تعرفه غیر رسمی واردات خودرو پیش از تصویب نهایی منتشر شد؛ به ضرر مردم و به نفع هیبریدی ها
درحالیکه آییننامه واردات خودرو هنوز رسما اعلام نشده، دولت گام دوم را برای تنظیم بازار (از ناحیه آزادسازی واردات خودرو) برداشته و دست به اصلاح نظام تعرفهای زده است. وزارت صمت پس از تصویب واردات ...
درحالیکه آییننامه واردات خودرو هنوز رسما اعلام نشده، دولت گام دوم را برای تنظیم بازار (از ناحیه آزادسازی واردات خودرو) برداشته و دست به اصلاح نظام تعرفهای زده است. وزارت صمت پس از تصویب واردات خودرو در دولت تاکنون جزئیاتی از این طرح ارئه نکرده، اما امروز جدولی به عنوان تعرفه های طرح واردات خودرو منتشر شده که ارقام بالایی را برای واردات خودرو و هزینه های جانبی نظیر هزینه اسقاط، نوسازی ناوگان آمبولانس و ...در بر می گیرد و تنها شانس واردات رقابتی را منوط به واردات خودروهای هیبریدی با تعرفه 5 درصد می نماید.
البته این جدول که گروه رسانه ای امروز، آن را منتشر کرده است، هنوز رسمی نیست و امید می رود که اصلاحاتی در نرخ های تعرفه ای آن رخ دهد.
براساس قانون جدید واردات خودروهای بنزینی (غیر رسمی) با سه ردیف حقوق ورودی و عوارض در این طرح تفکیک شدهاند. نخستین دسته خودروهای با حجم پیشرانه زیر 1500 سیسی خواهند بود که تعرفه 55 درصدی برای آنها تعریف شده و در درجه بعد خودروهای با حجم موتور 1500 تا 2000 سی سی با حقوق ورودی و عوارض 75 درصد قرار دارند و تعرفه واردات خودروهای 2000 تا 2500 سی سی نیز 95 درصد تعریف خواهد شد.
تعرفه اندک برای خودروهای هیبریدی؛ تنها امید به دور جدید واردات
خودروهای هیبریدی (بنزینی-الکتریکی) با حجم پیشرانه بنزینی زیر 1500 سی سی در این طرح مشمول 5 درصد حقوق و عوارض گمرکی خواهد شد و حقوق ورودی دیگر خودروهای هیبریدی تا حجم موتور 2500 سی سی نیز 25 درصد خواهد بود.
همچنین حقوق ورودی و عوارض خودروهای هیبریدی با قابلیت شارژ مستقیم برقی (Plug-in)، دیزل-الکتریکی و ... نیز مشمول تعرفه 5 تا 45 درصدی خواهد شد که هنوز جزئیات دقیقی از آن مشضخص نیست.
عوارض جانبی سنگین واردات خودرو به کشور
دولت علاوه بر حقوق ورودی و عوارض، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده (روی جمع ارزش گمرکی +حقوق ورودی)، 4 درصد مالیات علی الحساب (جمع ارزش گمرکی+حقوق ورودی)، یک درصد عوارض هلال احمر روی حقوق ورودی، 5 درصد روی ارزش فوب خودرو به عنوان عوارض خاص واردات خودرو، 8 در هزار از ارزش CIF به عنوان هزینه استاندارد و گواهی اسقاط بر اساس قواعد تعیین شده را نیز در ازای واردات خودرو اخد میکند.
تعرفه در سالهایی که واردات آزاد بوده، همواره به عنوان سپری محکم از خودروسازان محافظت کرده است. حالا نیز که واردات آزاد شده، خودروسازان انتظار دارند دولت دست به تعرفهها نزند.
اسقاط 8 خودرو فرسوده برای واردات خودروهایی با مصرف 8 لیتر در یکصد کیلومتر
جزئیات اسقاط در این طرح برای خودروهای با مصرف سوخت زیر 5 لیتر در 100 کیلومتر معاف از اسقاط تعیین شده و برای خودروهای با مصرف بین 5 تا 6 لیتر اسقاط 2 خودرو فرسوده، مصرف بین 6 تا 7 لیتر چهار خودرو فرسوده، مصرف بین 7 تا 8 لیتر شش خودرو فرسوده و مصرف سوخت بالای 8 لیتر نیز اسقاط 8 خودرو فرسوده تعیین شده است و دولت هیچ هزینهای به عنوان هزینه اسقاط هر خودرو را اعلام نکرده و این مساله بر عهده وارد کننده گذاشته شده است.
همچنین از دیگر هزینههایی که به قیمت خودروهای وارداتی افزوده خواهد شد میتوان به ده درصد ارزش گمرکی طبق سند ترخیصی برای شماره گذاری، سه درصد ارزش گمرکی برای شماره گذاری به عنوان هزینه نقل و انتقال و 300 تا 700 هزار تومان هزینه عوارض شهرداری متغیر بسته به نوع خودرو در هنگام شماره گذاری اشاره کرد.
با چنین رویکردی، عملا هزینه جانبی واردات بسیاری از خودروها از 100 درصد فراتر می رود و شاهد عدم تاثیر واردات بر بازار خودروهای داخلی و حتی مونتاژی های چینی خواهیم بود.
تنها بخش رقابتی چنین جدولی، می تواند واردات خودروهای هیبریدی نظیر تویوتا پریوس باشد که به لطف مصرف سوخت کم و پیشرانه کوچک بنزینی، با تعرفه 5 درصدی و هزینه های جانبی، ممکن است در محدوده قیمتی 1 میلیارد تومان به کشور وارد شوند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اوه، یک میلیارد
بفرما،، از اولش همه رو مچل کرده بودن.قیافه مافیا خودرو بعد از تصویب این طرح 🤑
خنده داره به خدا، مردم مگه مسخره شما هستن، البته با این مدیران صنعت خودروسازی که همه وابسته مسئولان رده بالا هستن این تعرفه ها چیز عجیبی هم نیست و از همون اول هم مشخص بود قرار نیست مردم ایران خودروی خوب و با کیفیت سوار شن و بازم باید با همین گاریهای ساخت داخل اونم از طریق قرعه کشی بسازیم😏 😏