قرار بگیرد و یک نگاه حاکمیتی و نه یک نگاه فقهی به آن وجود داشته باشد.»
بعد از بحث و بررسی موافقان و مخالفان این طرح، در نهایت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح موادی از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی موافقت کردند. بر همین اساس قرار است مجازاتهای بازدارنده و تعزیراتی برای مقابله با قماربازان و شرطبندها و بختآزمایی در فضای مجازی صورت گرفته و مواد قانونی لازم در اختیار قضات قرار گیرد.
لازم به ذکر است پیش از این، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرده بود این مجموعه فعالیتهای قمار را به صورت هوشمند رصد کرده و با ارسال پیامک هشدار از سوی دادستانی به افراد فعال در این حوزه، تخلفات تا 75 درصد کاهش یافته است.
برخی از مسابقات و تبلیغات در صداوسیما شائبه قمار دارد
«مالک شریعتی نیاسر» در تذکری بااستناد به بند یک اصل 3 قانون اساسی گفت:
«این بند درخصوص ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان، تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی است، اما سازمان صداوسیما که مدیری فاضل، صاحب اندیشه، دانشمند و همچنین انگیزه تحول دارد، انتظار است تبلیغات صداوسیما را مورد توجه قرار داده، چرا که در برخی از مسابقات و تبلیغات آنها شائبه قمار و مظاهر آن وجود دارد، لذا لازم است این مسائل مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود.»
«محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس نیز در پاسخ به این تذکر اظهار داشت هیئت نظارت سه قوه بر روی مسائل نظارت دارند و اگر مصداقی خلاف شرع بود، باید از آن جلوگیری شود که تاکنون بحثی صورت نگرفته است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.