سخنگوی بیمه مرکزی: در ماههای اخیر بودجهای برای جبران خسارت کسبوکارهای اینترنتی در نظر نداشتیم
محدودیتهای اینترنتی و فیلترینگ خسارات زیادی را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کسبوکارها وارد کردند، اما آیا بیمه خسارت میدهد؟
سخنگوی بیمه مرکزی اعلام کرد جبران خسارت کسبوکارهای آنلاین بابت اختلالهای اینترنت، نیازمند نظر وزارت اقتصاد است. به گفته مشعلچی، در ماههای اخیر بودجهای برای جبران خسارت در نظر گرفته نشده بود.
فیلترینگ، محدودیت، اختلال و قطعی اینترنت در نیمه دوم سال 1401، اثرات قابلتوجهی بر زندگی مردم و کسبوکارها داشته است. کمتر کسبوکار آنلاینی وجود دارد که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم از محدودیتهای اینترنت آسیب ندیده باشد؛ اما آیا بیمه این خسارات را پرداخت میکند؟
«مجید مشعلچی»، سخنگوی بیمه مرکزی، در نشست خبری در پاسخ به سؤال ایسنا مبنی بر اینکه آیا صنعت بیمه بودجهای برای کسبوکارهای اینترنتی بیمهشده که بهدلیل اختلال در اینترنت آسیب دیدهاند، در نظر گرفته است یا خیر، گفت:
«باید بررسی شود که آیا این موضوع در حیطه وظایف بانک مرکزی است یا خیر. البته مبدأ و مآخذ این موضوع وزارت اقتصاد است و اگر این وزارتخانه تشخیص دهد باید بررسی کنیم و ببینیم بیمه برای جبران خسارت چه کاری میتواند انجام دهد. در ماههای اخیر بودجهای برای جبران خسارت در نظر گرفته نشده بود.»
به گفته وی، پوششهای بیمهای سایبری در چند شرکت بیمه آغاز شده است و ریسک کسبوکارهای ناشی اختلال اینترنت را پوشش میدهد.
گفتنی است بررسیهای متعددی درباره خسارت ناشی از محدودیت و اختلال اینترنت بر کسبوکارها صورت گرفته. اتاق تهران اواخر مهرماه اعلام کرد قطعیهای اخیر اینترنت 80 هزار میلیارد تومان به کسبوکارها خسارت زده است:
«بررسیها نشان میدهد که طی یک ماه گذشته اخلال در شبکه اینترنت کشور و عدم دسترسی به برخی پلتفرمهای پربازدید، 35 هزار میلیارد تومان بهطور مستقیم به اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خسارت وارد کرده است. این محدودیت دسترسی، بهطور غیرمستقیم به کسبوکارهای خارج از صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات که از خدمات این بخش استفاده میکنند، خسارتی 45 هزار میلیارد تومانی وارد ساخته است.»
صورتهای مالی همراه اول در ماههای اخیر نیز نشان از افت چند صد میلیارد تومانی دارد و سایر اپراتورها نیز ضررهای مالی هنگفتی تجربه کردهاند که مسدودسازی اینستاگرام و واتساپ و اختلال اینترنت در افت این درآمد، بیتأثیر نبوده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
به این میگن بی اهمیتی برخی مسئولین مرتبط نسبت به وضعیت، آخه لامصب بیشتر ۸۰ هزار میلیارد تومن ضرر مالی خوردیم، مگه کافی نبود که بخواد توجه تون رو واسه پیگیری این شرایط مزخرف جلب کنه؟؟