ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

ادعای عجیب وزارت صمت: عرضه هفت پلتفرم ملی در صنعت خودروسازی کشور

عدم موفقیت خودروسازان داخلی در طراحی پلتفرم به یک معضل تبدیل شده است، اما وزارت صمت مدعی وجود هفت پلتفرم ملی است.

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۸:۳۰

منوچهر منطقی، معاون خودرویی وزارت صمت، اخیرا گفته است که طراحی هفت پلت فرم جدید در دستور کار خودروسازان کشور قرار دارد. براساس اطلاعات غیر رسمی، این پلت فرم ها شامل پلت فرم شاهین سایپا، پلت فرم جدید ایران خودرو بر مبنای پژو 206، پلت اختصاصی کرمان موتور براساس جک j4 و احتمالا یک پلت فرم ارزان قیمت براساس رنو کوئید خواهد بود. همچنین وزارت صمت بر روی پلت فرم تارا نیز حساب ویژه ای باز کرده است. با این حساب، مشخص نیست به جز این 4 مورد، سه ساختار فنی دیگر مورد ادعای وزارت صمت بر چه اساسی جدید قلمداد شده اند.

این اظهارات در شرایطی بیان می شود که عدم موفقیت خودروسازان داخلی پس از گذشت 60 سال در طراحی پلتفرم به یک معضل تبدیل شده است؛ کارشناسان صنعت خودرو می گویند اینکه پلتفرم نداریم، لازم به بررسی تاریخچه صنعت است. به گفته کارشناسان صنعت خودرو، این صنعت در کشور مونتاژ محور است به این معنی که دانش فنی آن خارج از کشور است و  به گفته یکی از مدیران عامل شرکت خودروسازی داخلی، طراحی پلتفرم بومی یک میلیارد دلار هزینه دارد.

منوچهر منطقی، معاون خودرویی وزیر صمت اخیرا گفته است: «صنعت خودرو یک صنعت 50 ساله است که هر چند با کره جنوبی مقایسه می شود، اما در حقیقت در 26 سال اخیر توسعه یافته است. در واقع این صنعت تا پیش از انقلاب مونتاژکار پیکان بود و در دهه 60 به دلیل جنگ تحمیلی با توقف همراه شده بود تا اینکه در سال 74 "نژادحسینیان" وزیر وقت صنایع  سند 10 ساله این صنعت را با هدف خودکفایی کامل پیکان رونمایی کرد.»

وی بیان داشت: «برای بلوغ اقتصادی و فناوری صنعت خودرو سه فاز و مرحله شامل تسلط بر فرآیندهای تولید و قطعه‌سازی، نوآوری در اجزا و قطعات و نوآوری در محصول و طراحی محصول نیاز است. به عبارت دیگر، از سال 74 تاکنون این سه فاز و مرحله به طور نسبی طی شده، اما رفت و برگشت ها و نوسان هایی داشته است.»

تولید 3 میلیون دستگاه خودرو در کشور امکان پذیر است

به گفته منطقی: «ظرفیت تولیدی سالیانه سه میلیون دستگاه خودرو در کشور وجود دارد که با رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید، هزینه های سربار و در نتیجه قیمت تمام شده خودرو را کاهش خواهد داد؛ زمان بندی این مرحله از مهر 1400 تا تیرماه امسال بوده که به طور نسبی به این هدف دست یافتیم. در نمایشگاه یاد شده به موازات چهار پلتفرمی که از سوی ایران خودرو و سایپا عرضه خواهد شد، سه پلتفرم از سوی بخش خصوصی در معرض دید قرار می گیرد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی