ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سوپر هوی استارشیپ
علمی

آزمایش 11 موتور رپتور راکت غول‌پیکر استارشیپ در آستانه اولین پرواز مداری [تماشا کنید]

اسپیس ایکس با موفقیت 11 موتور رپتور بوستر سوپر هوی فضاپیمای استارشیپ را روشن کرد تا یک گام دیگر به آزمایش مداری خود نزدیک‌تر شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ آذر ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

اسپیس ایکس در آستانه اولین پرواز مداری راکت استارشیپ قرار گرفته و به همین دلیل به آماده‌سازی بوستر قدرتمند خود ادامه می‌دهد. این شرکت اخیراً یک آزمایش احتراق ایستا را پشت سر گذاشته و 11 موتور رپتور را آزمایش کرده است.

اسپیس ایکس در پایگاه فضایی خود در جنوب تگزاس این آزمایش را انجام داد. در این آزمایش، بوستر 7 که نمونه اولیه‌ای از راکت مرحله اول سوپر هوی است، 11 موتور رپتور خود را به‌صورت هم‌زمان روشن کرد.

این احتراق به‌مدت 13 ثانیه طول کشید و نشان داد که موتورهای رپتور این بوستر چقدر قدرتمند هستند. بوستر 7 در مجموع 33 موتور رپتور دارد. این آزمایش اولین آزمایش احتراق ایستا برای بوستر 7 بود که بعد از آزمایش 23 آبان انجام شد؛ طی آزمایش قبلی 14 موتور رپتور روشن شده بودند.

استارشیپ برای آزمایش پرواز مداری آماده می‌شود

موتورهای رپتور اسپیس ایکس

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس به‌فاصله کوتاهی پس از آزمایش 23 آبان گفته بود که بوستر 7 قبل از اولین آزمایش مداری خود هنوز باید یک الی دو آزمایش احتراق ایستای دیگر را پشت سر بگذارد. در آزمایش مداری، فضاپیمایی به نام Ship 24 روی بوستر 7 قرار می‌گیرد که خودش 6 موتور رپتور دارد و قبلاً آزمایش احتراق ایستای همه آن‌ها را پشت سر گذاشته است.

اگر اسپیس ایکس در آزمایش مداری نمونه اولیه استارشیپ موفق باشد، این راکت را به قدرتمندترین راکت تاریخ تبدیل می‌کند. این عنوان در حال حاضر در اختیار ابرراکت سامانه پرتاب فضایی (SLS) ناسا است که حدود دو هفته پیش مأموریت آرتمیس 1 برای گردش به دور ماه را آغاز کرد.

شرکت فضایی ایلان ماسک می‌خواهد با استارشیپ حمل‌ونقل انسان و دیگر محموله‌ها را به ماه و مریخ ممکن کند. ناسا همین حالا یکی از مشتریان این راکت شده و قرار است در حداقل دو مأموریت فضانوردان خود را در برنامه آرتمیس روی ماه فرود بیاورد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی