ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آزمایشگاه
علمی

این شرکت آمریکایی آلودگی هوا را به سوخت، لباس و بطری‌های پلاستیکی تبدیل می‌کند

شرکت آمریکایی LanzaTech با کمک نوعی باکتری آلودگی هوا را به اتانول تبدیل کرده و از آن محصولات مصرفی می‌سازد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۲

آزمایشگاه شرکت LanzaTech در شیکاگوی آمریکا محصولی متشکل از میلیاردها باکتری گرسنه ساخته که مهندسی شده‌اند تا آلودگی هوا را به اتانول تبدیل کنند. سپس از این اتانول برای تولید محصولاتی مثل بطری‌های پلاستیکی، لباس یا سوخت هواپیما استفاده خواهد شد.

شرکت LanzaTech با استفاده از باکتری‌ها می‌تواند گازهای گلخانه‌ای را به محصولات مصرفی تبدیل کند. این شرکت در حال حاضر با سه کارخانه چینی قرارداد بسته تا از آلودگی‌های آن‌ها اتانول بسازد. «مایکل کوپکی» که یک سال پس از تأسیس این آزمایشگاه به آن ملحق شده است، می‌گوید: «فکر نمی‌کردم 14 سال بعد لباسی در بازار داشته باشیم که از آلودگی‌های فولاد به وجود آمده باشد.»

LanzaTech می‌گوید حدود 200 هزار تن کربن دی‌اکسید را از اتمسفر خارج کرده و در عوض 190 میلیون لیتر اتانول تولید کرده است. این ارقام شاید در مقیاس کل آلودگی‌های جهان کوچک باشد، اما این شرکت امیدوار است که با رسیدن به نقطه عرضه عمومی بتواند با شرکت‌ها و کارخانه‌های بیشتری همکاری کند.

«زارا سامرز» از LanzaTech

باکتری مورد استفاده در این سازوکار اولین‌بار چند دهه پیش در مدفوع خرگوش‌ها کشف شد. LanzaTech این باکتری را در شرایط صنعتی قرار داد تا آن را بهینه‌سازی کند. این باکتری حالا در قالب پودرهای خشک و منجمد به کارخانه‌های چین فرستاده می‌شود. از این سه کارخانه، یکی به تولید فولاد و دیگری به تولید آلیاژ آهن مشغول است.

LanzaTech از آلودگی هوا سوخت هواپیما می‌سازد

با توجه به این که این باکتری می‌تواند کربن دی‌اکسید، کربن مونوکسید و هیدروژن را هضم کند، می‌توان به‌شکلی انعطاف‌پذیر از آن استفاده کرد. LanzaTech یک شرکت جداگانه به‌نام LanzaJet را تأسیس کرده که برای تولید سوخت پایدار هواپیما یا SAF از اتانول استفاده می‌کند.

افزایش تولید SAF برای صنعت هوانوردی اهمیت زیادی دارد؛ چرا که شرکت‌های فعال در این حوزه می‌خواهند به سمت سبزترشدن حرکت کنند. LanzaJet می‌خواهد تا سال 2030 سالانه 3.7 میلیارد لیتر SAF تولید کند.

LanzaTech در گام بعدی می‌خواهد باکتری‌هایی را تجاری‌سازی کند که قادرند مواد شیمیایی دیگری به‌جز اتانول بسازند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی