وزارت صمت: لوازم خانگی ایرانی پس از صادرات معکوس با لیبل ساخت کره در کشور به فروش میرسد
مدیر کل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت مدعی شد لوازم خانگی ایرانی به خارج از مرزهای کشور میرود، لیبل خارجی یا کرهای می خورد و دوباره به داخل کشور بر میگردد؛ مردم ...
مدیر کل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت مدعی شد لوازم خانگی ایرانی به خارج از مرزهای کشور میرود، لیبل خارجی یا کرهای می خورد و دوباره به داخل کشور بر میگردد؛ مردم نیز به تصور کالای خارجی آن را خریداری میکنند.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از شبکه اطلاعرسانی تولید و تجارت ایران، «محمد وصالی قمصری» در یک ارتباط رادیویی با بیان اینکه پیش از تحریمها، 70 درصد بازار لوازم خانگی در اختیار برندهای کرهای بود، گفت:
«از سال 1397 تا 1399 با حمایتهایی که از صنعت لوازم خانگی شد، تولید 8.5 میلیون دستگاه در سال به 15.5 میلیون دستگاه رسید که به این ترتیب 80 درصد افزایش تولید داشتیم. اشتغال این صنعت 300 هزار نفر، گردش مالی آن 6 میلیارد دلار و واحدهای فعال ما حدود 500 واحد است که البته تا 800 واحد تولیدی، ظرفیت خالی داریم.»
او در ادامه به کیفیت محصولات لوازم خانگی تولیدی اشاره کرد و افزود: «از 100 درصد واحدهای تولیدی، کیفیت 50 تا 60 درصد واحدهای تولیدی خوب است و حتی صادرات معکوس میشود. مردم بدانند محصول ایرانی به خارج از مرزهای اطراف میرود، لیبل خارجی یا کرهای میخورد و دوباره به داخل کشور برمیگردد و مردم به تصور کالای خارجی آن را خریداری میکنند.»
وصالی با اشاره به افزایش 100 تا 120 درصدی برخی از محصولات از جمله یخچال ساید و دو قلو، اظهار داشت مواد اولیه واحدهای تولیدی کشور در این دو سال با توجه به تغییرات نرخ ارز، میانگین حدود 60 درصد افزایش داشته است:
«به عنوان نمونه قیمت جهانی ماژول تلویزیون 30 درصد، کمپرسور یخچال20 درصد و ورقهای رنگی، پیش رنگ، ورق سرد مورد استفاده در بدنه اجاق گاز و لباسشویی، از سال 97 به صورت میانگین حدود 60 درصد افزایش قیمت داشتهاند.»
به گفته مدیرکل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت از ابتدای شهریور ماه، نظارتهای هوشمند و هدفمند صورت گرفته است: «پایه سامانه جامع تجارت را فعال کردیم تا واحدهای تولیدی، در آن جا فاکتور خود را بر مبنای ساختار تشکیل دهنده هر محصول ارائه دهند. بر مبنای ساختار تشکیل دهنده هر محصول برای هر برندی، از ابتدای آذر ماه کارگروههای رصد بازار وزارتخانه تشکیل شده و تک تک برندها رصد میشوند.»
مدیرکل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت در پاسخ به این پرسش که آیا مردم میتوانند انتظار داشته باشند قیمتها باثبات باشد یا حتی کاهش پیدا کند، اظهار داشت مردم بایستی این انتظار را از آنها داشته باشند: «با پیگیریهای مجموعه ما حدود 5 برند بلافاصله کاهش قیمت دادند.»
وصالی همچنین درباره اینکه آیا این واحدهای تولیدی بابت افزایش قیمتی که داشتند مورد بازخواست قرار نخواهند گرفت، گفت:
«سامانه هوشمند ثبت سفارش ما، ارتباط مستقیمی با رضایت مشتری و اتفاقاتی که افتاده است، دارد. قطعا در تامین مواد اولیه، تامین ارز و ثبت سفارشها، آنها تاثیرگذار خواهد بود ضمن آنکه تخلفات واحدهای تولیدی از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و تعزیرات نیز پیگیری میشود.»
او با اعلام اینکه برندهای متخلف به مسیر همکاری برگشتند، گفت: «برندهایی که با ما همکاری نکردند شاید دو تا سه برند، بیشتر نباشند که البته محصول کالای منتخب( یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون و اجاق گاز) ما هم نیستند.»
گفتنی است از ابتدای آبان ماه امسال، ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای به کشور ابلاغ شد؛ موضوعی که به گفته برخی مسئولان، موجب افزایش قیمت لوازم خانگی و حتی بازههای طولانی تحویل آنها شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اینقدر کیفیت بالاست یعنی که مشتری متوجه نمیشه؟
آقا وقتی یه ارد ناشتا می فرمایند همین میشه وضعیت
بعد هم میندازن گردن مافیا!
یعنی حق انتخابون در این حد بالاس. خارجی هم بخوایم بخریم داخلی میندازن بهمون. هر چند که من خودم طرفدار پاکشوما هستم ولی کار درستی نیست. هر جنسی باید همونی باشه که فروشنده میگه.