ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیارک
علمی

گلوله‌ای آتشین در آسمان؛ پیش‌بینی درست زمان برخورد سیارک به زمین برای ششمین‌بار در تاریخ [تماشا کنید]

اخترشناسان برای ششمین بار در تاریخ موفق شدند زمان برخورد یک سیارک کوچک با زمین را شناسایی کنند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۱ آذر ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

اخترشناسان برای ششمین‌بار در تاریخ موفق شدند زمان برخورد یک سیارک کوچک با زمین را شناسایی کنند. ویدیویی از این گلوله آتشین کوچک قبل از زمان برخورد با سیاره ما و هنگام حرکت بر فراز بزرگ‌ترین شهر کانادا، یعنی تورنتو ضبط شده است.

اخترشناسان معمولاً به‌ندرت می‌توانند سیارک‌های کوچکی که با زمین برخورد می‌کنند را شناسایی کنند و از آن نادرتر، این است که بتوان لحظه برخورد با زمین را ثبت کرد. اما اکنون ستاره‌شناسان موفق شده‌اند ویدیویی از این برخورد تهیه کنند.

برخورد یک سیارک کوچک با زمین

این ششمین‌بار در تاریخ است که اخترشناسان موفق شده‌اند زمان برخورد یک سیارک کوچک با زمین را شناسایی کنند. چنین اتفاقی معمولاً نادر است.

«دیوید رنکین»، ستاره‌شناس، یک سیارک ۲.۳ فوتی (۰.۷ متری) را در رصدهای بررسی آسمان کوه لمون در آریزونا مشاهده کرد. سیارک‌ها معمولاً خیلی بزرگ نیستند و شناسایی آنها کار ساده‌ای نیست؛ اما این ستاره‌شناس توانست سیارک را در مسیر برخورد با زمین شناسایی کند. با وجودی که این سیارک آنقدر بزرگ نبود که خطری جدی برای زمین محسوب شود، اما توانست نمایشی زیبا از حرکت یک گوی آتشین را به تصویر بکشد.

این ششمین سیارکی است که اخترشناسان موفق شده‌اند آن را شناسایی کنند و این موضوع نشان می‌دهد به مرور زمان قدرت تشخیص اخترشناسان افزایش پیدا کرده است. گفتنی است پنج مورد از شش مورد سیارک این‌چنینی، از سال 2014 مشاهده شده‌اند. یکی از تفاوت‌های این سیارک در مقایسه با موارد قبلی، آن است که سیارک 2022 WJ1، بر فراز بزرگ‌ترین شهر کانادا رؤیت شده است.

سیارک مذکور در ساعت ۱۱:۵۶ روز ۳۰ آبان‌ماه به وقت تهران با زمین برخورد کرده است.  اخترشناسان دانشگاه وسترن در انتاریو به اهالی منطقه ساحلی دریاچه انتاریو توصیه کرده‌اند که حیاط و مسیرهای تردد را برای قطعاتی از سنگ‌های این سیارک بررسی کنند. تعدادی از محققین نیز از زمان برخورد سیارک، مشغول جست‌و‌جوی مناطق ساحلی برای یافتن تکه‌های سیارک هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی