ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوشی های گلکسی نوت سامسونگ
تکنولوژی

تاریخچه گلکسی نوت؛ سری گوشی نوآور سامسونگ که در حال پیوستن به تاریخ است

گوشی‌های گلکسی نوت سامسونگ از ابتدای پیدایش خود تاکنون همیشه جزو محبوب‌ترین گوشی‌های رده‌بالای اندرویدی بوده‌اند. در این مطلب با بیان تاریخچه مختصری از این گوشی‌ها نگاهی به سیر تکامل آن‌ها داریم تا ببینیم چگونه ...

احمدرضا فرهبد
نوشته شده توسط احمدرضا فرهبد | ۴ دی ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

گوشی‌های گلکسی نوت سامسونگ از ابتدای پیدایش خود تاکنون همیشه جزو محبوب‌ترین گوشی‌های رده‌بالای اندرویدی بوده‌اند. در این مطلب با بیان تاریخچه مختصری از این گوشی‌ها نگاهی به سیر تکامل آن‌ها داریم تا ببینیم چگونه این گوشی‌ها در میان علاقه‌مندان به گوشی‌های اندرویدی محبوب شده‌اند. در پایان هم اشاره‌ای به آینده این سری داریم.

سری گلکسی نوت سامسونگ جزو محبوب‌ترین گوشی‌های اندرویدی بازار به حساب می‌آیند و در جلب رضایت کاربران کاملاً موفق بوده‌اند؛ این گوشی‌ها در میدان رقابت با گوشی‌های پرچم‌دار اندرویدی سایر برندها نیز موفق بوده‌اند و گوشی‌های رده‌بالای سایر برندها رقابت سختی با این گوشی‌ها داشته‌اند.

در این گوشی‌های تقریباً بی‌نقص، طراحی مناسب، سخت‌افزار قدرتمند و قابلیت‌های مفید و کاربردی با یکدیگر ترکیب شده‌اند و باعث طراحی و تولید محصولات بسیار خوبی شده‌اند. یکی از ویژگی‌های شاخص این گوشی‌ها برخورداری از قلم دیجیتالی اختصاصی سامسونگ یعنی S Pen است که یکی از مشوق‌های اصلی برای خرید این گوشی‌ها محسوب می‌شود و ویژگی‌های کاربردی بسیار خوبی را برای گلکسی نوت‌ها به ارمغان آورده است.

همان‌طور که می‌دانید، سامسونگ تولید این سری گوشی‌های خود را متوقف کرده و به همین بهانه در این مطلب قصد داریم تاریخچه مختصری در مورد گلکسی نوت‌های سامسونگ بیان کنیم و نگاهی هم به فراز و نشیب‌هایی که سامسونگ در طول سال‌های تولید و عرضه این گوشی‌ها پشت سر گذاشته است، داشته باشیم؛ از نخستین گوشی این سری گوشی‌ها، یعنی گلکسی نوت گرفته تا آخرین عضو این خانواده یعنی گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا.

گلکسی نوت: شروعی طوفانی برای کهکشانی‌های سامسونگ

گلکسی نوت

سال ۲۰۱۱ سال مهمی در حوزه گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود؛ زیرا اتفاقات مهمی در این سال رخ داد که از میان آن‌ها می‌توان به تبدیل سیستم‌عامل گوشی‌های نوکیا از سیمبین به ویندوز فون و عرضه گوشی دل استریک با نمایشگر ۵ اینچی (که در آن زمان نمایشگر بسیار بزرگی محسوب می‌شد) با اندروید ۲.۲ اشاره کرد؛ اما بدون تردید مهم‌ترین اتفاق این سال، عرضه گلکسی نوت سامسونگ، نخستین عضو این سری از گوشی‌های سامسونگ است.

این گوشی در زمان خود به یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های اندرویدی تبدیل شد و تعریف جدیدی برای گوشی‌های پرچم‌دار اندرویدی ایجاد کرد. گلکسی نوت سامسونگ با نمایشگر ۵.۳ اینچی خود هر کاربری را شگفت‌زده می‌کرد و فروش ۱۰ میلیون دستگاه از آن به‌خوبی نشان داد که این گوشی سامسونگ طرز تفکر کاربران در مورد گوشی‌های دارای نمایشگر بزرگ را تغییر داده است.

قلم دیجیتالی S Pen نیز همراه با نخستین گوشی گلکسی نوت عرضه شد و به دلیل حساس بودن به میزان فشاری که کاربر در هنگام استفاده از قلم دیجیتالی به نمایشگر وارد می‌کند، امکان استفاده از ویژگی‌های جدیدی را برای کاربر ان گلکسی نوت فراهم می‌کرد. ویژگی‌های این قلم تنها به ناوبری گوشی محدود نمی‌شد. در حقیقت گلکسی نوت نمونه کامل یک فبلت مناسب با سخت‌افزار قوی و پکیج نرم‌افزاری مناسب بود.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت:

  • مجهز بودن به نمایشگر دارای دیجیتایزر اکتیو با ۲۵۶ سطح حساس به فشار
  • دارای اندروید ۲.۲ که تا اندروید ۴.۱ نیز آپدیت شد
  • دارای دو مدل با دو پردازنده متفاوت (مدل عرضه‌شده در آمریکای شمالی دارای اسنپدراگون ۵۳ و مدل عرضه‌شده در سایر نقاط جهان دارای اگزینوس ۴۲۱۰ بود)
  • برخورداری از نمایشگر ۵.۳ اینچی HD که یکی از بزرگ‌ترین نمایشگرها در زمان خود بود

گلکسی نوت ۲: نسخه ارتقا یافته گلکسی نوت

گلکسی نوت ۲

اگرچه نخستین گوشی از سری گوشی‌های گلکسی نوت سامسونگ به‌خوبی به انتظارات کاربران در مورد یک گوشی خوب پاسخ داد و قلم دیجیتال همراه ان نیز مورد استقبال کاربران قرار گرفت؛ اما سامسونگ با طراحی و تولید گلکسی نوت ۲ تلاش کرد کاربران در هنگام کار با گلکسی نوت خود تجربه بهتری داشته باشند. تلاش‌های طراحان دومین گوشی گلکسی نوت نتیجه کاملاً خوبی داشت و فروش سه میلیون دستگاه از این گوشی تنها در کمتر از دو ماه از آغاز عرضه آن، گواه خوبی در مورد این موضوع بود.

طراحی منحنی این گوشی باعث شد این گوشی نسبت به مدل قبلی خود شکل ارگونومیکی بهتری پیدا کند و در دست بهتر جای گیرد. سامسونگ اکثر بخش‌های گلکسی نوت ۲ ازجمله حاشیه‌های اطراف نمایشگر را کاهش داد. این طراحی باعث شده سامسونگ بتواند در این گوشی بدون آنکه مجبور باشد ابعاد آن به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد، از نمایشگر ۵.۵ اینچی استفاده کند.

یکی از اقدامات خوب دیگر سامسونگ در مورد گلکسی نوت ۲، کاهش میزان تأخیر قلم دیجیتالی آن بود به که باعث شد به گجت کاربردی‌تری تبدیل شود. در ضمن قابلیت‌های جدیدی نیز به این قلم دیجیتالی افزوده شد که از میان آن‌ها می‌توان به قابلیت Air View اشاره کرد که به کاربران اجازه می‌داد با قلم دیجیتالی پیش‌نمایشی از محتواهای مختلف در بخش‌های مختلف گوشی را ببینید (برای انجام این کار لازم نبود قلم با نمایشگر تماس پیدا کند و کاربران تنها باید آن را نزدیک نمایشگر نگه می‌داشتند).

به‌عنوان‌مثال کاربران این گوشی می‌توانستند با نگه‌داشتن قلم دیجیتالی در نزدیکی نمایشگر در بالای یک فولدر عکس، تصاویر داخل آن را باز کنند و یا با عقب و جلو کردن قلم در نزدیکی نمایشگر، روی نوار نشانگر پلیر، فیلم یا موسیقی در حال پخش را عقب و جلو ببرند.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۲:

  • برخورداری از قابلیت اسپلیت اسکرین جهت تقسیم نمایشگر به دو قسمت مجزا و فراهم کردن امکان استفاده از دو اپلیکیشن به‌صورت هم‌زمان
  • افزایش میزان حساسیت S Pen از ۲۵۶ سطح به ۱۰۲۴ سطح به‌منظور افزایش سطح دقت آن
  • برخورداری S Pen از قابلیت Air View

گلکسی نوت ۳: گوشی بهینه‌ شده برای کسب‌وکار

گلکسی نوت ۳

گلکسی نوت ۳ به دلیل برخورداری از نمایشگر بزرگ‌تر ۵.۷ اینچی برای کسب‌وکار و تجارت گوشی مناسبی محسوب می‌شد و این گوشی بیشتر برای افرادی که اهل تجارت و کسب‌وکار بودند، طراحی شده بود.

سامسونگ برای نخستین بار برای سومین گلکسی نوت خود از نمایشگر فول اچ‌دی استفاده کرد. ویژگی‌های شاخص دیگری نیز در گلکسی نوت ۳ دیده می‌شد که از میان آن‌ها می‌توان به قابلیت فیلم‌برداری 4K، برخورداری از محافظ گوریلا گلس ۳، برخورداری از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ با کیفیت بالا و همچنین برخورداری از سنسورهای مختلف ازجمله سنسور دماسنج و سنسور سنجش رطوبت اشاره کرد.

از ویژگی‌های ظاهری شاخص گلکسی نوت ۳ می‌توان به برخورداری از قاب آلومینیومی صیقلی و قاب پشتی چرمی اشاره کرد. ظاهر بهتر گلکسی نوت ۳ و قابلیت‌ها ویژگی‌های بهتر آن نسبت به دو گوشی قبلی باعث شد تنها دو ماه پس از عرضه این گوشی، ۱۰ میلیون دستگاه از آن به فروش برسد و به پرفروش‌ترین گوشی سال ۲۰۱۳ تبدیل شود.

در قلم دیجیتالی S Pen گلکسی نوت ۳ نیز ویژگی جدیدی تحت عنوان منوی Air Command ایجاد شده بود. این منو همانند منوی راست کلیک عمل می‌کرد و میانبری از ویژگی‌هایی را که کاربران بیشترین استفاده را از آن‌ها داشتند، به‌صورت میانبر در اختیار آن‌ها قرار می‌داد. یکی از این ویژگی‌ها نوت پدی است که می‌توانست به یک فرمان خاص لینک شود.

ویدیو

البته سامسونگ در آن زمان با ایجاد این ویژگی‌ها در قلم دیجیتالی خود کمی ریسک کرده است و ممکن بوده کاربران از این ویژگی‌ها استقبال نکنند؛ اما به هر حال می‌خواسته کاربران از قلم دیجیتالی حداکثر استفاده را ببرند و طبیعتاً برای دستیابی به این هدف مسیر دشواری را پیش رو داشته است و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۳

  • برخورداری از بدنه‌ای متشکل از چرم پلاستیکی و فلز
  • برخورداری از نمایشگر بزرگ‌تر با رزولوشن 1080
  • برخورداری از رم ۳ گیگابایتی (گلکسی نوت ۳ نخستین گوشی با این میزان حافظه رم بود)

گلکسی نوت ۴: محصولی با رویکردی چندجانبه

گلکسی نوت ۴

گلکسی نوت ۴ در سال ۲۰۱۴روانه بازار شد و موفقیت خوب این گوشی را اصلاً نمی‌توان نادیده گرفت. قلم دیجیتالی چهارمین گوشی گلکسی نوت سامسونگ با ویژگی‌های جدیدی عرضه شد و عملکرد خوب این گوشی نیز باعث شد محبوبیت زیادی در میان کاربران پیدا کند.

بدنه این گوشی از قاب پشتی پلاستیکی استاندارد و فریم آلومینیومی تشکیل شده بود و گوشی کاملاً ظاهر یک گوشی پرچم‌دار را داشت. یکی از ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۴، برخورداری از نمایشگر QHD بود که یکی از بهترین نمایشگرهای گوشی آن زمان محسوب می‌شد.

هم‌چنین ویژگی‌هایی مثل برخورداری از حسگر اثرانگشت، دوربین ۱۶ مگاپیکسلی و برخورداری دوربین اصلی از لرزش گیر اپتیکال افراد را بیشتر برای خرید این گوشی وسوسه می‌کرد. لازم به ذکر است که قابلیت لرزش‌گیر اپتیکال حتی در گوشی‌های امروزی هم قابلیت بسیار خوبی محسوب می‌شود و به لطف آن می‌توانید فیلم‌برداری بدون لرزشی با گوشی داشته باشید.

در پشت گلکسی نوت ۴ یک سنسور سنجش ضربان قلب و یک سنسورپالس اکسی متر (سنجش میزان اکسیژن خون) نیز تعبیه شده بود که نشان می‌داد سامسونگ تنها به فکر فروش گوشی‌های خود نیست و به سلامتی و تناسب‌اندام کاربران گوشی‌های خود نیز اهمیت می‌دهد.

قلم دیجیتالی چهارمین عضو از خانواده گلکسی نوت‌ها دارای ۲۰۴۸ سطح حساس به فشار بود و به همین دلیل در هنگام طراحی دقت بسیار بالایی داشت.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۴:

  • برخورداری بدنه از فریم آلومینیومی باکیفیت
  • برخورداری نمایشگر از دیجیتایزر اکتیو با ۲۰۴۸ سطح حساس به فشار
  • برخورداری از سنسور سنجش اشعه ماورای بنفش، سنسور سنجش ضربان قلب و سنسور پالس اکسی متر

گلکسی نوت اج: محصولی برای ایجاد تجربه‌ای جدید

گلکسی نوت اج

زمانی که گوشی‌های سری گلکسی نوت جایگاه خود را در بازار به‌عنوان گوشی‌های پرچم‌دار و رده‌بالای سامسونگ تثبیت کردند، سامسونگ تصمیم گرفت اعضای جدید این سری از گوشی‌های خودرا با طراحی کاملاً متفاوتی نسبت به گوشی‌های قبلی عرضه کند تا کاربران در هنگام کار با گلکسی نوت تجربه متفاوتی داشته باشند؛ بنابراین در سال ۲۰۱۴ علاوه بر گلکسی نوت ۴، گلکسی نوت اج را نیز در راستای دستیابی به این هدف روانه بازار کرد.

این گوشی رده‌بالا نخستین گوشی مجهز به نمایشگر دارای لبه منحنی بود و در قسمت لبه آن نوار وظیفه‌ای دیده می‌شد که کاربران از طریق آن می‌توانستند پنل‌های مختلف را مشاهده کنند و همچنین میانبرهایی برای اپلیکیشن‌ها در این نوار نیز ایجاد شده بود.

سامسونگ مدتی بعد دسترسی به واسطه‌های برنامه‌نویسی کاربردی را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرد تا توسعه‌دهندگان با استفاده از آن‌ها اپلیکیشن‌هایی را در کنار اپلیکیشن‌های اصلی ایجاد کنند با دسترسی به اپلیکیشن‌های مختلف سریع‌تر شود. یکی دیگر از قابلیت‌های جالب این گوشی، امکان نمایش دائمی ساعت در لبه نمایشگر در زمان خاموش بودن آن بود.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت اج:

  • معرفی این گوشی به‌عنوان یک گوشی کانسپت در CES 2013
  • نخستین گوشی مجهز به نمایشگر دارای لبه منحنی

گلکسی نوت ۵: یک گوشی همه‌فن‌حریف

گلکسی نوت ۵

گلکسی نوت ۵ که در سال ۲۰۱۵ عرضه شد، در تمام زمینه‌ها نسبت به گلکسی نوت‌های قبلی پیشرفت قابل‌توجهی پیدا کرده بود. اگرچه برخورداری این گوشی از پردازنده سریع‌تر نسبت به گوشی‌های قوی یکی از برتری‌های بی‌چون‌وچرای آن نسبت به گوشی‌های قبلی خانواده خود بود؛ اما برتری اصلی این گوشی نسبت به گوشی‌های قبلی ارتقای قابل‌توجه طراحی و جنس بدنه بهتر آن بود.

بدنه گلکسی نوت ۵ از شیشه و فلز تشکیل شده و گوشی با تمرکز روی ارگونومی بهتر و استفاده راحت‌تر کاربران از آن طراحی شده بود؛ البته متأسفانه در طراحی و ساخت این گوشی برخی از ویژگی‌های مفید گلکسی های نوت‌های حذف شد که از میان آن‌ها می‌توان به حذف باتری قابل تعویض (با این وجود گوشی هنوز ابعاد بزرگی داشت) و حذف درگاه کارت حافظه Micro SD اشاره کرد.

در ضمن به دلیل وجود یک نقص طراحی در این گوشی، درصورتی‌که کاربر قلم دیجیتالی جمع‌شدنی گوشی را به‌اشتباه در آن قرار می‌داد، می‌شکست؛ البته با وجود تمام این نقایص در گلکسی نوت ۵، این گوشی محبوبیت زیادی به دست آورد و به یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های ۲۰۱۵ تبدیل شد.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۵:

  • برخورداری از بدنه‌ای با قاب پشتی شیشه‌ای و قلم دیجیتالی جمع‌شدنی
  • آسیب دیدن قلم دیجیتال در صورت قرار دادن آن به‌صورت برعکس در محل مخصوصش
  • نخستین گوشی گلکسی نوت با باتری غیرقابل تعویض

گلکسی نوت ۷: هنگی و سوختگی

گلکسی نوت ۷

سامسونگ در نام‌گذاری گوشی بعدی گلکسی نوت به‌جای عدد ۶ از عدد ۷ استفاده کرد. گلکسی نوت ۷ نخستین گوشی گلکسی نوت با پورت USB-C بود. در ضمن این گوشی برخلاف گلکسی نوت ۵ از کارت حافظه پشتیبانی می‌کرد و امکان افزایش حافظه داخلی آن وجود داشت که یکی از مزایای بسیار خوب این گوشی نسبت به مدل‌های قبلی آن محسوب می‌شد.

در ضمن این گوشی دارای استاندارد ضد آب و ضد گردوغبار IP 68 بود؛ بنابراین گوشی در برابر آب تا عمق یک متری و تا ۳۰ دقیقه کاملاً مصون بود. در ضمن نیز دارای نمایشگر منحنی نیز بود و انحنا در هر دو طرف گوشی دیده می‌شد؛ البته قسمت‌های منحنی چندان جلب‌توجه نمی‌کرد.

قلم جدید S Pen گلکسی نوت ۷ ویژگی‌های جدیدی داشت که از میان آن‌ها می‌توان به ویژگی‌های مرتبط با ترجمه، بزرگنمایی نمایشگر و قابلیت ایجاد فایل گیف اشاره کرد. در ضمن کاربران آن می‌توانستند در Samsung Pass از سنسور عنبیه برای پرداخت امن و باز کردن قفل گوشی استفاده کنند.

چنین ویژگی‌های خوبی هر فردی را برای خرید گلکسی نوت ۷ کاملاً مشتاق می‌کرد و به همین دلیل این گوشی پیش‌فروش بسیار خوبی در داخل کره جنوبی و حتی سایر نقاط جهان داشت؛ البته گلکسی نوت ۲۰۱۶ سامسونگ سرنوشت شومی داشت و کمی پس از آغاز عرضه آن گزارش‌های مبنی بر افزایش دمای بیش‌ازحد گوشی و حتی انفجار آن از سوی صاحبان آن منتشر شد.

سامسونگ در واکنش به این اقدام فراخوان جمع‌آوری گوشی‌های معیوب را صادر و آن‌ها را با گوشی‌های جدید تعویض کرد؛ اما متأسفانه گوشی‌های جدید هم آتش می‌گرفتند و سامسونگ درنهایت مجبور شد تمام گوشی‌های گلکسی نوت ۷ را که تنها دو ماه از آغاز عرضه آن‌ها گذاشته بود، جمع‌آوری کند. غول کره‌ای پس از جمع‌آوری گوشی‌های معیوب، آن‌ها را به‌عنوان گوشی رفرش و با نام گلکسی نوت فن ادیشن با باتری کوچک‌تر روانه بازار برخی از کشورهای آسیایی کرد. گلکسی نوت فن ادیشن نخستین گوشی از سری گوشی‌های گلکسی نوت با دستیار مجازی اختصاصی سامسونگ یعنی بیکسبی بود.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۷:

  • برخورداری از سنسور تشخیص عنبیه مبتنی بر مادون‌قرمز برای باز کردن قفل گوشی و پرداخت امن
  • استفاده سامسونگ از جعبه‌های ضد آتش برای بازگردانی بدون خطر گوشی‌های معیوب
  • انتشار یک آپدیت نرم‌افزاری برای گوشی که باعث شد گوشی کاملاً از کار بیفتد!
  • عرضه مجدد گوشی‌های معیوب گلکسی نوت ۷ به‌عنوان گوشی رفرش با نام گلکسی نوت فن ادیشن با باتری جدید و ویژگی‌های امنیتی جدید

گلکسی نوت ۸: تلاش سامسونگ برای بازگردانی آبروی ازدست‌رفته خود

گلکسی نوت ۸

بدون تردید گلکسی نوت ۷ شکستی تاریخی و بسیار بزرگ برای سامسونگ بود و سامسونگ باید تمام تلاشش را می‌کرد تا این شکست مفتضحانه را جبران کند و جایگاه ارزنده قبلی خود را باز پس گیرد. به همین دلیل گلکسی نوت ۸ را کاملاً محتاطانه طراحی و در آن در مقایسه با سایر گوشی‌های گلکسی نوت از باتری کوچک‌تری استفاده کرد تا از ایجاد مشکلات و خطرات بالقوه جلوگیری کند.

هشتمین عضو خانواده گلکسی نوت سامسونگ نسبت به اعضای قبلی این خانواده، به میزان قابل‌توجهی پیشرفت کرده بود. سامسونگ در زمان عرضه این گوشی برای نخستین بار یک داک به نام Dex را به‌صورت جداگانه برای آن عرضه کرد که کاربران گوشی به لطف استفاده از آن می‌توانستند گلکسی نوت ۸ را به مانیتور و صفحه‌کلید اکسترنال متصل و از آن درست مانند یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنند.

از دیگر ویژگی‌های قابل‌توجه گلکسی نوت ۸ می‌توان به برخورداری از دوربین اصلی دوگانه متشکل از یک لنز اصلی ۱۲ مگاپیکسل و یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی تله‌فوتو اشاره کرد. خوشبختانه گلکسی نوت ۸ توانست با تکیه بر پیشرفت‌هایی که نسبت به گلکسی نوت ۷ داشت، شکست گلکسی نوت قبلی را جبران کند و در آخر هفته اولین هفته آغاز عرضه این گوشی، ۲۷۰ هزار دستگاه از آن فروخته شد

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۸:

  • اولین گوشی گلکسی نوت با دوربین اصلی دوگانه
  • برخورداری از دکمه اختصاصی دستیار مجازی بیکسبی
  • برخورداری از قابلیت screen-off memo که امکان افزودن مستقیم یادداشت به صفحه لاک‌اسکرین را فراهم می‌کرد
  • امکان تغییر میزان شدت تاری پس‌زمینه عکس قبل و بعد از ثبت عکس در اپلیکیشن دوربین

