امروز در فضا: پرتاب ماهواره رصد خورشید توسط ژاپن
هینوده سومین ماهواره ساخت ژاپن بود که با هدف رصد خورشید به فضا پرتاب شد.
در ۲۲ سپتامبر ۲۰۰۶، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن ماهوارهی هینوده را با هدف رصد خورشید به فضا پرتاب کرد. هینوده سومین ماهواره ساخت ژاپن بود که تصاویر شفافی از خورشید تهیه کرد.
پرتاب به فضا
ماهواره از مرکز فضایی اوچینورا در جنوب غربی ژاپن، توسط موشک ژاپنی ام- ۵ پرتاب و پس از مدتی با موفقیت در مدار تعیین شده قرار گرفته بود.
فاصله آن از زمین حدود ۶۳۰ کیلومتر است و مدارش همگام با خورشید است. یعنی همیشه رو به خورشید به دور آن گردش میکند.
هینوده مجهز به تلسکوپهای قدرتمندیست که با کمک ایالات متحده و انگلیس تکمیل شدهاند. نام این فضاپیما از کلمهای ژاپنی به معنی طلوع خورشید گرفته شده است.
یافتههای هینوده
تصاویر ارسالی هینوده از تشعشعات خورشیدی، انفجارات مواد با درجه حرارت بالا در سطح آن را نشان میدهد.
فعالیتهای خورشیدی شامل لکههای خورشیدی، شرارهها، زبانهها و انفجاراتی که به پرتابهای جرمی تاج شناخته میشوند طی دوره ۱۱ ساله کم و زیاد میشوند. دانشمندان توسط مطالعه و بررسی تصاویر ارسالی این ماهواره انفجارات خورشیدی را پیشبینی میکنند تا از وقوع خسارتهای ناشی از آن پیشگیری کنند.
تا قبل از این ستارهشناسان می توانستند شاهد تعداد اندکی جت اشعه ایکس در روز باشند در حالیکه به کمک حساسیت بالای این فضاپیما روزانه به طور متوسط تا ۲۴۰ عدد از آنها قابل مشاهده است.
هینوده علاوه بر اندازهگیری میدانهای مغناطیسی خورشید، راههای جدیدی برای بررسی و شناخت دقیقتر ساختار خورشید و پدیدههای خورشیدی پیش روی پژوهشگران قرار دادهاست. با وجود اینکه ماموریت این فضاپیما سه ساله بود اما تا سال ۲۰۲۲ تمدید شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.