ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تشخیص سلول‌های سرطانی
علمی

محققان ژاپنی با استفاده از کرم‌های مخصوص، سرطان لوزالمعده را تشخیص می‌دهند

یک شرکت بیوتک ژاپنی برای نخستین‌بار در دنیا از نوعی کرم لوله‌ای برای تشخیص سلول‌های سرطان لوزالمعده بهره می‌گیرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ آذر ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

محققان یک شرکت بیوتک ژاپنی به نام Hirotsu Bio Science برای اولین‌بار در دنیا به‌سراغ استفاده از کرم‌هایی رفته‌اند که می‌توانند سرطان لوزالمعده را در مراحل اولیه شناسایی کنند. این کرم‌ها قادرند بوی سلول‌های سرطانی را از نمونه ادرار افراد تشخیص دهند.

به گزارش رویترز، این محصول آزمایشگاهی که تست N-NOSE Plus نام دارد، در حال حاضر برای مصرف‌کنندگان ژاپنی بازاریابی شده و در سال 2023 به بازار آمریکا می‌رود. در این روش از نوعی از کرم‌های لوله‌ای به نام کرم الگانس (C. elegans) استفاده شده که می‌توانند سلول‌های سرطانی را شناسایی کنند.

«تاکاکی هیروتسو»، بنیان‌گذار و مدیرعامل این شرکت 28 سال مشغول جستجو و تحقیقات روی این موجودات بوده است. او می‌گوید: «آن‌چه درباره تشخیص زودهنگام سرطان و این نوع بیماری‌ها اهمیت دارد، قابلیت تشخیص مقدار بسیار کم آن‌هاست؛ وقتی چنین بحثی مطرح می‌شود، فکر می‌کنم دستگاه‌ها شانسی در برابر قابلیت‌های ارگانیسم‌های زنده ندارند.»

اولین نمونه مصرفی N-NOSE در ماه ژانویه 2020 عرضه شد و تخمین زده می‌شود که حدود 300 هزار نفر از آن استفاده کرده باشند. از این میان، نمونه ادرار 5 تا 6 درصد پرریسک شناسایی شد.

هیروتسو به‌دنبال تشخیص سایر سرطان‌ها با کرم‌های لوله‌ای است

این تست در پیشرفته‌ترین حالت، کدهای ژنتیکی کرم‌ها را تغییر داده تا آن‌ها در نمونه ادرار از سرطان لوزالمعده دور شوند. Hirotsu Bio Science همچنین حالا در حال کار روی تست‌های جدیدی برای تشخیص سرطان کبد، پستان و دهانه رحم است.

کیت تست لوزالمعده فعلاً قیمت نسبتاً بالایی در حدود 500 دلار دارد. اما هیروتسو می‌گوید ممکن است در آینده این قیمت پایین‌تر بیاید. با این حال، عده‌ای نسبت به توانایی‌های این تست تردید دارند. برای مثال «ماساهیرو کامی»، رئیس اندیشکده مؤسسه تحقیقات پزشکی توکیو می‌گوید شانس بروز اشتباه در اعلام پاسخ مثبت توسط این کرم‌ها آن‌قدر بالاست که نمی‌توان به آن اتکا کرد.

با این وجود، Hirotsu Bio Science می‌گوید تست آن‌ها صرفاً ابزاری برای هدایت افراد در معرض خطر به سمت تست‌های دیگر است تا در صورت وجود بیماری بتوان زودتر اقدامات لازم برای نجات جان آن‌ها را انجام داد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی