ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سقف دلاری واردات خودرو
خودرو

شایعات تعیین سقف دلاری برای واردات خودرو به کشور

حالا که دولت اعلام کرده است ممنوعیت واردات خودرو برداشته خواهد شد گمانه‌زنی‌ها برای مشخص کردن محدودیت‌ها و سقف دلاری واردات خودرو آغاز شده است. اما یکی از اعضای کمیسیون داخلی و شوراهای مجلس در ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

حالا که دولت اعلام کرده است ممنوعیت واردات خودرو برداشته خواهد شد گمانه‌زنی‌ها برای مشخص کردن محدودیت‌ها و سقف دلاری واردات خودرو آغاز شده است. اما یکی از اعضای کمیسیون داخلی و شوراهای مجلس در واکنش به شایعات مطرح شده توئیتی را منتشر کرد که به همه شایعات پایان داد. براساس توئیت وی خودروهای خارجی باید با حجم موتور بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ سی‌سی و حداکثر قیمت بین ۲۰ الی ۲۵ هزار دلار وارد ایران شوند.

حجم مجاز موتور و سقف دلاری واردات خودرو به‌زودی در آیین‌نامه اجرایی درج شده و به هیأت دولت تقدیم می‌شود. بر اساس تأکید دولت، تمرکز اصلی روی ورود خودروهای اقتصادی و ارزان‌قیمت معطوف شده تا در انحصار قشر خاصی نباشد، بلکه اقشار مختلف جامعه قادر به خرید آن‌ها باشند.

واردات خودرو بارها از سوی مسئولین و نهادهای مختلف، به‌عنوان یک نیاز حیاتی برای افزایش کیفیت محصولات داخلی، ایجاد حس رقابت‌پذیری، تعادل عرضه و تقاضا در بازار و از همه مهم‌تر، کنار گذاشتن خودروهای فرسوده و خارج از دور قلمداد شده است. اما آیا خودروهای ۲۰ الی ۲۵ هزار دلاری می‌توانند اهداف مذکور را برآورده سازند؟

خودروی ۲۰ هزار دلاری صرف‌نظر از اعمال هزینه‌های مختلف از جمله تعرفه واردات و برحسب ارز نیمایی، قیمتی حدود ۴۶۰ میلیون تومان دارد. ولی پس از اعمال تعرفه، عوارض، مالیات و غیره، قیمت آن به‌طور قابل‌توجهی در بازار داخلی افزایش پیدا می‌کند و دیگر نمی‌توان آن را به‌عنوان خودروی اقتصادی در نظر گرفت!

بنابراین تا همینجای کار ادعای واردات خودروی اقتصادی چندان به واقعی به نظر نمی‌آید. گویا این ادعا نیز همچون دیگر وعده‌های مطرح شده از سوی مسئولین به واقعیت تبدیل نخواهد شد.

نکته دیگر آنکه خودروهای متعدد در بازارهای جهانی با حذف برخی آپشن‌ها و امکانات ایمنی به یک خودروی اقتصادی تبدیل می‌شوند. ولی بسیاری از این خودروهای اقتصادی با استانداردهای ایران همخوانی نداشته و نمی‌توان آن‌ها را به بازار عرضه کرد. چون خودروهای وارداتی دست‌کم باید از لحاظ کیفیت بالاتر از خودروهای داخلی باشند.

بنابراین نیاز اولیه واردات خودرو، تجدیدنظر در نرخ تعرفه‌ها است. به شرط اصلاح تعرفه واردات، وعده‌های مبنی بر دسترسی مشتریان ایرانی به خودروهای اقتصادی امکان‌پذیر می‌شود. در غیر این صورت، اقداماتی همچون تعیین سقف دلاری واردات خودرو و حجم مجاز موتور یا هر محدودیت دیگری تنها مانع تأثیرگذاری مثبت واردات در بازار خواهد شد.

لازم به ذکر است که دولت ابلاغ اطلاعات رسمی در مورد قوانین واردات را به هفته آینده موکول کرده است اما آنچه از گفته های منابع آگاه و نمایندگان مجلس بر می آید، قوانین واردات خودرو با تمرکز بر واردات خودروهای اقتصادی برای استفاده های عمومی تنظیم شده است و شامل خودروهای اصطلاحا لوکس (با موتورهای بیش از ۲.۵ لیتری و قیمت ۴۰ هزار دلار) نمی‌شود.

شایعه دیگری نیز که روز گذشته در فضای مجازی مطرح شد، به گروه بندی خودروهای وارداتی براساس قیمت و تعرفه پلکانی مربوط می شود، براین اساس ظاهرا دولت قصد دارد تا برای خودروهای فوق اقتصادی با حجم موتور کمتر از 1000 سی سی، تعرفه ای اندک (حتی زیر 10 درصد) و برای خودروهایی بین 1000 الی 2000 سی سی، تعرفه ای در حدود 32 درصد را منظور کند که این نرخ در حدود 15 درصد کمتر از تعرفه دور قبلی واردات است.

با این حال ظاهرا این شیوه تعرفه گذاری مورد انتقاد و مخالفت انجمن خودروسازان واقع شده و شاهد بروز مشکلاتی در خصوص تصویب این نرخ گذاری هستیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی