افزایش صد هزار دستگاهی تیراژ تولید ایرانخودرو کفاف هدفگذاری وزارت صمت را نداد
خودروسازی یکی از صنایعی است که طی چهار سال گذشته بیشترین آسیب را از بازگشت تحریمهای اقتصادی دیده است.
خودروسازی یکی از صنایعی است که طی چهار سال گذشته بیشترین آسیب را از بازگشت تحریمهای اقتصادی دیده است. نگاهی به صورتهای مالی خودروسازان بزرگ کشور نیز تاییدی بر این موضوع است؛ زیان انباشتهای که هر فصل بر آن اضافه میشود، نتیجه بازگشت تحریمهای اقتصادی و البته سیاستگذاری کلان اشتباه و مدیریت غیربهینه این شرکتها است. این درحالیت که حتی افزایش تولید یکصد هزار دستگاهی ایران خودرو نیز نتوانسته اهداف مورد نظر وزارت صمت در راستای دوبرابر شدن تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با ۱۴۰۰ را محقق کند.
نگاهی به آمارهای تولید و فروش نشان میدهد پس از خروج آمریکا از برجام که به خروج بسیاری از خودروسازان خارجی از کشور انجامید، میزان تولید و فروش سه خودروساز بزرگ کشور به شدت کاهش پیدا کرد. اما با گذشت زمان طولانی شاهد افزایش تولید محصولات خودروسازان هستیم.
بزرگترین خودروساز کشور از ابتدای سال تا روز دوازدهم مهرماه بیش از 301 هزار و 700 دستگاه خودرو سواری تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 100 هزار دستگاه افزایش داشته است.
در همین حال گروه صنعتی ایران خودرو اسناد بیش از 295 هزار دستگاه خودرو را صادر کرده و بالغ بر 297 هزار و 500 دستگاه خودرو تحویل مشتریان داده است.
خودروساز برتر کشور که در ماههای اخیر دستاوردهای مختلفی در حوزه تولید، توسعه و ارتقای شاخصهای کیفیت داشتهاند، در نیمه دوم سال تحقق اهداف تولید را دنبال کرده و در صدد است تا به عدد تولید 750 هزار دستگاه در دو حوزه سواری و تجاری دست یابد.
بخش اصلی تولید در سال گذشته به صورت ناقص صورت میگرفت و بازگشت خودروها به خطوط تولید برای تکمیل و تجاریسازی تأثیر زیادی در افت کیفیت آنان داشت که این مشکل در تولیدات امسال به صورت کامل مرتفع شده است.
در این میان ایران خودرو دیزل، بزرگترین تولیدکننده خودروهای تجاری سنگین و نیمه سنگین کشور سهم 25 هزار دستگاهی از برنامه تولید امسال گروه صنعتی ایران خودرو را به خود اختصاص داده است.
شرکت ایران خودرو خراسان نیز که تولید خودروهای شاسیبلند ایران خودرو را برعهده دارد، با افزودن محصول جدید و افزایش ظرفیت تولید محصولات فعلی، تیراژ تولید شاسیبلندهای ایران خودرو را تا پایان سال به 40 هزار دستگاه خواهد رساند.
حذف دو محصول قدیمی پژو 405 و سمند و جایگزینی با محصولات جدید و به روزتر نیز گام مهمی در ارتقای سطح کیفیت محصولات و تولید براساس سلایق و انتظارات مشتریان به شمار میرود.
برهمین اساس سمند جای خود را در خطوط تولید ایران خودرو تبریز به محصول سورن داد تا با تیراژ تولید روزانه 400 دستگاه، بخشی از سبد متنوع محصولات گروه صنعتی ایران خودرو را تامین کند.
مجموعه کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو و زنجیره تامین این خودروساز، عزم خود را جزم کرده اند تا در نیمه دوم سال با شتاب بخشیدن به تولید، هدف تعیین شده امسال را محقق کرده و گامی در مسیر تامین نیاز بازار و مشتریان واقعی بردارند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.