مدیرعامل همراه اول: زمان زیادی لازم است تا طعم شیرین فناوری توسط مردم حس شود
مدیرعامل همراه اول اعلام کرد رسیدگی به وضعیت اینترنت ثابت و رساندن یک حد تعادل بین سرویس اینترنت ثابت و سیار از جمله اقدامات مهمی است که باید برای پیشرفت شبکه اینترنت در کشور انجام ...
مدیرعامل همراه اول اعلام کرد رسیدگی به وضعیت اینترنت ثابت و رساندن یک حد تعادل بین سرویس اینترنت ثابت و سیار از جمله اقدامات مهمی است که باید برای پیشرفت شبکه اینترنت در کشور انجام شود اما به گفته او، این موضوع و اثرگذاری آن بسیار زمانبر است و در این دوره طولانی، باید برنامههای کوتاه مدتی برای بهبود وضعیت کاربران در شبکه اینترنت کشور نیز تعریف شود.
آیین افتتاح پروژه های ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور به مناسبت هفته دولت، عصر سه شنبه 8 شهریور 1401، با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مصطفی طاهری رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و جمعی از مدیران اپراتورهای ارتباطی در سالن آمفی تئاتر شهید قندی این وزارتخانه برگزار شد. همزمان با این مراسم پوشش نسل پنجم همراه اول با گذشتن از چندین شهر و کلانشهر به ایستگاه های بعدی رسید و به مناسبت هفته دولت سایت های 5G جزیره کیش، اهواز و تبریز راه اندازی شد.
در مراسم امروز همچنین اعلام شد که از ۲۸ اردیبهشت تا ۳۱ مرداد سال جاری دسترسی ۳۵۹ روستا جدید به شبکه ملی اطلاعات برقرار شده که از این تعداد ۲۳۰ روستا توسط همراه اول و از محل اعتبارات دولتی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.
«مهدی اخوان بهابادی» در این مراسم اعلام کرد که ۱۰۵ سایت جدید نسل چهار در کشور توسط همراه اول راه اندازی شده و طی یک سال گذشته، دو مرتبه و هر بار ۴۰۰ گیگابایت نیز به پهنای باند آنها اضافه شده است. اخوان اما در این مراسم تاکید کرد که طعم شیرین فناوری، شعاری که وزیر ارتباطات طی یک سال گذشته به آن اشاره دارد؛ به این زودی محقق نمیشود و چندین سال زمان لازم است تا مردم آن را حس کنند: «مردم و کاربران حسی از موضوع ندارند، وزارت ارتباطات کار خود را به درستی انجام داده ولی واقعیت اینست که درصد دایری فیبر نوری عدد چندان بزرگی نمیشود.»
مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه تا کام مردم از محل توسعه فیبر نوری شیرین شود باید زمان بگذرد، گفت: کار در وزارتخانه خوب شروع شده، اما با وجود تمامی اقدامات توسعه ای که شده، برخی فعالان حوزه همچنان منتقد هستند که آثار این اتفاقات چرا در زندگی مردم ملموس نیست.
به گفته اخوان، هم افرادی که از وضعیت شبکه گلایه دارند حق دارند و هم افرادی که میگویند در حال رشد و توسعه هستند، حرف حق را میزنند: «یک طرف گزارش از بعد فنی و سرمایه گذاری روایت میکند و طرف دیگر نیز روایت دارد که این مسأله در زندگی مردم استفاده نمیشود.» او به وزیر ارتباطات پیشنهاد کرد که در کنار برنامههای بلند مدت برای بهبود کیفیت شبکه، باید به برنامههای کوتاه مدت نیز پرداخت: «در کنار اجرای پروژه های زیر بنایی، برای زمان کوتاه مدت مشترکین نیز اقدامات حمایتی رخ دهد تا مردم بیشتر بتوانند این تلاشها را درک کنند.»
اخوان معتقد است بالانسی باید بین ارتباطات ثابت و سیار به وجود بیاید و این مساله کاملا درست است: «ولی در این دوره گذار به مشترکین فشار میآید و باید برنامه کوتاه مدتی برای مردم در نظر گرفت. سال گذشته پانزده هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم و در سال ۱۳۹۹ نیز یازده هزار میلیارد تومان. این عدد، رقم قابل توجهی است و البته تنها پنجاه درصد از «درآمد» همراه اول است و نه لزوما سود.»
اخوان تاکید کرد: «سال گذشته ما کمتر از سی هزار میلیارد تومان درآمد داشتیم و نصف درآمد خودمان را سرمایه کردیم. این اعداد کم نیستند و باید به نتیجه برسند. با این هزینه ها میتوان تا مدتی جلو رفت ولی همیشگی نیست. اگر در دوران کرونا، این رشد ارتباطات سیار نبود، قطعا شبکه کشور نابود میشد. اگر خدای ناکرده اتفاقی شبیه کرونا دوباره رخ بدهد، معلوم نیست چه اتفاقی بیفتد.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.