ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آتش سوزی جنگل
علمی

الگوریتم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند آتش سوزی جنگل‌ها را پیش بینی کند

محققان الگوریتم جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه ‌داده‌اند که می‌تواند با دقت بالایی زمان و مکان وقوع آتش سوزی‌های جنگلی را تعیین کند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۶ آبان ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

محققان الگوریتم جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه ‌داده‌اند که می‌تواند با دقت بالایی زمان و مکان وقوع آتش سوزی‌های جنگلی را تعیین کند. این راهکار می‌تواند به کاهش آتش‌سوزی‌ در جنگل‌ها کمک کند.

آتش‌سوزی‌های جنگلی هر سال خسارت‌های زیادی در سراسر جهان ایجاد می‌کند و به محیط زیست آسیب وارد می‌کند. اطلاع از اینکه آتش‌سوزی‌ها در چه زمانی گسترش می‌یابند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند به کاهش تلفات جانی ناشی از آتش سوزی نیز کمک کند.

پیش‌بینی خطر آتش‌سوزی به دلیل پیچیدگی سیستم آب و هوایی، وضعیت پوشش گیاهی و برخی مولفه‌های دیگر کار دشواری است. اما اکنون دانشمندان با الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی جدیدی می‌توانند آتش سوزی جنگل‌ها را پیش بینی کنند و این موضوع می‌تواند در کاهش تلفات جانی و زیست محیطی نقش مهمی داشته باشد.

جنگل

هوش مصنوعی و پیش بینی آتش سوزی جنگل‌ها

اگرچه استفاده از روش‌های هوش مصنوعی مبتنی بر داده‌ها، نوید بسیار خوبی برای اطلاع از وقوع آتش‌سوزی می‌دهد، اما چالش‌هایی نیز وجود دارد. محققان در تلاش هستند این فرآیند را توسعه بدهند و مسایل و چالش‌های آن را برطرف کنند.

«سیمون وانگ»، یکی از محققان این مطالعه و استاد دانشگاه ایالتی یوتا می‌گوید:

«زمانی که هوش مصنوعی با مدل‌های کامپیوتری مبتنی بر اصول فیزیکی ترکیب می‌شود، می‌تواند در پیش بینی آتش سوزی‌های جنگلی موثر باشد. پیش‌بینی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مرتبط با خطر آتش‌سوزی نقش مهمی در نجات جنگل‌ها می‌تواند به همراه داشته باشد.»

این روش نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه از دقت بالایی نیز برخوردار بوده و می‌تواند به راحتی در پیش بینی احتمال گسترش آتش در جنگل‌ها موثر باشد. تیم محققان می‌گویند کارایی خوب این سیستم یکی از مزیت‌های آن محسوب می‌شود. پیشتر روش‌های دیگری برای این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است ولی این روش، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی