ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کهکشان گرداب
علمی

تصویر روز ناسا: کهکشان گرداب، یک مارپیچ خیره کننده

کهکشان‌های NGC 5194 (کهکشان گرداب یا M51) و NGC 5195 در مجاورت یکدیگر تصویر روز ناسا را به خود اختصاص داده‌اند.

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

در تصویر روز ناسا کهکشان گرداب را مشاهده می‌کنیم که در فهرست مسیه با نام کهکشان «M51» نیز شناخته می‌شود. نام دیگر این کهکشان «NGC 5194» است.

پیدا کردن این کهکشان در آسمان نیمکره شمالی کار چندان دشواری نیست. تنها کافی است صورت فلکی «دب اکبر» را پیدا کنید و امتداد دسته آن را دنبال کنید تا به آخرین ستاره درخشان برسید. حالا کافی است کمی تلسکوپ خود را به سمت جنوب و غرب بچرخانید. بازوهای مارپیچی و خطوط غبار این کهکشان به وضوح در مقابل کهکشان همراهش قابل مشاهده است. کهکشان کوچکتر که در سمت چپ کهکشان گرداب قرار دارد، با نام «NGC 5195» شناخته می‌شود.

این جفت کهکشان حدود 31 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند. فاصله زیاد این کهکشان‌ها سبب می‌شود زمانی که با تلسکوپ به صورت مستقیم به آن نگاه می‌کنیم یک جسم مبهم و کمرنگ را مشاهده کنیم. اما تصویر روز ناسا از کهکشان گرداب جزئیات زیبایی را از آن به نمایش می‌گذارد. همچنین شاهد رنگ‌های خیره کننده آن هستیم.

این تصویر شامل نزدیک به 90 ساعت داده narrowband است که همچنین یک ابر درخشان عظیم از گاز هیدروژن یونیزه شده مایل به قرمز - کشف شده در سیستم M51 - را نشان می‌دهد.

کهکشان گرداب

کهکشان گرداب در حدود 60 هزار سال نوری وسعت دارد و در صورت فلکی «سگ شکاری» می‌توان آن را یافت. این کهکشان همانند راه شیری یک کهکشان مارپیچی است. در این مقاله به صورت مفصل کهکشان راه شیری را بررسی کرده‌ایم و انواع اشکال کهکشان را بیان کردیم.

مرضیه فرجی

کیهانشناسی میخونم ، عاشق علمم و مسئله گرمایش زمین بسیار مهمه برام !!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی