امروز در فضا: پرتاب فضاپیمای کاگویا برای ماموریت به ماه
۱۳ سپتامبر ۲۰۰۷، ژاپن فضاپیمای ۵۵ میلیارد یِنی خود، کاگویا را برای ماموریت به ماه پرتاب کرد.
۱۳ سپتامبر ۲۰۰۷، ژاپن فضاپیمای ۵۵ میلیارد یِنی خود، کاگویا را برای ماموریت به ماه پرتاب کرد.
این ماموریت بهطور رسمی با نام سلن (SELENE) شناخته میشود.
درباره فضاپیمای کاگویا
این فضاپیما که نامش از یک شاهزاده ماه در افسانهای ژاپنی برگرفته شده، بزرگترین ماموریت با هدف کاوش ماه، پس از برنامه آپولو، محسوب میشد. آژانس اکتشافات هوا فضای ژاپن، قبل از کاگویا یک ماموریت بدون سرنشین دیگر را نیز با موفقیت به فضا ارسال کرده بود.
کاگویا شامل سه فضاپیما بود؛ یک مدارگرد اصلی، یک ماهواره کوچک ارتباطی و ماهواره سوم برای نقشهبرداری از میدان گرانش ماه طراحی شده بود. دو ماهواره همراه، اوکینا و اونا نام داشتند که در افسانهای که نام کاگویا از آن برگرفته شده، زوج مسنی بودند که از او مراقبت میکردند.
کاگویا در عرض بیست روز به مدار ماه رسید و عملیات خود را در اکتبر ۲۰۰۷ آغاز کرد.
هدف ماموریت
کاگویا یک ماموریت جاهطلبانه برای مطالعه منشا نزدیکترین جرم همسایه با زمین، یعنی ماه بود.
کاگویا تصاویر زیادی از ماه به زمین ارسال کرد و از تغییرات گرانشی در ماه نیز نقشهبرداری کرد. نقشهبرداری از تغییرات گرانشی ماه تا آن زمان نیمهکاره مانده بود. بهخصوص نیمه تاریک ماه که ارسال و دریافت امواج رادیویی به آن قسمت آسان نبود.
دانشمندان امیدوار بودند با استفاده از دادههای سلن، مکان خوبی را برای فرود احتمالی روی ماه در آینده پیدا کنند. سلن نیز حفرهای بهطول ۵۰ کیلومتر و عرض ۱۰۰ متر را بهعنوان پایگاهی برای فضانوردان و تجهیزات آنها کشف کرد تا امیدواریها به رویای استقرار انسان در ماه افزایش پیدا کند.
مطالعه توزیع مواد معدنی موجود در سطح ماه از دیگر اهداف این فضاپیما بود. دادههای جمعآوری شده توسط کاگویا، دانش علمی جدیدی را برای تحقیق درباره منشا و تکامل ماه به ارمغان آورد.
سلن پس از حدود یک سال رصد و کاوش ماه، با فرود برنامهریزی شده بر روی سطح آن به ماموریت خود پایان داد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.