ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

پیش‌بینی وضعیت صنعت تبلیغات در نیم‌سال دوم 1401: فیلترینگ درآمدها را 50 درصد کاهش می‌دهد

فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی بیشترین آسیب را به صنعت تبلیغات وارد کرده است.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۲ آذر ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۵

محدودیت‌های اینترنتی و فیلتر اینستاگرام به‌عنوان یکی از بسترهای اصلی دیجیتال مارکتینگ ضربه بزرگی به صنعت تبلیغات زده است. شرایط اخیر کشور و مشکلات اقتصادی نیز از دیگر چالش‌های این صنعت است و مارتک 360 پیش‌بینی کرده تا پایان سال، درآمدهای تبلیغاتی در مقایسه با شش ماه نخست، نصف شود.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از مارتک 360، فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار و همچنین سرویس‌های گوگل، به حوزه‌های مرتبط با دیجیتال مارکتینگ، تیم‌های شبکه‌های اجتماعی و حوزه سئو خسارت زده است. حوزه تبلیغات و مارکتینگ لبه هزینه‌کرد شرکت‌هاست؛ از‌این‌رو جزو نخستین بخش‌هایی است که در شرایط اضطراری، بودجه آن در سیاست‌های بنگاهی مورد تجدید‌نظر قرار می‌گیرد.

شرایط فعلی و عدم مشخص‌بودن سرنوشت فیلتر اینستاگرام، چشم‌انداز صنعت تبلیغات را مبهم کرده است. نگاهی به رفتار عمومی شرکت‌ها در هفته‌های اخیر نیز از نوعی سردرگمی در میان کسب‌وکارها حکایت دارد. با این وجود می‌توان براساس آمارهای اعلام‌شده از سوی چند شرکت فعال در حوزه تبلیغات، آینده این صنعت را تا پایان سال پیش‌بینی کرد.

براساس گزارشی که تکراسا منتشر کرده و مارتک 360 به بازنشر آن دست زده است، حجم کل هزینه تبلیغات در ایران در سال 1399 بیش از 34 هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده بود که حدود 17 درصد از این مبلغ، معادل 5731 میلیارد ریال به حوزه آنلاین اختصاص یافته و 29000 میلیارد آن به سایر حوزه‌ها اعم از رادیو و تلویزیون– تبلیغات محیطی و شهری و چاپی اختصاص یافته است.

مارکتینگ

براساس تحقیقات صورت‌گرفته در ایران، رادیو و تلویزیون با 53 درصد، تبلیغات محیطی و شهری با 28 درصد، دیجیتال با 17 درصد به‌ترتیب بیشترین سهم از بازار تبلیغات کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

وضعیت صنعت تبلیغات

به‌دلیل عدم انتشار میزان درآمد صداوسیما از تبلیغات به‌عنوان مجموعه‌ای که بیشترین سهم از درآمد بازار تبلیغات ایران را دارد و نیز عدم اطلاع‌رسانی دقیق در‌خصوص میزان درآمد شهرداری‌های کلانشهرها از درآمد حاصل از واگذاری فضاهای تبلیغات محیطی، دقت در انتشار آمار به‌شدت کاهش می‌یابد.

تخمین‌ها در این حوزه حاکی از آن است که در سال 1400 رادیو و تلویزیون نزدیک به 24 هزار میلیارد ریال، محیطی و شهری 12.6هزار میلیارد ریال و دیجیتال نیز 7.5 هزار میلیارد ریال درآمد را به خود اختصاص داده‌اند.

درآمد تبلیغات

همچنین با توجه به نرخ تورم در سال 1401 پیش‌بینی می‌شد در حوزه رادیو و تلویزیون 33.5 هزار میلیارد ریال در حوزه محیطی و شهری 17.7هزار میلیارد ریال و همچنین در حوزه دیجیتال 10.7 هزار میلیارد ریال تا پایان سال هزینه گردد.

تأثیر فیلترینگ بر درآمدهای تبلیغاتی

صنعت تبلیغات بر‌اساس گزارش‌هایی که اخیراً منتشر شده، از اختلال اینترنت و فیلترینگ تأثیرپذیری زیادی داشته است.

«تپسل» با انتشار گزارشی از اثرات قطعی و اختلال اینترنت در مهرماه با بیان اینکه 53 درصد از کمپین‌های تبلیغاتی در زمان اختلال اینترنت در مهرماه کاهش پیدا کرده است، از کاهش 10 درصدی بازدید تبلیغات در وب‌سایت‌های بزرگ و همچنین کاهش 95 درصدی هزینه‌کرد تبلیغ‌دهندگان در کمپین‌های تبلیغاتی خبر داد.

در گزارش تریبون هم آمده است که با توجه به شرایط فعلی کشور، انتشار رپورتاژ آگهی در برخی از وب‌سایت‌ها با کاهش 49 درصدی مواجه شده است. کاهش تمایل کسب‌وکارها به انتشار رپورتاژ آگهی، درآمد وب‌سایت‌ها از این کانال را بیش از 55 درصد کاهش داده است.

تحقیقات میدانی مارتک 360 از شرکت‌های تبلیغاتی در‌خصوص حجم تبلیغات محیطی نیز نشان از کاهش 53 درصدی فروش فضاهای تبلیغات محیطی دارد. با توجه به تداوم شرایط موجود، این شرکت در خوشبینانه‌ترین حالت درآمد 2525 میلیارد ریالی را تا پایان سال 1401 برای حوزه تبلیغات دیجیتال متصور شده است که نشانگر نصف‌شدن میزان درآمدهای تبلیغاتی در مقایسه با 6 ماه نخست سال را دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی