ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپل
تکنولوژی

گوشی‌های اپل و سامسونگ کمترین آسیب را به محیط‌زیست وارد می‌کنند

در گزارشی که روی تلاش تولیدکنندگان برای کاهش تأثیر محصولاتشان بر محیط‌زیست تمرکز دارد، اپل و سامسونگ بهترین عملکرد را داشته‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۸ دی ۱۴۰۱ | ۱۰:۳۰

براساس گزارشی جدید، توسعه پایدار گوشی‌های هوشمند درحال رسیدن به نقاط اوج‌ جدیدی است و اپل و سامسونگ در زمینه ابتکارات پایدار در این بخش، پیشتاز هستند.

مؤسسه کانترپوینت ریسرچ در گزارش جدیدی تحت عنوان «گوشی‌های هوشمند و اقتصاد چرخشی: ایجاد آینده‌ای پایدار»، پنج تولیدکننده برتر تجهیزات اصلی گوشی‌های هوشمند (OEMs) را براساس تلاش‌هایشان در زمینه کاهش تأثیر محصولاتشان بر محیط‌زیست با توجه به عواملی همچون قابلیت استفاده مجدد از مواد، بازیافت دستگاه‌ها و به‌حداقل‌رساندن ضایعات در سراسر جهان طی چرخه عمر دستگاه ارزیابی کرده است.

ارزیابی این گزارش شامل یک سیستم شاخص انعطاف‌پذیر می‌شود که چشم‌انداز هر OEM و رویکرد کلی آن به پایداری را ارزیابی می‌کند. چشم‌انداز اپل نسبت به رقبای خود ظاهراً واضح‌تر است و اقدامات آن از این دیدگاه حمایت می‌کند. بااین‌حال، هریک از OEMهای برتر در سه مرحله اصلی اقتصاد چرخشی گوشی‌های هوشمند که شامل تولید، استفاده و پایان عمر می‌شود، عملکرد متفاوتی دارند.

عملکرد اپل و سامسونگ

از نظر تولید، OEMها روی قطعات و بسته‌بندی سازگار با محیط‌زیست و همچنین مکانیسم‌های صرفه‌جویی در مصرف آب در فرایندهای تولید خود تمرکز کرده‌اند. برندهایی مانند سامسونگ، اپل و اوپو فروشندگان خود را تشویق کرده‌اند تا به هنجارهای زیست‌محیطی پایبند باشند. بااین‌حال، درآمد و سود همچنان اهداف اصلی این شرکت‌هاست.

از نظر استفاده، OEMها باید بین تمایل به ایجاد انگیزه در مصرف‌کنندگان برای ارتقا به دستگاه‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر با نیاز به حفاظت از محیط‌زیست تعادل ایجاد کنند. سازندگان چینی مانند اوپو، شیائومی و ویوو روی بهبود عمر باتری و بهره‌وری انرژی دستگاه‌های خود کار می‌کنند. اپل از نظر طول عمر کلی، به‌روزرسانی‌ها و نوآوری‌های پایدار برتری دارد، درحالی‌که سامسونگ در تعمیر، بهره‌وری انرژی و شبکه‌های پس از فروش خود عملکرد بسیار خوبی دارد.

درنهایت، زمانی که صحبت از پایان عمر می‌شود، OEMها نقش مهمی در بازیابی و بازیافت یا تعمیر مسئولانه گوشی‌های هوشمند خود پس از پایان عمر قابل‌استفاده آن‌ها دارند. هدف اصلی این حوزه، کاهش زباله‌های الکترونیکی است. بازار جهانی کالا‌های مرجوعی الکترونیکی در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است، اما ابتکارات OEMها در احیا، بازسازی و کاهش زباله‌های الکترونیکی محدود است. حتی بهترین برندها نیز به‌اندازه کافی در بیرون‌کشیدن دستگاه‌ها از بازار فعال نیستند و بحران زباله‌های الکترونیکی همچنان درحال رشد است.

به‌طور کلی درحالی‌که اپل و سامسونگ از نظر ابتکارات پایدار پیشتاز هستند، تلاش تمام سازندگان در این زمینه در مقایسه با حجم گوشی‌های جدیدی که هر سال عرضه می‌شود، قابل‌توجه نیست. برای ایجاد یک تفاوت واقعی در مبارزه با زباله‌های الکترونیکی و سایر مسائل زیست‌محیطی، OEMها باید بیشتر برای تشویق استفاده مجدد و بازیافت گوشی‌ها و اولویت‌دادن به پایداری در تمام مراحل چرخه عمر دستگاه تلاش کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی