پژوهشگران پاسخ میدهند: برای داشتن یک زندگی ایدهآل به چقدر پول نیاز داریم؟
تحقیقات انجام شده روی 8000 شرکت کننده از 33 کشور جهان نشان نشان میدهد اغلب مردم خواستههای مالی نامحدودی ندارند و حتی در برخی کشورها مردم با اندازه محدودی پول و دارایی مالی احساس رضایتمندی ...
تحقیقات انجام شده روی 8000 شرکت کننده از 33 کشور جهان نشان نشان میدهد اغلب مردم خواستههای مالی نامحدودی ندارند و حتی در برخی کشورها مردم با اندازه محدودی پول و دارایی مالی احساس رضایتمندی مالی میکنند.
یکی از سوالاتی که اقتصاددانها آن را مطرح میکنند آن است که هر فرد برای داشتن احساس رضایتمندی مالی در زندگی به چقدر پول نیاز دارد؟ با وجودی که گفته میشود نمیتوان شادی را با پول خرید، اما برای آنکه احساس رضایتمندی مالی را در زندگی تجربه کنیم، به پول و داراییهای مالی نیاز داریم. اما هر فردی با چه سطح دارایی مالی این احساس رضایت مالی را لمس میکند؟
تحقیقات اخیر نشان میدهد که تعداد کمی از افراد خواستههای نامحدود دارند و بیشتر افراد اتفاقا با مقدار محدود پول و دارایی مالی خرسند میشوند.
با چقدر پول احساس رضایتمندی مالی میکنید؟
محققان با بررسی حدود 8000 نفر از 33 کشور مختلف جهان میگویند تنها تعداد کمی از مردم خواستههای مالی نامحدود دارند و به شکل باورنکردنی اغلب شرکت کنندگان در این تحقیق با میزان مشخصی پول راضی میشوند و رضایت مالی دارند.
در این تحقیق از شرکت کنندگان خواسته شد خود را در شرایط زندگی مالی کاملا ایدهآل تصور کنند و بعد مشخص کنند با چه میزان دارایی مالی خود را از نظر مالی خوشبخت میبینند. به آنها گفته شد که به قابل دستیافتنیبودن یا نبودن آن پول کاری نداشته باشند و فقط آنچه واقعا میخواهند را بگویند.
برای ارزیابی نیازهای اقتصادی، از شرکت کنندگان خواسته شد مشخص کنند برای زندگی ایده آل به چقدر پول نیاز دارند. برای آنکه شرایط واقعیتر جلوه کند، به شرکت کنندگان گفته شد در یک قرعه کشی شرکت کردهاند و شانس آن را دارند که در این قرعه کشی برنده شوند.
جوایز قرعهکشی از 10000 دلار آمریکا شروع میشد و عدد آن برای شرکت کنندگان کشورهای مختلف به پول همان کشور تبدیل شده بود. برای مثال در بریتانیا این رقم معادل 8000 پوند درنظر گرفته شد و با گزینههایی ازمضرب 10 افزایش پیدا کرد. در زمان انجام مطالعه، جایزه بالای 100 میلیارد دلار آمریکا فرد را به ثروتمندترین فرد تبدیل میکرد.
نتایج تحقیق بسیار جالب توجه بود. اکثر شرکت کنندگان در عمل خواستههای محدودی داشتند. شاید درنگاه اول انتظار میرفت اکثر آنها جایزه حداکثری یعنی 100 میلیارد دلاری را انتخاب کنند. اما در تمام 33 کشور، تنها تعداد بسیار محدودی دست به چنین انتخابی زدند. در واقع حدود 8 تا 39 درصد افراد در هر کشور چنین جایزهای را انتخاب کرده بود. در اکثر کشورها، از جمله بریتانیا، اکثریت مردم 10 میلیون دلار آمریکا یا کمتر را انتخاب کردند و در برخی کشورها مثل هند، روسیه اکثریت حتی یک میلیون دلار یا کمتر از آن را انتخاب کردند.
پاسخها بر اساس جنسیت، تحصیلات یا وضعیت اجتماعی-اقتصادی تفاوت معناداری پیدا نمیکردند. با این وجود، افراد جوانتر نسبت به افراد مسنتر، خواستههای نامحدودتری داشتند، اگرچه که این میزان در کشورهای مختلف متفاوت بود. در کشورهای کمتر توسعه یافته از نظر اقتصادی، تاثیر رده سنی ضعیفتر بود.
یکی از نکتههای جالب این تحقیق آن بود که از شرکت کنندگان سوال شد در صورت برنده شده جایزه چه کاری انجام میدهند و آیا از آن برای کمک به دیگران نیز استفاده خواهند کرد یا خیر. پاسخها متفاوت بود ولی افرادی که خواستههای نامحدودتری داشتند بیشتر از بقیه میخواستند از این پول برای کمک به دیگران استفاده کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.