ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارشیپ
علمی

اسپیس ایکس احتمالا اولین پرواز مداری استارشیپ را در اوایل دسامبر انجام می‌دهد

یکی از مسئولان ناسا اعلام کرده که اولین پرواز مداری راکت غول‌پیکر استارشیپ اسپیس ایکس احتمالا اوایل دسامبر انجام می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ آبان ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

اولین پرواز مداری استارشیپ شرکت اسپیس ایکس احتمالا بالاخره در ماه دسامبر انجام خواهد شد. ناسا ظاهرا چهار پرواز را برای این فضاپیما در نظر گرفته که اولین آن‌ها تا پیش از پایان سال جاری میلادی به انجام می‌رساند.

به گزارش رویترز، «مارک کراسیچ»، مقام ارشد ناسا در بحث نظارت بر توسعه برنامه آرتمیس در یک پخش زنده اینترنتی اعلام کرد که فضاپیمای غول پیکر اسپیس ایکس که می‌خواهد تا چند سال دیگر فضانوردان را به ماه ببرد، احتمالا در اوایل ماه دسامبر نخستین پرواز مداری خود را آزمایش می‌کند.

در این ماموریت کل سیستم استارشیپ برای اولین بار آزمایش می‌شود که شامل بوستر 70 متری سوپر هوی و فضاپیماهای 50 متری استارشیپ خواهد بود. سوپر هوی پس از رساندن استارشیپ به مدار بلافاصله به زمین برمی‌گردد. اما استارشیپ به مدت 90 دقیقه در مدار باقی می‌ماند و بعد در چند مایلی ساحل هاوایی فرود خواهد آمد.

راکت استارشیپ اسپیس ایکس

استارشیپ هنوز مجوز پرواز مداری ندارد

البته آزمایش‌های زمینی و بازرسی‌های رگولاتوری ممکن است این برنامه زمانی را به تعویق بیندازد. اداره هوانوردی فدرال آمریکا که به ارزیابی ایمنی پایگاه‌های پرتاب می‌پردازد، هنوز برای این عملیات به اسپیس ایکس مجوز نداده است. این اداره پس از دریافت تمام اطلاعات لازم از اسپیس ایکس در این باره تصمیم‌گیری خواهد کرد.

آزمایش احتراق ایستای استارشیپ در ماه ژوئیه باعث به وجود آمدن انفجاری در زیر بوستر سوپر هوی شد. اسپیس ایکس سپس در ماه اوت همین آزمایش را تکرار کرد و این بار مشکلی به وجود نیامد، اما فقط یکی از موتورهای رپتور تست شد. استارشیپ حالا باید یک آزمایش لباس خیس کامل را پشت سر بگذارد، یعنی راکت اسپیس ایکس با سوخت کامل تمام مراحل لازم تا چند ثانیه مانده به پرتاب را بدون مشکل طی کند.

این سامانه راکتی جدید در نهایت قرار است جایگزین فالکون 9 شود و توان و ظرفیت بیشتری را برای حمل بار و فضانوردان به نقاط دورتر در فضا فراهم کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی