ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسکن پرتو ایکس
علمی

هوش مصنوعی جدیدی که از روی اسکن پرتو ایکس، خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی را پیش‌بینی می‌کند

محققان سیستمی ساخته‌اند که می‌تواند از روی یک اسکن پرتو ایکس خطر سکته یا حمله قلبی در 10 سال آینده بیمار را تشخیص دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

محققان به‌تازگی مدل هوش مصنوعی جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند با کمک یادگیری عمیق از روی یک اسکن پرتو ایکس تشخیص دهد که فرد تا 10 سال آینده در معرض خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی قرار دارد یا خیر.

این سیستم یادگیری عمیق از هوش مصنوعی برای شناسایی تصاویر پرتو ایکس استفاده می‌کند تا احتمال بروز سکته یا حمله قلبی را پیش‌بینی کند. دکتر «جیکوب وایس»، محقق ارشد این پژوهش از بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا می‌گوید: «ما نشان دادیم که یک اسکن پرتو ایکس از سینه می‌تواند چیزی فراتر از یک اسکن معمولی باشد. ما با این رویکرد می‌توانیم نوعی ارزیابی کمّی داشته باشیم تا اطلاعات تشخیصی و پیش‌بینی خود از آینده را در اختیار پزشکان و بیماران قرار دهیم.»

دکتر وایس می‌گوید فناوری آن‌ها به بیماران کمک می‌کند تا درمان‌های لازم را شروع کنند. بیماران قلبی معمولاً می‌توانند با مصرف برخی داروها، سطح کلسترول خون خود را پایین بیاورند و تا 25 درصد از بروز سکته یا حملات قلبی جلوگیری کنند.

بیماری‌های خطرناک قلبی قابل پیشگیری می‌شوند؟

سیستمی که دکتر وایس و همکارانش ساخته‌اند، فقط با مجموعه‌ای از اسکن‌های پرتو ایکس سینه تعلیم داده شده است. این مدل با نام CXR-CVD می‌تواند ریسک مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی را پیش‌بینی کند. محققان این الگوریتم را با حدود 150 هزار اسکن پرتو ایکس از سینه آموزش دادند و آن را روی حدود 11 هزار نفر آزمایش کردند. نتیجه این بود که رابطه نزدیکی میان پیش‌بینی هوش مصنوعی از آینده داوطلبان و بروز مشکلات قلبی و عروقی در طول سالیان بعدی وجود داشت.

دکتر وایس می‌گوید: «مدت‌هاست فهمیده‌ایم که پرتو ایکس اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به روش‌های تشخیصی سنتی به دست می‌آورد، اما از این اطلاعات استفاده نکرده بودیم، چون روش مناسب و قابل‌اطمینانی برای انجام این کار نداشتیم. پیشرفت‌های هوش مصنوعی حالا این مسئله را محقق کرده‌ است.»

یافته‌های مقدماتی این پژوهش در اجلاس سالانه «انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی» ارائه شده است. این نتایج هنوز در یک مجله علمی به چاپ و تأیید نرسیده‌اند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی