ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرما
علمی

بلندپروازی جدید دارپا: سرمایه‌گذاری برای توسعه دارویی که افراد را در برابر سرمای شدید مقاوم می‌کند

این داروها می‌توانند کاربردهای متنوعی داشته باشند، از درمان بیماری سرمازدگی گرفته تا کمک به سربازان در شرایط سخت یخبندان.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۳ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) به‌دنبال راهی جدید برای افزایش تاب‌آوری افراد در برابر سرمای شدید است. در این راستا این آژانس تحقیقاتی می‌‌خواهد روی داروهایی که می‌تواند افراد را در برابر سرما محافظت کند، سرمایه ‌گذاری کند.

اگر چنین رویکردی به ثمر بنشیند، این داروها می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. این دارو می‌تواند کاربردهای مختلفی از درمان بیماران هیپوترمی تا کمک به کاوش‌هایی که در قطب شمال انجام می‌شوند، داشته باشد. حتی چنین داروهایی می‌تواند برای سربازانی که تحت شرایط سخت یخبندان قرار دارند نیز مفید باشد.

دارپا روی توسعه داروی مقاوم کننده در شرایط سرما کار می‌کند

دارپا روی تحقیق و توسعه داروهای مختلفی تاکنون سرمایه‌گذاری کرده است. پیش‌تر این آژانس تحقیقاتی، بودجه‌ای را برای توسعه داروی ضدسرماخوردگی در نظر گرفته بود و حالا می‌خواهد به‌شکل متمرکزتری روی تولید دارویی که بتواند افراد را در مقابل سرمای شدید مقاوم کند، کار کند.

محققان نخبه عموماً در چنین پروژ‌ه‌هایی وارد می‌شوند. یکی از محققان دانشگاه رایس هفته گذشته اعلام کرد که وارد پروژه‌ای با همین مضمون شده است و کمک مالی برای تحقیق و توسعه روی آن دریافت می‌کند. تیم تحقیقاتی این محقق می‌خواهد با کمک مالی که دریافت خواهند کرد، روی بررسی یک درمان غیرژنتیکی کار کند. معمولاً سازگاری افراد با دماهای سرد از طریق گرمازایی یا تولید گرما در بدن افزایش پیدا می‌کند.

روش‌های مختلفی برای گرمازایی در انسان وجود دارد. محققان این مطالعه بیشتر روی بهبود نحوه سوزاندن بافت چربی قهوه‌ای (BAT) برای گرم نگه‌داشتن بدن تمرکز می‌کنند. این تحقیق ممکن است بتواند به درمان چاقی و کالری‌سوزی نیز کمک کند. همچنین محققان در مطالعه خود روی روش غربالگری برای جستجوی مواد شیمیایی که می‌توانند روی چربی قهوه‌ای تأثیرگذار باشند، کار می‌کنند که می‌تواند در آینده به تولید داروهای کاراتر کمک کند.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی