روسها بهدنبال جایگزینی خودروهای ایرانی با خودروهای چینی هستند
هیئتی از اتحادیه فروشندگان خودرو روسیه (RoAD) به ایران خودرو آمدهاند تا درباره صادرات خودروهای ایرانی به روسیه مذاکره کنند.
صنعت و بازار خودرو روسیه پس از آغاز جنگ این کشور با اوکراین، دچار صدمات زیادی شده است. خودروسازان معتبر خارجی یکی پس از دیگری بازار خودرو روسیه را ترک کردند. خودروسازان چینی نیز که فرصتشناسان قهاری هستند، همانند بازار ایران به بازار روسیه هجوم آوردند. بااینحال به نظر میرسد روسها چندان از خودروهای چینی راضی نیستند، چرا که با هدف جایگزینی آنها با خودروهای ایرانی به ایرانخودرو آمدهاند.
طی روزهای اخیر هیئتی از اتحادیه فروشندگان خودرو روسیه (RoAD) به سرپرستی رهبر آن «الکسی پودشچکولدین» به ایران خودرو آمدهاند تا درباره صادرات خودروهای ایرانی به روسیه مذاکره کنند. این گروه تصمیم دارد از کارخانههای خودروسازی ایران بازدید کند و بهدنبال یافتن شرکای احتمالی است. البته این خبر را رسانههای روسی اعلام کردهاند و خودروسازان ایرانی در این خصوص اظهارنظری نداشتهاند.
همچنین بخوانید: صادرات خودرو به روسیه ناکام ماند؛ سایپا بدون فروش بازار این کشور را ترک کرد
پیش از این، آلکسی پادشکولدین تأکید کرده بود که ظرفیت صنعت خودروسازی ایران حدود 300 هزار خودرو در سال است. این کشور قادر خواهد بود بیش از 20 تا 50 هزار خودرو به روسیه عرضه کند. همچنین مونتاژ خودروهای ایرانی در روسیه جذابیت این خودروها برای مشتریان را افزایش میدهد. سایپا نیز به اتحادیه فروشندگان خودرو روسیه، پیشنهاد راهاندازی خط تولید در جمهوری تاتارستان روسیه را ارائه کرده است.
خودروهای ایرانی برای روسها جذاب نیستند
خودروسازان ایرانی چندبار سعی داشتهاند تا به بازار روسیه ورود کنند. بااینحال اقدامات ایرانخودرو و سایپا برای صادرات خودرو به روسیه نتیجه مطلوبی را در پی نداشته است. اکنون فرصت جدید برای صادرات به سراغ خودروسازان ایرانی آمده است. بااینحال رسانههای روسی به این موضوع چندان خوشبین نیستند.
نخستین دلیل عدم خوشبینی روسها به موفقیت خودروهای ایرانی، قیمت این خودروها است. هزینه خرید یک خودرو ایرانی در روسیه با احتساب عوارض، گمرک و هزینههای حملونقل به حدود 1.5 میلیون روبل (930 میلیون تومان) میرسد.
دومین دلیل عدم موفقیت خودروهای ایرانی در روسیه، وفور خودروهای خارجی در بازار این کشور است. انواع مختلفی از سدانهای کرهای با کارکرد سه سال در روسیه حضور دارند که با شرایط آبوهوایی این کشور سازگار هستند. در این شرایط مشتریان روسی دلیلی برای انتخاب خودروهای ایرانی نمیبینند، بهخصوص آنکه اغلب خودروهای ایرانی براساس مدلهای دهه 1990 میلادی پژو توسعه یافتهاند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
به نام خدا
روسها خیلی برایشان موضوع گالوانیزه بودن ورق بدنه مهم است!!!
چند خط دررابطهبا موضوع "مقاومت بدنه خودروهای تولید داخل در برابر خوردگی" که کماهمیتتر از موضوع "مقاومت بدنه خودروهای تولید داخل در برابر ضربه" نیست. برای این منظور معمولاً با عملیات خاصی همچون گالوانیزه کردن - رویاندود کردن - یا فرایند کاتافورز (کاتافرز) کردن یا EPD، مقاومت ورقهای بدنه خودرو را در مقابل تأثیر عوامل محیطی و خوردگی و زنگزدگی بهتر و بیشتر میکنند .
تا الان در خصوص وضعیت مقاومت ورقهای خودروهای تولید داخل در مقابل تأثیر عوامل محیطی و خوردگی و زنگزدگی تحقیقی نشده و نتیجهای هم اعلام نشده؛ ولی بعید میدانم در تارا و سایر محصولات تولید داخل از ورق گالوانیزه استفاده شده باشد.
الان خودروسازان معتبر و حتی چینیها یا از ورق گالوانیزه استفاده میکنند یا از ورقی که کاتافورز (کاتافرز) شده باشد استفاده میکنند و به همین خاطر بدنه را 7 سال در برابر خوردگی تضمین - گارانتی - میکنند که کمکم همه خودروسازان معتبر روی به سمت استفاده از ورق گالوانیزه آوردهاند. البته روش گالوانیزه کردن بدنه چینیها به پیشرفتگی روش گالوانیزه کردن اروپاییها نیست و نقاط جوش را بهخوبی اروپاییها پوشش نمیدهند؛ ولی بازهم در اکثر محصولات چینی از ورق گالوانیزه استفاده میشود. مثلاً تیگو 8 پرو مکس کل بدنهاش گالوانیزه است و در بقیه خودروهای چری و چینی معمولاً فقط سقف گالوانیزه نیست.
اگر ورق بدنه کاتافورز (کاتافرز) یا حتی EPD شده باشد، آنگاه تا زمانی که پوشش رنگ و کاتافورز (کاتافرز) سالم است فلز دچار خوردگی و زنگزدگی نمیشود؛ ولی بهمحض اینکه پوشش کاتافورز (کاتافرز) برداشته شود - مثلاً بهخاطر برخورد سنگریزه با کاپوت یا لبه جلویی سقف - از همان نقطه خوردگی و زنگزدگی شروع شده و گسترده هم خواهد شد. البته همین هم برای خودروهای ساخت تولیدکنندگان معتبر است و برای خودروهای ساخت داخل در شهرهای حاشیه خلیجفارس و شهرهای حاشیه دریای خزر بعضی نقاط همچون زیر آئینهها ورق بدنه خودبهخود دچار خوردگی و زنگزدگی میشود.
در مقابل اگر ورق بدنه از نوع گالوانیزه باشد، آنگاه حتی در صورت ازبینرفتن پوشش رنگ و لخت شدن فلز نیز بدنه، بازهم قطعات خودرو دچار خوردگی و زنگزدگی نمیشوند یا خیلی دیرتر دچار خوردگی و زنگزدگی میشوند و به همین خاطر کمکم همه خودروسازان معتبر روی به سمت استفاده از ورق گالوانیزه آوردهاند .
اما خواسته:
لطفاً خودروسازان داخلی و اصحاب رسانه اعلام بفرمایند که آیا ورق بدنه خودروهای تولید داخل - البته آنچه که در داخل پرس میشود و نه آنچه که پرس شده از چین یا کشوری دیگر وارد میشود - از نوع گالوانیزه است؟ و اگر نیست لطفاً خودروسازان داخلی از همینالان دست بکار بشوند و استفاده از ورق گالوانیزه در تولید بدنه خودرو را در دستور کار قرار بدهند تا در این زمینه از قافله عقب نمانیم . در اینزمینه از لادای روسیه هم عقبتر هستیم زیرا محصولات لادا دارای قطعات گالوانیزه در بدنه هستند.
بنده این درخواست را تا اعلام نتیجه در سایتها و مقالات دیگر منتشر میکنم .
ببین چقدر یه عده باید مسئله دار باشن که بعد از سالها انحصار و فروش آشغال هاشون با قیمت گزاف هنوز نتونستن یه محصول صادراتی داشته باشن. یعنی خاااااک