گلکسی نوت ۹: محصولی بدون ابتکار و نوآوری

گلکسی نوت ۹

اگرچه گلکسی نوت ۹ در بسیاری از موارد شبیه گلکسی نوت ۸ بود؛ اما ویژگی‌های جدیدی هم داشت که از میان آن‌ها می‌توان به برخورداری از پردازنده قدرتمند، رم ۸ گیگابایتی (این گوشی نخستین گوشی سامسونگ با رم ۸ گیگابایتی بود) و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی اشاره کرد.

در ضمن سامسونگ تغییراتی در طراحی گوشی ایجاد کرد که باعث شد کاربران بتوانند بدون نیاز به استفاده از داک از قابلیت Dex استفاده کنند. همچنین سامسونگ یک لوله حرارتی کربنی به این گوشی اضافه کرد تا در هنگام بازی دما بهتر توزیع شود.

مهم‌ترین تغییر گلکسی نوت ۹ نسبت به گوشی‌های قبلی، عرضه S pen کاملاً جدید همراه با آن بود. S Pen همراه این گوشی دارای قابلیت‌های بلوتوث و مجهز به باتری بود. کاربران گلکسی نوت ۹ می‌توانستند از این قلم برای تسهیل انجام برخی از فعالیت‌ها استفاده کنند و در ارائه مطالب با استفاده از این قلم صفحات را عقب و جلو کنند. این قلم دیجیتالی قابلیت‌های دیگری نیز داشت که خارج از بحث این مقاله است.

همان‌طور که گفتیم نوآوری زیادی در گلکسی نوت ۹ دیده نمی‌شد و فروش نه‌چندان خوب آن نیز این موضوع را ثابت کرد. تنها ۹.۶ میلیون دستگاه گلکسی نوت ۹ به فروش رسید که کمتر از فروش گلکسی نوت ۸ بود؛ بنابراین مشخص بود که کاربران تمایلی به خرید گوشی جدید گلکسی نوت نداشتند.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۹:

  • وجود باتری در S Pen همراه این گوشی که از طریق اسلات موجود در انتهای قلم شارژ می‌شد.
  • ۴۰ ثانیه شارژ قلم دیجیتالی برای ۳۰ دقیقه استفاده از آن کافی بود.
  • گلکسی نوت ۹ آخرین گوشی گلکسی نوت مجهز به جک هدفون بود.

گلکسی نوت ۱۰: یک گوشی در دو اندازه

گلکسی نوت ۱۰

سامسونگ با بزرگ شدن اندازه نمایشگر گلکسی نوت‌های خود تصمیم جالبی گرفت و گلکسی نوت ۱۰ را در دو مدل عرضه کرد. عرضه گلکسی نوت ۱۰ در دو مدل باعث شد این گوشی هم در بازارهای بیشتری عرضه شود و هم قیمت یکی از مدل‌های آن نسبت به دیگری کمی کاهش یابد. در ضمن این اقدام سامسونگ باعث شد فروش دهمین عضو خانواده گلکسی نوت نسبت به میزان فروش گلکسی نوت ۹ به میزان قابل‌توجهی بیشتر شود.

مدل بزرگ‌تر گلکسی نوت ۱۰ مجهز به نمایشگر بزرگ ۶.۸ اینچی امولد با نسبت تصویر ۱۹:۹ با فناوری ثبت تصویر با دامنه رنگ پویا (Dynamic Tone Mapping) بود که به افزایش دقت رنگ‌های آن کمک می‌کرد. مدل کوچک‌تر نمایشگری ۶.۳ اینچی با رزولوشن Full HD داشت؛ البته اندازه‌های آن به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته بود.

تفاوت‌های این دو مدل تنها به‌اندازه نمایشگر آن‌ها ختم نمی‌شد و ظرفیت باتری و توان شارژ آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت بود. مدل بزرگ‌تر دارای باتری ۴۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی بود و مدل کوچک‌تر باتری ۳۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی داشت. مدل بزرگ‌تر شارژر ۴۵ واتی و مدل کوچک‌تر شارژر ۲۵ واتی داشت.

از میان ویژگی‌های مشابه این دو مدل می‌توان به پردازنده و دوربین یکسان اشاره کرد. دوربین اصلی هر دو مدل دارای یک لنز اصلی ۱۲ مگاپیکسلی واید، یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی واید و یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی تله‌فوتو بودد. جک هدفون نیز در هیچ یک از این دو مدل دیده نمی‌شد. S Pen همراه این دو گوشی همانند سال‌های قبل ارتقا یافته بود و کاربران می‌توانستند با آن گوشی را از راه دور کنترل کند.

