ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نیروگاه بادی
علمی

طراحی توربین بادی جدیدی که دو برابر بیشتر از بزرگترین نمونه در جهان انرژی تولید می‌کند

ارتفاع این نیروگاه‌های بادی شناور به 400 متر می‌رسد و هر کدام از آن‌ها تا 40 مگاوات برق می‌تواند تولید کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۳:۱۵

شرکت نروژی World Wide Wind در حال توسعه نوع جدیدی توربین بادی با محور عمودی شناور (VAWT) است که گفته می‌شود نحوه استفاده از نیروی باد را به‌طور اساسی تغییر می‌دهد و باعث بهبود آن می‌شود. به گفته این شرکت، سیستم VAWT آن‌ها از دو مجموعه پره استفاده می‌کند که خلاف جهت یکدیگر می‌چرخند و در مقایسه با توربین‌های امروزی دو برابر خروجی بیشتر را ارائه می‌کند.

توربین یا نیروگاه بادی World Wide Wind که CRVT نامیده می‌شود، اساسا شامل دو محور عمودی شناور می‌شود. یکی از آن‌ها در پایین برج و دیگری بالاتر نصب شده و به‌گونه‌ای تنظیم شده‌اند که در جهت مخالف یکدیگر می‌چرخند. یکی از توربین‌ها به روتور متصل شده و دیگری به استاتور متصل است که با این پیکربندی، سرعت چرخش آن دو برابر شده و در نتیجه برق بیشتری تولید می‌کند.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه CRVT با باد کج می‌شود و World Wide Wind توضیح می‌دهد که با این وجود، اپراتورها می‌توانند در یک منطقه معین، از تعداد بیشتری از توربین‌ها استفاده کنند و این امر نیز به آن‌ها اجازه می‌دهد تا برق بیشتری تولید کنند.

نیروگاه بادی

ظرفیت تولید توربین بادی World Wide Wind

در حال حاضر بزرگترین توربین بادی جهان، MingYang Smart Energy 16.0-242 است که با ارتفاع 242 متری خود ظرفیت تولید 16 مگاوات برق را دارد. World Wide Wind ادعا می‌کند که سیستم آن‌ها می‌تواند تا 400 متر ارتفاع داشته باشد و هر واحد آن ظرفیت تولید 40 مگاوات برق را داشته باشد.

برخلاف توربین‌های بادی دریایی سنتی، اجزای سنگین VAWT‌ها به جز پره‌هایشان در قسمت‌های پایین آن‌ها قرار می‌گیرند، به این معنی که مرکز ثقل پایین‌تری دارند. آن‌ها همچنین می‌توانند انرژی باد را از هر جهت دریافت کنند و برای مواجهه با جهت باد نیازی به چرخش ندارند.

این شرکت امیدوار است تا سال 2026 یک مدل 3 مگاواتی و تا سال 2029 یک نمونه بسیار بزرگ 40 مگاواتی را تولید کند.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی