ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

حشره
علمی

با اعطای تأییدیه، حشرات وارد چرخه غذایی شهروندان اتحادیه اروپا شدند

اتحادیه اروپا اعلام کرد که کشورهای عضو اکنون می‌توانند برای مصارف غذایی خود از گونه‌ای سوسک و جیرجیرک‌های خانگی استفاده کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۶ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

لاروهای شبیه به خرچنگ نوعی سوسک سیاه و جیرجیرک‌های خانگی، سومین و چهارمین حشره‌ای خواهند بود که اکنون می‌توانند به‌عنوان غذا به مردم اتحادیه اروپا فروخته شوند. همچنین این دو، آخرین مورد نخواهند بود و گفته می‌شود هشت درخواست دیگر نیز در این زمینه در انتظار تأیید هستند.

طبق گزارش دویچه وله، اتحادیه اروپا درخواست‌های مربوط به فروش لاروهای این حشرات را تأیید کرده است و آن‌ها را می‌توان به‌صورت پودر، منجمد، خمیر و خشک در کشورهای عضو اتحادیه فروخت. جیرجیرک‌ها را همچنین می‌توان به‌صورت پودر نیمه‌چربی‌زدایی‌شده به فروش رساند.

تغییر رژیم غذایی با ارائه پروتئین حشره؟

خوردن حشرات

هرچند به‌طور دقیق مشخص نیست که کمیسیون اتحادیه اروپا به‌عنوان بخشی از تلاش‌های خود برای تغییر رژیم‌های غذایی دست به چنین اقدامی زده، اما آن‌ها اعلام کرده‌اند که مصرف حشرات «به محیط‌زیست و سلامت و معیشت کمک می‌کند.»

قوانین جدید اتحادیه اروپا حکم می‌دهند که لارو سوسک‌ها و جیرجیرک‌های خانگی برای مصرف غذایی افرادی که به آن‌ها حساسیت ندارند، بی‌خطر است. علاوه‌براین، اتحادیه اروپا در قوانین خود ذکر کرده که محصولات غذایی حاوی این حشرات باید دارای برچسب مشخص باشند.

بااین‌حال، تصمیم اتحادیه اروپا می‌تواند باعث ایجاد رژیم‌های غذایی جدیدی شود که کمتر محیط‌زیست را نابود می‌کنند. به عنوان مثال، در آلمان، حدود نیمی از جمعیت قصد دارند گوشت کمتری بخورند، درحالی‌که در ایالات متحده، مردم بیشتر تمایل به مصرف گوشت دارند، اما برخی به‌جای گوشت گاو، از گزینه‌هایی مانند گوشت مرغ استفاده می‌کنند که آلودگی کمتری دارد.

بنابراین وجود پروتئین حشره برای مصرف، می‌تواند به جایگزین ارزانی تبدیل شود؛ به‌ویژه در زمینه غذاهای فرآوری‌شده.

بین 35 تا 60 درصد وزن خشک حشرات از پروتئین تشکیل شده است. نکته قابل‌توجه دیگر اینکه حشرات به‌سرعت تولید مثل می‌کنند و وزن آن‌ها بسیار سریع‌تر از حیوانات افزایش پیدا می‌کند.

شاید برای ما و بسیاری از اروپایی‌ها، فکر خوردن حشرات چندان جذاب نباشد، اما در برخی کشورهای جهان، می‌توان آن‌ها را به‌عنوان یک وعده غذایی لذیذ مصرف کرد. همچنین حشرات یک بخش عادی و سالم از رژیم غذایی کشورهایی مانند مکزیک و تایلند را تشکیل می‌دهند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • امیر
    امیر | ۹ فروردین ۱۴۰۲

    هرچی که رو به جلو میریم، اوضاع اقتصادی گل و بلبل اروپا هم داره به تاریخ میپیونده....

  • Navid Dolati
    Navid Dolati | ۸ بهمن ۱۴۰۱

    چرا چرت و پرت کامنت میذارید ؟!
    اروپا همه چیز رو قانونی میکنه تا جلوی فساد و قاچاق و ... رو بگیره و نظارت داشته باشه هرچیزی که قانون بشه کلی بودجه و فکر منطقی میاد پشتش مث ما نیستن که جلوی هرچیزی مقاومت کنن و حرف مفت بژنن

    • mihan
      mihan | ۸ بهمن ۱۴۰۱

      بخشی از متن همین مقاله:
      آن‌ها اعلام کرده‌اند که مصرف حشرات «به محیط‌زیست و سلامت و "معیشت" کمک می‌کند.»

      شما خودتون تحلیل کنید،اگر همین یک تکه،حرف مسئولین ایران بود هم همین طور استدلال می کردید؟

  • molavy
    molavy | ۸ بهمن ۱۴۰۱

    غرب لیسها از فردا باید سوسک بخورید، وگرنه شبیه غربیها نیستید، عیبه

  • mihan
    mihan | ۷ بهمن ۱۴۰۱

    اینا همه اثرات رونق اقتصاد توی اروپاست
    الانم حتما یه عده میان میگن ای کاش ماهم مثل اینا از خوشی سوسک می خوردیم!

  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۷ بهمن ۱۴۰۱

    اروپا چه میکنه! چه خبر از شیفتگان غرب؟ بله دیگه حتما یه منفعتی داره اروپا که اشتباه نمیکنه :)

مطالب پیشنهادی