فروش گلکسی نوت ۱۰ در کره جنوبی بسیار خوب و رکوردشکن بود و تنها در ۲۵ روز از آغاز عرضه این دو گوشی، یک میلیون دستگاه از آن به فروش رسید. بسیاری از افراد به دلیل ابعاد کوچک‌تر مدل کوچک‌تر گلکسی نوت ۱۰ علاقه‌مند به خرید آن بودند. جالب است بدانید که طبق گفته سامسونگ با عرضه گلکسی نوت ۱۰، تعداد مشتریان زن گوشی‌های گلکسی نوت افزایش یافته است!

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۱۰:

  • نخستین گوشی مجهز به نمایشگر Infinity-O display با حفره دوربین سلفی
  • ادغام شدن دکمه پاور و دکمه بیکسبی در این گوشی و همچنین قابلیت غیرفعال کردن دکمه بیکسبی
  • معرفی نسخه ارزان‌تری از گلکسی نوت ۱۰ با نام گلکسی نوت ۱۰ لایت که در مقایسه با گلکسی نوت ۱۰ دارای پردازنده ضعیف‌تری بود و مشخصات نمایشگر آن نیز در سطح پایین‌تری قرار داشت؛ اما توان شارژر آن با گلکسی نوت ۱۰ یکسان بود و قلم S Pen هم داشت. در ضمن جک هدفون نیز در این گوشی دیده می‌شد.

گلکسی نوت ۲۰: ظاهر جدید

گلکسی نوت ۲۰

گلکسی نوت ۲۰ آخرین گوشی سری گلکسی نوت است که به‌جرئت می‌توان گفت بهترین گوشی این سری نیز محسوب می‌شود. این گوشی سطح گوشی‌های سری گلکسی نوت را به میزان قابل‌توجهی ارتقا داده است. آخرین گوشی گلکسی نوت نیز در دو مدل عرضه شدهاست و از نظر طراحی شباهت‌هایی با گلکسی نوت ۱۰ دارد؛ اما در بسیاری از موارد نسبت به آن پیشرفت کرده است.

 اجازه دهید بررسی مختصر خود را با گلکسی نوت ۲۰ اولترا آغاز کنیم. بدنه آلومینیومی این گوشی با رنگ برنز خود واقعاً شما را مجذوب خود می‌کند. ماژول دوربین و بیرون‌زدگی آن نظر هر کسی را به خود جلب می‌کند؛ البته بیرون‌زدگی ماژول دوربین کمی بیش‌ازحد معمول است. طرح دوربین این گوشی در دو گوشی پرچم‌دار سامسونگ یعنی گلکسی اس ۲۱ و گلکسی فولد ۳ نیز دیده می‌شود. گلکسی نوت ۲۰ تمام مزایا ویژگی‌های خوب گلکسی نوت ۱۰ را به ارث برده و می‌توان گفت نسخه ارتقایافته گلکسی نوت ۱۰ به بهترین شکل ممکن است.

گلکسی نوت ۲۰ اولترا

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی گلکسی نوت ۲۰ اولترا تصاویر دارای حرکت سریع را کاملاً نرم و روان نمایش می‌دهد و تأخیر S Pen در آن به ۹ میلی‌ثانیه کاهش یافته است.

نسخه 5G گلکسی نوت ۲۰ اولترا همراه با دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی به همراه یک لنز اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی و یک لنز تله‌فوتوی ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت زوم اپتیکال ۵ برابری عرضه شده است؛ نسخه ارزان‌قیمت‌تر گلکسی اس ۲۰ اولترا یعنی گلکسی نوت ۲۰ معایبی دارد که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت؛ مثلاً در بدنه آن به‌جای قاب پشتی آلومینیومی از قاب شیشه‌ای استفاده شده و این گوشی نمایشگر ۶۰ هرتزی دارد.

در ضمن در دوربین برادر ارزان‌قیمت‌تر گلکسی نوت ۲۰ اولترا به‌جای لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی از لنز ۶۴ مگاپیکسلی استفاده شده و قابلیت زوم اپتیکال جایگزین زوم هیبریدی شده است؛ البته لنز ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید و لنز ۱۲ مگاپیکسلی تله‌فوتو در این گوشی هم دیده می‌شود.

سامسونگ با عرضه گلکسی نوت ۲۰ اولترا تقریباً از قوی‌ترین سخت‌افزارها استفاده کرده و از نظر به‌کارگیری سخت‌افزار قدرتمند برای گوشی، تقریبا به بالاترین سطح ممکن رسیده است. به همین دلیل تصمیم گرفته برای حفظ فروش بالای گوشی‌های خود اکوسیستم خود را تقویت کند و برای دستیابی به این هدف مشارکت خود با مایکروسافت را آغاز کرده تا ویژگی‌های اختصاصی برای گوشی‌های سامسونگ در ویندوز ۱۰ ایجاد شود و همین ویژگی‌ها کاربران را همچنان برای خرید گوشی‌های سامسونگ تشویق کند.

یکی از راه‌های سینک کردن دستگاه‌های اندرویدی با ویندوز ۱۰، اپلیکیشن My Phone است که کاربران می‌توانند آن را روی گوشی خود نصب کند و از طریق آن مواردی مثل نوتیفیکیشن‌ها و پیام‌های دریافتی را در ویندوز مشاهده کنند و دیگر نیازی باشد به گوشی خود نگاه کنند. کاربران گلکسی نوت ۲۰ می‌توانند علاوه بر این موارد تمام اپلیکیشن‌های اندرویدی را در ویندوز ۱۰ اجرا و حتی اپلیکیشن‌ها را به نوار استارت ویندوز پین کنند.

در حقیقت سامسونگ تلاش کرده با عرضه این گوشی، اندروید و کامپیوتر شخصی را با یکدیگر ادغام کند. در حال حاضر گلکسی نوت ۲۰ از سرویس گیم پس ایکس باکس پشتیبانی می‌کند و در این زمینه از سایر گوشی‌های مشابه پیشی گرفته است.

ویژگی‌های شاخص گلکسی نوت ۲۰:

  • وعده سامسونگ برای آپدیت اندروید این گوشی تا اندروید ۱۳ (گوشی با اندروید ۱۰ عرضه شده است)
  • برخورداری از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و قابلیت زوم هیبریدی ۵۰ برابری به لطف برخورداری از لنز تله‌فوتوی پیروسکوپی
  • قابلیت فیلم‌برداری 8K درست مانند گلکسی اس ۲۰ (البته نمایشگر گوشی توانایی نمایش محتوای 8K را ندارد!)

آینده سری گلکسی نوت

در سال ۲۰۲۱ سامسونگ بیشتر روی طراحی و ایجاد گوشی‌های تاشو تمرکز کرد و در حال حاضر گوشی گلکسی زد فولد ۳ از S Pen نیز پشتیبانی می‌کند. دلیل ایجاد قابلیت پشتیبانی از قلم دیجیتالی در گلکسی زد فولد ۳، فروش نه‌چندان خوب گلکسی نوت ۲۰ بود. سامسونگ موفق به تولید میزان پیش‌بینی‌شده برای گلکسی نوت ۲۰ نشد و تنها دوسوم از میزان پیش‌بینی‌شده را تولید کرد.

اگرچه گوشی‌های گلکسی نوت گوشی‌های موفق بودند؛ اما همان‌طور که گفتیم میزان فروش گوشی‌های گلکسی نوت ۲۰ و میزان استقبال از آن‌ها در حد انتظار نبود و به همین دلیل گفته می‌شود سامسونگ بطور کلی تولید این محصولات را متوقف می‌کند. کره‌ای‌ها در حال حاضر بیشتر روی گوشی‌های تاشوی سری فولد تمرکز کرده‌اند و مسئولان امر آن معتقد هستند این گوشی‌ها آینده خوبی دارند و افراد زیادی مشتاق خرید آن‌ها خواهند شد.

گلکسی زد فولد ۳

کاربرانی که نمی‌خواهند ۱۵۰۰ دلار برای خرید یک گوشی گلکسی نوت پول بدهند و در عین حال می‌خواهد از قابلیت‌های S Pen هم استفاده کنند، می‌توانند گلکسی اس ۲۱ اولترا را بخرند (این گوشی از S Pen پشتیبانی می‌کند). تمام این موارد باعث شده سامسونگ به این نتیجه برسد که ادامه تولید گوشی‌های گلکسی نوت دیگر ضرورتی ندارد و این گوشی‌ها آینده چندان خوبی ندارند.

طبق شایعات سامسونگ تا پایان سال میلادی جاری تولید گوشی‌های گلکسی نوت ۲۰ را متوقف خواهد کرد. از سوی دیگر بر اساس شایعات مطرح‌شده گوشی‌ گلکسی اس ۲۲ اولترا نیز از قلم دیجیتالی سامسونگ پشتیبانی می‌کنند و محل قرارگیری آن روی گوشی‌ ایجاد شده است؛ بنابراین این شرکت هیچ ضرورتی برای تولید گوشی‌های پرچم‌دار در خود دو خط تولید متفاوت نمی‌بیند.

آیا شما هم به گوشی‌های سری گلکسی نوت علاقه‌مند هستید؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است، کدام یک از این گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ دوست دارید و دلیل این علاقه شما چیست؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی