ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مصوبه دولت برای واردات خودرو
خودرو

استفاده از رمزارزها برای واردات خودرو تایید شد

وزیر صمت اخیرا جزئیاتی را در مورد واردات خودرو ارائه کرده است و ظاهرا استفاده از رمز ارز نیز برای واردات مجاز خواهد بود.

زهرا ملکی
نوشته شده توسط زهرا ملکی | ۸ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۴۵

وزیر صمت به تازگی جزئیاتی را در مورد مصوبه دولت برای واردات خودرو ارائه کرده است. به گفته وی، این مصوبه از شفافیت کامل برخوردار بوده و شرکت‌های مختلف حتی با استفاده از رمزارزها نیز قادر به واردات خودرو هستند. البته این فرایند به شرطی صورت می‌گیرد که تضادی با سایر بندهای آیین‌نامه به وجود نیاید.

طبق توافق‌نامه جدید بین بانک مرکزی و وزارت صمت، واردات خودرو به وسیله رمزدارایی‌ها امکان‌پذیر است. موضوعات مختلف درباره رمزارزها و رمزدارایی‌ها مثل نحوه تأمین سوخت لازم جهت استخراج آن‌ها، نحوه واگذاری و اعطای مجوزها، همگی در مصوبه دولت برای واردات خودرو مشخص شده‌اند. در حال حاضر، مراکز رسمی استخراج رمزارز متعددی زیر نظر وزارت صمت مشغول فعالیت هستند که در صورت هماهنگی و کسب جواز از بانک مرکزی می‌توانند از ارزهای استخراج‌شده برای واردات هر محصولی از جمله خودرو استفاده کنند.

البته این‌طور هم نیست که هر شرکتی به دلخواه خود هر خودرویی را وارد کشور کند. یکی از بندهای مهم آیین‌نامه، واردات خودرو به شرط انتقال تکنولوژی است. به همین خاطر، به شرکت‌های مختلف فرصت داده شده که گزارشی را در مورد تکنولوژی به‌کاررفته در خودروی وارداتی تهیه کرده و آن را در اختیار وزارت صمت قرار دهد. این وزارت گزارش‌های مختلف را مورد بررسی قرار داده و بهترین موارد با پیشرفته‌ترین و کاربردی‌ترین تکنولوژی‌ها را انتخاب کرده و سپس به واردکننده مربوطه، جواز لازم را اعطا می‌کند. نکته دیگر اینکه خودروهای وارداتی باید دارای مراکز خدمات پس از فروش در کشور باشند.

نحوه تعیین تعرفه خودرو نیز در مصوبه دولت برای واردات خودرو ذکر شده است. به گفته وزیر صمت، تعرفه خودروهای مختلف به صورت شناور و در یک محدوده باز تعریف می‌شود. اگر خودرو در بورس کالا با قیمت بیشتری در مقایسه با قیمت جهانی به فروش برسد، این مابه‌التفاوت در قالب سود بازرگانی نه به حساب واردکننده، بلکه به خزانه دولت واریز می‌شود تا بدین‌وسیله، امکان ایجاد رانت و سوءاستفاده وجود نداشته باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی