دانشمندان نانوذرات جدیدی با اثربخشی گرمایی بالا برای درمان سرطان تولید کردند
محققان موفق به ابداع تکنیکی بهمنظور تولید نانوذرات جدیدی شدهاند که از نظر اثربخشی گرمایی بهتر از سایر نانوذرات هستند.
دانشمندان دانشگاه ایالتی اورگان روشی تازه ابداع کردهاند تا نوعی نانوذره مغناطیسی بسازند که بتواند از تمامی نانوذرات قبلی داغتر شود. آنها میخواهند با این مواد جدید بهشکلی مؤثرتر به درمان سرطان بپردازند.
محققان دانشکده داروسازی دانشگاه ایالتی اورگان آمریکا موفق به خلق روشی پیشرفته برای تولید نانوذرات شدهاند. این نانوذرات میتوانند در مواجهه با میدانهای مغناطیسی به حداکثر دمای 50 درجه سلسیوس برسند.
دانشمندان میگویند نانوذرات مغناطیسی سالهاست بهعنوان راهکاری بالقوه برای درمان سرطان مطرح شدهاند. این ذرات پس از ورود به تومور، در معرض نوعی میدان مغناطیسی قرار میگیرند تا داغ شوند و از این طریق به نابودسازی یا تضعیف سلولهای سرطانی بپردازند.
درمان سرطان با واردکردن نانوذره به تومورها
«اولنا تاراتولا»، از محققان ارشد این مطالعه میگوید: «گرمادهی مغناطیسی پتانسیلهای زیادی را در زمینه درمان انواع مختلف سرطان از خود نشان داده است. خیلی از مطالعات پیشبالینی و بالینی مشخص کردهاند که این سازوکار میتواند برای کشتن مستقیم سلولهای سرطانی یا افزایش آسیبپذیری آنها نسبت به پرتودرمانی یا شیمیدرمانی استفاده شود.»
با این حال، گرمادهی مغناطیسی هماکنون فقط برای بیمارانی استفاده میشود که تومورهای آنها به واسطه سرسوزن در دسترس است. بنابراین تومورهایی که در ارگانهای داخلی پیدا شدهاند، فعلاً با این روش قابل درمان نیستند.
«اوله تاراتولا»، دیگر محقق ارشد این مطالعه اضافه میکند: «با نانوذرات مغناطیسی موجود، دمای درمانی لازم – بالاتر از 44 درجه سلسیوس – فقط با تزریق مستقیم به تومور قابل دستیابی است. اثربخشی گرمایی این نانوذرات صرفاً در حد متوسط است، پس مقدار زیادی از آنها باید در تومور قرار بگیرند تا گرمای کافی ایجاد کنند. تحقیقات متعددی نشان داده که فقط درصد کمی از نانوذرات تزریقی در تومورها جمع میشوند. در نتیجه، افزایش تمرکز آنها کار سختی است.»
دانشمندان برای حل این مشکل تکنیک جدیدی برای تولید مواد شیمیایی ایجاد کردهاند که موجب افزایش اثربخشی گرما در این نانوذرات میشود. آنها با یک موش آزمایشگاهی نشان دادند که نانوذرات پوشیده با کبالت پس از تزریق در دوزهای پایین درون تومورهای سرطان تخمدان جمع میشوند و در مواجهه با میدان مغناطیسی، به دمای 50 درجه سلسیوس میرسند.
نتایج این پژوهش در مجله Small Methods منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.