وزیر ارتباطات از تلاش برای جرمانگاری فروش فیلترشکن خبر داد
زارعپور همچنین اعلام کرد اینترنت کشور به هیچ وجه به طور سراسری قطع نشده اما محدودیتهایی در برخی ساعات اعمال شده است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه فیلترشکنها به تلفن همراه و لپتاپ مردم آسیب میزند اظهار داشت فروش فیلترشکن غیرمجاز است اما برای آن جرمانگاری نشده است که تلاشهایی برای جرمانگاری شدن آن در حال صورت گرفتن است که البته جزو وظایف او نیست.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص دلیل عدم برخورد با فروشندگان فیلترشکن گفت:
«همان طور که بارها کارشناسان اعلام کردند استفاده از ابزارهای موسوم به فیلترشکن و VPN حتما آسیبپذیری برای دستگاهها چه گوشی تلفن همراه چه لپتاپ به دنبال خواهد داشت چون راه رخنه هکرها را به گوشیهای مردم تسهیل میکند. به عنوان یک کارشناس توصیه میکنم به مردم تا جایی که میتوانند از این ابزارها استفاده نکنند. اما آیا استفاده، فروش و کسب درآمد از آن مجاز است یا خیر؟ غیرمجاز است اما جرم انگاری نشده استفاده از فیلترشکن. اما تلاشهایی دارد صورت میگیرد [که] علاوه بر غیرمجاز بودن جرمانگاری هم شود که البته جزو وظایف بنده نیست و نهادهای مربوطه باید دنبال کنند. به هر حال استفاده از اینها باعث ایجاد ناامنی در ابزارهای ارتباطی مردم خواهد شد.»
در این رابطه روابط عمومی وزارت ارتباطات با انتشار بیانیهای اعلام کرد مقصود زارعپور از جرمانگاری تنها در بحث فروش VPN و فیلترشکن بوده است و بحث استفاده از آن مطرح نیست.
دفاع وزیر از چگونگی قطع اینترنت: «سراسری قطع نکردیم»
او با تاکید بر اینکه طی یک ماه گذشته اینترنت کشور به هیچ وجه به طور سراسری قطع نشده بود، اظهار داشت محدودیتهایی در برخی ساعات بنابر تصمیم نهادهای امنیتی اعمال شده بود که در همه کشورها مرسوم است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه به غیر از دو پلتفرم، محدودیتها برداشته شده است، تصمیمگیری در مورد ادامه فعالیت اینستاگرام و واتساپ را وابسته به مصوبه نهادهای امنیتی دانست: «تصمیمگیری در مورد ادامه فعالیت این دو پلتفرم، در مراجعی گرفته میشود که وزارت ارتباطات یک عضو از آن است. ما نظرات کارشناسانه خود را در آنجا ارائه خواهیم کرد.»
زارع پور همچنین تاکید کرد اپراتورها ضرری که به مشترکین وارد شده را جبران خواهند کرد.
او بار دیگر درباره اینترنت ماهوارهای اظهار داشت همانگونه که پیشتر در مورد ارائه کنندگان اینترنت خدمات ماهوارهای و فعالیتشان در ایران صحبت کرده، هرکشوری که قواعد جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد، از فعالیت آن در کشور استقبال میکنند.
بسته حمایتی از کسب و کارهای مجازی آماده شده است
وزیر ارتباطات با بیان اینکه توسعه اقتصاد دیجیتال و حمایت از کسبوکارهای فضای مجازی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است گفت: «دولت سال گذشته جمعی از وزرا را در قالب کارگروه اقتصاد دیجیتال مامور برطرف کردن موانع این حوزه در کشور کرد. مصوباتشون عین مصوبات هیئت وزیران است.»
زارعپور همچنین از تدوین بستهای برای حمایت از کسبوکارهای آنلاین خبر داد که به باور او بخش زیادی از نگرانی آنها را رفع خواهد کرد:
«خوشحالم اعلام کنم این کارگروه دیروز در ششمین جلسهاش، مصوبه بسیار خوبی برای حمایت از کسبوکارهای فضای مجازی کشور مصوب کرد که شامل معافیتهای مالیاتی برای کسبوکارهایی که در داخل کشور بر بستر فضای مجازی فعالیت میکنند، تسهیلات بانکی، تسهیل صدور مجوز برای آنها، حمایتهای تبلیغاتی و... است. این مصوبه بندهای گوناگونی دارد که در قالب 15 ماده دیروز به تصویب رسید و پس از آنکه ابلاغ رسمی شود در یک برنامه خبری آن را تببین و اجرایش را آغاز خواهیم کرد. اعتقاد داریم با اجرای این بسته حمایتی که در موضوعات مختلف است حتما یک جان تازهای در کسبوکارهای مجازی کشور دمیده خواهد شد و بخش زیادی از نگرانیهایشان برطرف خواهد شد.»
گفتنی است بنابر اعلام اتاق تهران، قطعی و محدودیتهای اخیر اینترنت به صورت مستقیم ضرر 35هزار میلیارد تومانی به کسبوکارهای حوزه فناوری اطلاعات وارد کرده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کار دیگه ای نداری نه؟
یعنی از هرچی که نیت کنید حمایت کنید
با خاک یکسان اش میکنید ...