امروز در فضا: مارینر۲، اولین فضاپیمایی که با موفقیت به سیاره ای دیگر پرتاب شد
بررسی سرگذشت مارینر۲ نخستین فضاپیمای موفق برنامه مارینر ناسا، که به سمت سیاره زهره پرتاب شد.
مارینر۲ که در ۲۷ اوت سال ۱۹۶۲ (۱۳۴۲/۰۶/۰۵) به فضا پرتاب شد، اولین فضاپیمایی بود که به سیارهای دیگر میرسید. این ماموریت علاوه بر اینکه اطلاعاتی درمورد سیاره «زهره» به ناسا مخابره کرد، در رابطه با نحوه کنترل فضاپیماها از زمین نیز تجربیات مفیدی را رقم زد.
مشکلات پیش روی مارینر۲
درحالی که «مارینر۱» به عنوان اولین فضاپیمای ناسا بیش از پنج دقیقه پرواز نکرد، مارینر۲ حدود نیم ساعت پس از پرتاب، در فضا بود و به سمت هدف نهایی خود، یعنی سیاره زهره، حرکت میکرد.
این فضاپیما نیز در سفر چندماهه خود با برخی مشکلات، مانند از کار افتادن یکی از باتریهای خورشیدیاش، روبرو شد اما کنترلکنندههای ماموریت توانستند آن را تا زمانی که ماموریتش را به اتمام برساند سالم نگه دارند.
چرا زهره؟
زهره برای رصد توسط تلسکوپها هدف آسانی بود، اما به علت شرایط جوی که داشت، مشاهده سطح آن از زمین امکانپذیر نبود.
ماهیت واقعی زهره مدت طولانی بود که پنهان مانده بود و سوژه مناسبی برای نویسندگان علمی تخیلی شده بود تا داستانهایی در رابطه با حیات در آن سیاره بنویسند.
حدسیاتی که تقریبا یک دهه قبل و توسط تلسکوپ رادیویی از دمای سطح زهره زده میشد (تقریبا ۳۵۰ درجه سانتیگراد) همه را شگفت زده کرده بود و تنها یک فضاپیما میتوانست با اطمینان به سوالات مربوط به این موضوع پاسخ دهد.
نتایج این ماموریت
درنهایت با وجود اینکه مارینر۲ فقط گذری کوتاه به این سیاره داشت، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ما قرار داد.
این فضاپیما با دو پرتوسنج مایکروویو و فروسرخ خود تایید کرد که دمای زهره همانطور که حدس زده میشد بسیار گرم و حدود ۴۶۲ درجه سانتیگراد است. علاوه بر این، فضاپیما نشان داد که این سیاره تحت فشار بالایی قرار دارد.
توسط مارینر۲ بود که متوجه شدیم زهره برخلاف جهتی که زمین و سایر سیارات منظومه شمسی در آن میچرخند، درحال چرخش است.
مارینر۲ نقطه شروع مهمی برای شناخت ما از سیاره زهره بود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.