ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پاپیروس
علمی

مصری‌ها برای اولین‌بار یک پاپیروس 16 متری را با نوشته‌هایی از کتاب مردگان کشف کردند

باستان‌شناسان مصری برای اولین‌بار موفق به کشف پاپیروسی با اندازه 16 متری شده‌اند که حاوی متونی از کتاب مردگان است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

باستان‌شناسانی که مشغول کار در منطقه سقاره در مصر بودند، برای نخستین‌بار در یک قرن اخیر، یک پاپیروس (کاغذ حصیری) 16 متری را کشف کرده‌اند. این کاغذ حاوی متونی از «کتاب مردگان» است که ظاهراً برای کمک به مردگان برای رفتن به زندگی پس از مرگ استفاده می‌شده است.

پژوهشگرانی که این پاپیروس کهن را کشف کرده‌اند، ابتدا تصور می‌کردند طول آن 9 متر باشد، اما زمانی که این کاغذ را به‌طور کامل بازیابی و ترجمه کردند، مشخص شد که اندازه واقعی آن 16 متر بوده است. این نخستین پاپیروسی است که توسط خود مصری‌ها کشف شده و به همین خاطر برای اولین‌بار نام مصری «پاپیروس وزیری» را دریافت کرده است.

این پاپیروس در یکی از 250 تابوت سایت تاریخی سقاره کشف شده و مشتمل بر متونی از کتاب مردگان مصریان است. قدمت این کتاب که دربرگیرنده آیین خاک‌سپاری اهالی مصر باستان است، به 50 سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد. (نکته: تصویر ابتدای مطلب تزئینی است.)

تصویری از سایت سقاره

پاپیروس مصری‌ها در موزه به نمایش درخواهد آمد

«مصطفی وزیری»، دبیرکل شورای عالی عتیقه‌جات مصر، می‌گوید این پاپیروس در افتتاحیه موزه بزرگ مصر به نمایش درخواهد آمد. متون این برگه درحال‌حاضر درحال طی‌کردن مراحل مختلف ترجمه تا رسیدن به زبان عربی است.

کشف پایپروس وزیری می‌تواند اطلاعات جدیدی را درباره عقاید مصریان باستان درباره ورود به جهان پس از مرگ ارائه کند. ازجمله رسوم اهالی این کشور این بود که مردگان خود را به‌همراه وسایل مختلفی مانند این دست‌نوشته‌های مصور دفن کنند.

خبر کشف این پاپیروس در خلال مراسم روز باستان‌شناسی در مصر اعلام شد. وزارت گردشگری و عتیقه‌جات این کشور هرساله روز گردشگری را در تاریخ 14 ژانویه جشن می‌گیرد. سایت تاریخی سقاره که این کاغذ 16 متری در آن کشف شده است، در میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده و خانه چندین سازه هرمی و سایت‌های دفن حیوانات است. باستان‌شناسان تاکنون اکتشافات زیادی در این سایت تاریخی داشته‌اند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی