دستاورد جدید دانشمندان چینی، دستیابی به انرژی همجوشی هستهای را به واقعیت نزدیکتر کرد
دانشمندان چینی موفق به ساخت و تست اولین پنل یک قطعه خاص برای بزرگترین رآکتور همجوشی هستهای دنیا شدهاند.
چین گام بزرگی جهت مشارکت در یک پروژه بینالمللی برداشته؛ پروژهای که هدف آن دستیابی به منبع انرژی پاک نامحدود یا همان تولید انرژی از طریق همجوشی هستهای است. دانشمندان چینی موفق به ساخت و تست اولین پنل یک قطعه خاص برای بزرگترین رآکتور همجوشی هستهای دنیا شدهاند.
به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست (SCMP)، دانشمندان چینی با موفقیت اولین پنل قطعهای موسوم به فوق مقاوم در برابر حرارت را برای رآکتور گرماهستهای آزمایشی بینالمللی (ITER)، بزرگترین رآکتور همجوشی جهان ساخته و آزمایش کردهاند.
توسعهدهنده ITER، مؤسسه فیزیک جنوب غربی در بیانیهای گفته است که اجزایی که باید در برابر گاز سوزان، معروف به پلاسما با دمایی تا 150 میلیون درجه سلسیوس در داخل محفظه دوناتشکل توکامک ITER قرار گرفته و مقاومت کنند، «فرایند طراحی خود را پشت سر گذاشته و آماده تولید انبوه هستند.»
«چن جیمینگ»، دانشمند ارشد مؤسسه توضیح میدهد که این نتیجه بهعنوان «یک پیشرفت اساسی پس از هزاران آزمایش و 18 سال کار سخت» و نیز نمونه دیگری از نمایش پایبندی چین به تعهدات خود نسبت به ITER محسوب میشود.
ویژگیهای اجزای رآکتور ITER
54 پنل از مجموع 440 پنل مورد نیاز برای رآکتور توسط چین ساخته میشوند که یکی از هفت کشور شرکتکننده در پروژه ITER است. آنها با یکدیگر، به اصطلاح «اولین دیوار» ITER را میسازند؛ یک جزء حیاتی که برای محافظت از داخل رآکتور با جذب بیشتر تابش و گرمای پلاسما ساخته میشود.
پنلهای ساختهشده از لایههای بریلیوم، آلیاژ مس و فولاد ضدزنگ با ابعاد 1 در 1.5 متر، باید بار حرارتی 4.7 مگاوات بر متر مربع را تحمل کنند.
«پیترو باراباسچی»، مدیر کل ITER توضیح میدهد:
«برای مقایسه تابش خورشیدی که به زمین اصابت میکند، حدود 0.001 مگاوات بر متر مربع است. این گرمایی است که هنگام ایستادن زیر نور خورشید در استوا و تابستان در اواسط روز روی بدن خود احساس میکنیم.»
علاوه بر این، پنلها باید بهگونهای ساخته شوند تا 30 هزار پالس پلاسما را در طول عمر 20 ساله ITER تحمل کنند.
باراباسچی توضیح میدهد که حتی اگر پلاسما بتواند به دمای بیش از 100 میلیون درجه سلسیوس برسد، سطح دیوار اول خیلی بیشتر از چند صد درجه گرم نخواهد شد، زیرا پلاسما در یک میدان مغناطیسی قوی قرار دارد و مستقیماً با آن تماس برقرار نمیکند.
رآکتور ITER که در جنوب فرانسه واقع شده است، با همکاری کشورهایی از جمله چین، ژاپن، هند، کره جنوبی، ایالات متحده و اتحادیه اروپا ساخته میشود. پیشبینی میشود این رآکتور که از تقریباً یک میلیون جزء ساخته میشود، در سال 2025 شروع به ساخت پلاسما کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
طرحی پرخرج و بدون آینده ، پیشرفت ترموالکتریک ها این طرحارو میزنه کنار.