اطلاعات پرداخت برای ثبت شکایت از کسبوکارهای آنلاین الزامی شد
ثبت شکایت از کسبوکارهای اینترنتی از ابتدای اردیبهشت ماه 1401 صرفا بر مبنای اطلاعات تراکنش پرداخت امکان پذیر خواهد بود. این تصمیم به منظور جلوگیری از ثبت شکایات دروغین گرفته شده از همین رو افراد ...
ثبت شکایت از کسبوکارهای اینترنتی از ابتدای اردیبهشت ماه 1401 صرفا بر مبنای اطلاعات تراکنش پرداخت امکان پذیر خواهد بود. این تصمیم به منظور جلوگیری از ثبت شکایات دروغین گرفته شده از همین رو افراد به هنگام خرید آنلاین بایستی تمامی اطلاعات پرداخت را نزد خود نگهداری و از پرداخت نقدی یا کارت به کارت خودداری کنند.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، از اول اردیبهشت ماه 1401 به منظور جلوگیری از ثبت شکایات صوری و بی اساس نسبت به کسب وکارهای اینترنتی که موجب تحمیل هزینه و زحمت برای این افراد میشود، ثبت شکایت صرفا بر مبنای اطلاعات تراکنش پرداخت و استعلام آن از بانک مرکزی امکان پذیر خواهد بود. در همین راستا به هنگام ثبت شکایت در سامانه، ورود اقلام اطلاعاتی تراکنش پرداخت مانند تاریخ، مبلغ، شماره ترمینال، شماره مرجع تراکنش و … توسط مصرف کننده الزامی است.
بنابراین تمامی افرادی که خرید آنلاین انجام میدهند بایستی هنگام خرید، اطلاعات تراکنش پرداخت را به صورت دقیق ذخیره و نزد خود نگهداری کنند تا در صورت بروز مشکل، امکان ثبت شکایت و پیگیری از طریق سامانه اینماد وجود داشته باشد.
خریداران در صورت پرداخت اینترنتی بایستی از صفحه تایید خرید در نمایشگر یا تلفن همراه خود عکس و در سیستم ذخیره کنند. این صفحه پس از ثبت اطلاعات در درگاه پرداخت اینترنتی و زدن دکمه پرداخت نمایش داده میشود. همچنین امکان ثبت شماره تلفن همراه یا نشانی ایمیل نیز در تمامی درگاه های پرداخت اینترنتی به صورت اختیاری وجود دارد که در صورت تکمیل آن، اطلاعات رسید تراکنش از طریق پیامک یا ایمیل ارسال خواهد شد.
اگر هم از گزینه پرداخت هنگام تحویل (CoD) استفاده شده، کافی است مصرف کنندگان رسید کارتخوان یا تصویر آن را نزد خود نگهداری کنند. لازم به تاکید است که در سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات از کسب وکارهای اینترنتی، امکان ثبت شکایت صرفا در صورت واریز وجه از طریق شبکه پرداخت کشور وجود دارد و در صورت واریز وجه از طریق کارت به کارت یا روش های دیگر (نقدی)، امکان ثبت شکایت و پیگیری خرید از طریق سامانه اینماد وجود نخواهد داشت.
در این سامانه پس از ثبت شکایت توسط مصرف کننده، چنانچه شکایت از طریق مذاکره با کسب و کار مرتفع نشود مشتری میتواند با اختیار خود، شکایت را از دو مسیر ارجاع به «مراجع اداری» یا «هیئت داوری» پیش ببرد.
لازم به ذکر است، مصرف کنندگان میتوانند جهت تسریع در حصول نتیجه نهایی، از درخواست داوری در سامانه استفاده کنند. فرآیند داوری در سامانه برخط حل اختلاف جمعی به عنوان اولین سامانه داوری برخط در کشور که بخشی از سامانه هوشمند رسیدگی به شکایات می باشد، انجام میشود.
حل و فصل اختلافات در این سامانه بدون نیاز به رسیدگی قضایی و شبه قضایی انجام و از طریق فرآیند داوری طی حداکثر سه هفته به رای لازم الاجرا منتهی خواهد شد و علاوه بر ضمانت اجرایی اداری برای کسب و کارهای اینترنتی، رای صادره قابلیت اجرا از طریق قوه قضائیه را نیز خواهد داشت.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.