ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پهپاد جنگی کیزیللما ترکیه
علمی

اولین پهپاد جنگی ترکیه با موتور جت فراصوت رسماً آماده نبرد شد [تماشا کنید]

ترکیه پرواز افتتاحیه اولین پهپاد جنگی خود را که از موتور جت فراصوت استفاده می‌کند، در پایگاه منطقه چورلو پشت سر گذاشت.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۶ آذر ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰

اولین پهپاد جنگی ترکیه که از موتور جت فراصوت استفاده می‌کند، با نام «کیزیللما» یا «سیب سرخ» پرواز افتتاحیه خود را تکمیل کرد. خبر موفقیت در این آزمایش از سوی شرکت صنایع دفاعی ترکیه موسوم به Baykar در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

شرکت Baykar که با کمک به اوکراین در جنگ با روسیه به شهرت جهانی رسید، در توییتی در‌این‌باره نوشته است: «اولین سفر Bayraktar KIZILELMA در تاریخ غرورآمیز ما برجسته خواهد شد.» در ویدیویی که توسط این حساب کاربری منتشر شده است، پهپاد جنگی کیزیللما را می‌بینیم که از طریق کنترل از راه دور از پایگاهی در شمال غربی منطقه چورلو در فاصله 85 کیلومتری استانبول از زمین بلند می‌شود و دوباره با موفقیت فرود می‌آید.

مدیر ارشد فناوری Baykar در این ویدیو تکمیل پرواز افتتاحیه موفق کیزیللما را اعلام کرده است. سرویس اینترنتی FlightRadar هم که حرکت لحظه‌ای پروازها را روی نقشه نشان می‌دهد، تأیید کرده که هواپیمایی ناشناخته با کد BYK07 روز چهارشنبه بر فراز فرودگاه چورلو حرکت کرده است.

پهپاد جنگی کیزیللما ترکیه چه ویژگی‌هایی دارد؟

تولید پهپاد سیب سرخ در ماه مه 2021 به پایان رسید. این هواپیما که از موتور جت فراصوت استفاده می‌کند، می‌تواند پنج ساعت در آسمان بماند و تا ارتفاع 10 کیلومتری بالا برود. به گفته Baykar، پهپاد آن‌ها مانورپذیری زیادی دارد و می‌تواند حتی از روی کشتی‌هایی که باند کوتاه دارند، نشست و برخاست داشته باشد.

گفته می‌شود که سیب سرخ قادر به انجام مبارزات هوایی است و می‌تواند مأموریت‌های عادی پهپادها را هم انجام دهد. مدیر ارشد فناوری Baykar می‌گوید: «این پهپاد با نام کیزیللما (سیب سرخ) کاملاً نامرئی نیست و در دوربین‌ها دیده می‌شود، اما از مزیت تشخیص‌پذیری پایین بهره می‌برد.»

ترکیه پیش‌تر به‌خاطر همکاری با روسیه از خرید جنگنده‌های F-35 محروم شده بود. با‌این‌حال، مدیر ارشد Baykar در تابستان گفته بود دیگر فرقی نمی‌کند که این جنگنده‌ها از خارج به این کشور برسند یا خیر: «اگر پهپادها به کشور وارد می‌شدند، نمی‌توانستیم (این جنگنده‌های تولید داخل) را ببینیم. شاید بهتر شد که آن‌ها دیگر به ما پهپاد نفروختند.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی