ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایلان ماسک
کسب و کار

ایلان ماسک: نمی‌خواهم مدیرعامل هیچ شرکتی باشم

ایلان ماسک در دادگاه مربوط به دریافت پاداش از تسلا گفته که نمی‌خواهد مدیرعامل هیچ شرکتی باشد و در نهایت فرد دیگر مدیرعامل توییتر می‌شود.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۶ آبان ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۰

ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان که چندین شرکت را مدیریت می‌کند و اخیراً توییتر را هم خریده است، در جلسه دادگاه مربوط به تسلا، گفته که نمی‌خواهد مدیرعامل هیچ شرکتی باشد.

ایلان ماسک در جلسه دادگاه که مربوط به دریافت پاداش از شرکت خودروسازی تسلا بود، در شهادت خود چنین ادعایی را مطرح کرد. ماسک که مدیرعامل چندین شرکت از تسلا گرفته تا توییتر است، در جلسه دادگاه در پاسخ به وکلای تسلا چنین موضوعی را مطرح کرد:

«صادقانه بگویم، نمی‌خواهم مدیرعامل هیچ شرکتی باشم.»

اظهارات ایلان ماسک در دادگاه تسلا

دادگاه تسلا علیه ایلان ماسک از روز دوشنبه در جریان است. این دادگاه روی این موضوع تمرکز دارد که آیا هیئت‌مدیره تسلا عملکرد درستی در زمان تأیید پرداخت بسته پاداش به ایلان ماسک داشته است یا خیر. در حال حاضر ارزش پاداش تسلا با توجه به ارزش سهام این کمپانی، به 52 میلیارد دلار می‌رسد. علاوه بر این، دادگاه می‌خواهد بداند که آیا ماسک تأثیری روی این تصمیم داشته است یا خیر.

ایلان ماسک در شهادت خود وارد مباحث دیگری هم شد که یکی از آن‌ها، عناوینی بود که ثروتمندترین فرد دنیا در شرکت‌هایش دارد. برای مثال در سال 2021 ماسک در تسلا برای خودش لقب «پادشاه فناوری» را در نظر گرفت.

ایلان ماسک مدیرعامل توییتر

ماسک در این دادگاه همچنین درباره اینکه چرا به عنوان مدیرعامل یا CEO علاقه ندارد هم توضیحاتی داد و گفت که نقش او در شرکت‌هایش متفاوت با یک مدیر اجرایی سنتی است:

«در اسپیس ایکس من در حقیقت مسئول مهندسی راکت‌ها هستم و در تسلا، چنین مسئولیتی را در قبال فناوری‌هایی داریم که خودروها را در بازار موفق می‌کنند. بنابراین یک مدیرعامل اغلب نقشی متمرکز بر کسب‌وکار دارد، در حالی که در واقعیت نقش من بسیار بیشتر از مهندسی است که فناوری را توسعه می‌دهد و از این موضوع مطمئن می‌شود که ما فناوری‌های پیشرو را توسعه می‌دهیم. ما تیمی از مهندسان فوق‌العاده داریم که می‌توانند به اهداف خود دست پیدا کنند.»

ماسک همچنین در این دادگاه گفت که نمی‌خواهد برای همیشه مدیرعامل توییتر باقی بماند: «انتظار دارم زمانی را که صرف توییتر می‌کنم، کاهش دهم و فردی را پیدا کنم که این شبکه اجتماعی را به مرور زمان مدیریت کند.»

به گفته یکی از اعضای سابق هیئت‌مدیره تسلا، «جیمز مرداک» حتی ایلان ماسک به کناره‌گیری از سمت مدیرعاملی تسلا هم فکر کرده است. مرداک در شهادت خود به این موضوع اشاره داشت که ماسک به‌طور خاص مشخص کرده که چه کسی می‌خواهد جانشین او و مدیرعامل جدید تسلا شود. البته وکلا نام این فرد را نپرسیدند. همچنین پیش از دادگاه، مرداک گفته بود که ماسک به نام فرد خاصی اشاره نکرده بود، اما در دادگاه نظرش را تغییر داد.

در دادگاه از ماسک این سؤال پرسیده شد که در سال 2017 و زمانی که بسته پاداش را دریافت می‌کرد، زمانش چگونه مدیریت می‌شده است. ماسک در پاسخ گفت که زمانش را بین تسلا و اسپیس ایکس تقسیم می‌کرده و زمان کمتری صرف شرکت بورینگ و نورالینک می‌شده است. البته در اواخر همان سال، اکثر زمان ماسک در تسلا می‌گذشت تا مشکلات تولید خودروی تسلا مدل 3 برطرف شود.

ایلان ماسک

سهام‌داران تسلا در آن زمان نگران مدیریت ایلان ماسک روی چندین شرکت بودند، اما ماسک در شهادت خود گفت که اکثر زمان خود را صرف وضعیتی می‌کند که بحرانی است. ثروتمندترین فرد جهان همچنین درباره ارسال تسلا رودستر به فضا گفت: «یک اثر هنری است که تا میلیون‌ها سال باقی می‌ماند.»

ماسک همچنین در این دادگاه به فروپاشی صرافی FTX اشاره کرد و گفت چرا هیچ توجهی به این صرافی نمی‌شود، در حالی که سهام‌داران میلیاردها دلار ضرر کرده‌اند. البته این گفته ماسک خطاب به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بود که چندین‌بار با ماسک مشکل پیدا کرده است.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی