ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نیروگاه هسته‌ای
علمی

آمریکا برای اولین‌بار در تاریخ به طرح یک رآکتور هسته‌ای کوچک ماژولار مجوز داد

کمیسیون رگولاتوری هسته‌ای آمریکا برای اولین‌بار در تاریخ طرح یک رآکتور کوچک ماژولار پیشرفته را برای ساخت تأیید کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

کمیسیون رگولاتوری هسته‌ای آمریکا (NRC) برای اولین‌بار به طرحی برای یک رآکتور کوچک ماژولار پیشرفته (SMR) مجوز داد. این مجوز به شرکت‌ها اجازه خواهد داد تا در هنگام ساخت نیروگاه‌های جدید بتوانند از این طراحی پیشرفته برای رآکتورهای خود استفاده کنند.

تأییدیه کمیسیون رگولاتوری هسته‌ای آمریکا برای یک رآکتور SMR گامی مهم برای حرکت به‌سمت نسل جدید رآکتورهای هسته‌ای است. البته هنوز باید آزمایش‌ها و تحقیقاتی زیادی انجام شود تا بدانیم که این رآکتورهای پیشرفته می‌توانند چالش‌های نیروگاه‌های هسته‌ای سنتی را پشت سر بگذارند یا خیر.

طرحی که برای رآکتورهای کوچک ماژولار توسط NRC تأیید شده است، اندازه‌ای تقریباً برابر یک‌سوم رآکتورهای سنتی دارد و براساس ایده مفهومی دانشگاه ایالتی اورگان در دهه 2000 ارائه شده است. شرکتی به نام NuScale Power از این پروژه دانشگاهی خارج شده که تاکنون بیش از 600 میلیون دلار برای فعالیت‌های خود بودجه دریافت کرده است.

رآکتور هسته‌ای ماژولار
ماژول NuScale

اولین نیروگاه با رآکتور SMR احتمالاً 2029 آغاز به کار می‌کند

وزارت انرژی آمریکا و NuScale حالا مشغول همکاری با شرکت Utah Associated Municipal Systems هستند تا یک نیروگاه با این رآکتورهای کوچک ماژولار بسازند. اولین ماژول این نیروگاه احتمالاً در سال 2029 فعال می‌شود. سایر ماژول‌ها هم یک سال بعد در 2030 شروع به کار می‌کنند.

طرح ماژولی که NRC به آن مجوز داده است، می‌تواند حداکثر 50 مگاوات برق تولید کند. البته NuScale می‌خواهد این رقم را تا 77 مگاوات افزایش دهد. اولین نیروگاه این شرکت در آیداهو ساخته خواهد شد و شش ماژول خواهد داشت که می‌توانند 462 مگاوات برق تولید کنند.

بااین‌حال، هزینه انجام این پروژه در چند وقت اخیر افزایش یافته است. رویترز می‌گوید برآوردها حاکی از آن است که هزینه تولید هر مگاوات ساعت برق در این نیروگاه به 89 دلار رسیده. بااین‌حال، چالش‌های دیگری هم بر سر راه انقلاب انرژی هسته‌ای در آمریکا وجود دارند. ازجمله این چالش‌ها می‌توان به مشکلات ایمنی و امنیت زنجیره تأمین سوخت هسته‌ای، اعتراضات علیه استخراج اورانیوم و بحران مدیریت زباله‌های هسته‌ای اشاره کرد.

در پایان بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که چندین ماه پیش، این طرح مورد تأیید قرار گرفته بود، اما حالا برای آن مجوز صادر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی