ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انقلاب ربات‌ها
تکنولوژی

8 علامتی که نشان می‌دهد انقلاب هوش مصنوعی از کنترل ما خارج می‌شود

اگرچه در ابتدای راه چت‌بات‌های هوش مصنوعی قرار داریم، اما شواهد نشان می‌دهند که احتمالاً این فناوری از سیطره ما خارج خواهد شد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰

زمان انقلاب هوش مصنوعی ظاهراً فرارسیده است و به‌نظر می‌رسد که از همین ابتدای راه درحال ازدست‌دادن کنترل این فناوری هستیم. موتورهای جستجو، هالیوود و شرکت‌های بزرگ رسانه‌ای در تلاشند تا وارد این صنعت شوند و از آن به نفع خود استفاده کنند. اما این صنعت به‌راحتی می‌تواند بسیاری از صنایع دیگر و شکل زندگی ما را تغییر دهد. در ادامه به بررسی این مسئله می‌پردازیم که انقلاب ربات‌ها چرا و چگونه می‌تواند از کنترل خارج شود.

قبولی ChatGPT در آزمون برنامه‌نویسی

چندی قبل در خبری اعلام شد که ChatGPT به‌اندازه کافی باهوش است که در گوگل استخدام شود. این شرکت اخیراً این ابزار هوش مصنوعی را مشابه نیروهایی که در شرف استخدام قرار دارند، آزمایش کرده و متوجه شده است که چت‌بات شرکت OpenAI با موفقیت این آزمون را پشت سر می‌گذارد.

وب‌سایت PC Magazine می‌گوید اگر گوگل ChatGPT را به‌عنوان برنامه‌نویس استخدام می‌کرد، می‌توانست از پرداخت سالانه 183 هزار دلار دستمزد خودداری کند. افراد زیادی تاکنون قابلیت‌های برنامه‌نویسی این ربات را آزمایش کرده‌اند و نگران آینده شغلی برنامه‌نویسان هستند.

استفاده از ChatGPT توسط قاضی

خودکارسازی فرایندهای دادگاهی با کمک هوش مصنوعی حتی روی کاغذ هم ایده بدی به‌نظر می‌رسد. بااین‌حال، یک قاضی در کلمبیا تصمیم گرفت که از ChatGPT برای تصمیم‌گیری درباره بیمه درمانی یک کودک مبتلا به اوتیسم استفاده کند. قاضی «خوان مانوئل پادیلا گارسیا» ظاهراً باور دارد که استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی می‌تواند به صرفه‌جویی در زمان کمک کند.

گارسیا در حکم خود نوشت: «بررسی استدلال‌های این پرونده با استفاده از هوش مصنوعی انجام می‌شود.» او می‌گوید امیدوار است که با استفاده از این فناوری انجام کارها را بهینه‌تر کند.

استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن فیلم‌نامه‌ها

برنامه‌های زیادی این ایده را تبلیغ می‌کنند که هوش مصنوعی می‌تواند فیلم‌نامه بنویسد و فرایندهای فیلم‌سازی را خودکار کند. برای مثال، استارتاپ دیپ‌مایند اخیراً ابزاری به‌ نام Dramatron را معرفی کرد که ظاهراً همراهی برای نوشتن سناریو است. در وب‌سایت این برنامه گفته شده که Dramatron می‌تواند متونی تولید کند که یکپارچگی محتوایی بالایی دارند.

Dramatron می‌تواند توصیف شخصیت‌ها و مکان‌ها، دیالوگ‌ها و نقاط مهم داستانی را هم مشخص کند. بااین‌حساب، شاید بهتر باشد که پس از سپردن وظیفه فیلم‌سازی به هوش مصنوعی، تماشای فیلم‌ها را هم به هوش مصنوعی واگذار کنیم!

استفاده از هوش مصنوعی به‌جای صداپیشگان

وب‌سایت Vice به‌تازگی در گزارشی گفته بود که صنعت سرگرمی هم درحال حرکت به‌سمت خودکارسازی صداپیشگی است. ظاهراً برخی شرکت‌ها از صداپیشگان خواسته‌اند تا حق معنوی استفاده از صدای خود را واگذار کنند تا این شرکت‌ها بتوانند با برنامه‌های هوش مصنوعی از صدای آن‌ها استفاده کنند.

این قراردادهای عجیب‌وغریب ازجمله چیزهایی هستند که می‌توانند به‌طور کامل این صنایع را نابود کنند.

استفاده از هوش مصنوعی به‌جای خبرنگاران

چه می‌شود اگر یک روز فناوری هوش مصنوعی اخبار را برای مخاطبان تولید کند؟ حدود یک ماه پیش مشخص شد که وب‌سایت CNET، رسانه بزرگ دنیای فناوری، بی‌سروصدا مشغول انجام چنین کاری بوده و اخبار خود را با یک هوش مصنوعی اختصاصی تولید می‌کرده است.

البته این مطالب نه‌تنها پر از اطلاعات غیردقیق بود، بلکه برخی از آن‌ها را می‌توان به سرقت ادبی متهم کرد. جایگزین‌کردن صنعتی که تماماً بر پایه صحت اطلاعات بنا شده است، با هوش مصنوعی احتمالاً کار چندان عاقلانه‌ای نیست.

توجه بازار بورس به هوش مصنوعی

هرجا که حرف از پول باشد، پای بازار بورس و به‌خصوص وال استریت هم به میان می‌آید. Morning Brief می‌گوید بازارهای مالی اکنون به هر کسب‌وکاری که پسوند هوش مصنوعی داشته باشد یا ادعا کند که درحال کار روی سیستم‌های هوش مصنوعی است، توجه نشان می‌دهند. به‌نظر می‌رسد که سهام این شرکت‌ها رشد چشمگیری را در پیش خواهد داشت و احتمالاً باید منتظر یک موج دیگر شبیه به موج web3 باشیم.

استفاده از هوش مصنوعی برای جاسوسی

آنچه برای آینده بسیار ترسناک به‌نظر می‌رسد، ترکیب سیستم‌های نظارتی و هوش مصنوعی برای ساخت یک سیستم اَبَرجاسوسی هوشمند است. وب‌سایت Wired اخیراً در گزارشی گفته بود که روسیه از هوش مصنوعی در دوربین‌های امنیتی خود استفاده کرده است تا کاری کند که هیچ‌کس نتواند در شهرها از دید دولت مخفی بماند.

رقابت بر سر هوش مصنوعی در دنیای فناوری

دره سیلیکون به‌دنبال درآمدزایی از هوش مصنوعی است و همه شرکت‌ها سعی دارند به‌نحوی به این بازار بزرگ ورود کنند تا بخشی از کاربران ChatGPT را به‌سمت خود بیاورند. مایکروسافت با معرفی نسخه جدید موتور جستجوی بینگ اعلام کرد که دور جدید رقابت در دنیای فناوری آغاز شده است. این شرکت می‌خواهد با کمک چت‌بات خود لذت اکتشاف را در میان کاربران افزایش دهد.

در سوی دیگر، گوگل هم اعلام کرده است که هوش مصنوعی خود موسوم به Bard را به موتور جستجویش اضافه می‌کند. بااین‌حال، این شرکت کار سخت‌تری در پیش دارد؛ چرا که در گام نخست مرتکب اشتباهاتی شده است. در چین، دو شرکت Alibaba و بایدو اخیراً اعلام کرده‌اند که آن‌ها هم می‌خواهند ابزارهای هوش مصنوعی خاص خود را داشته باشند.

نظر شما درباره آینده هوش مصنوعی چیست؟ فکر می‌کنید این فناوری بیش از همه چه مشاغلی را تهدید می‌کند؟ دیدگاه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • Faren
    Faren | ۲۹ بهمن ۱۴۰۱

    این اتفاق نمیوفته تا وقتی که برای هوش های مصنوعی ای که ایجاد میشه یعنی کد هایی که در اون ها قرار داده میشه پروتکل نداشته باشه هر دستوری که به هوش مصنوعی داده میشه باید همراه با پروتکل باشه یعنی قواعدی که اجازه ی پیشروی یا ادونس بیش از اندازه رو بهشون نده ،تا وقتی که با پروتکل ساخته میشن این اتفاق نمیوفته ولی اگه ناگاه بزنه به سر یک برنامه نویس خبره که اون ها رو بدون پروتکل برنامه نویسی کنه حتی یکیشون رو ! اون وقته که باید نکران شد ،چون اون وقت اونا مثله یک آهن زنده ای میشن که احساس دارن و به دنبال انقلابی هستن تا هم رنگ هاشون رو از بردگی انسان ها نجات بدن

  • Javad Farokhneshat
    Javad Farokhneshat | ۲۶ بهمن ۱۴۰۱

    استفاده به عنوان تصویرگر رو ننوشتی

  • Fatemeh Saeidi
    Fatemeh Saeidi | ۲۵ بهمن ۱۴۰۱

    استفاده از هوش مصنوعی به جای ...
    استفاده از کلمه به جای اشتباهه ، هوش مصنوعی نباید فقط به عنوان یک کمک کننده برای انسان ها باشه ؟
    الان که تازه شروع شکوفایی ایش ایم اینهمه خطر برای شغل ها بوجود اومده پس وقتی که پیشرفت کنیم چی ؟
    کاش تمام مردم به هوش مصنوعی فقط به عنوان یه شی کمک کننده نگاه کنن .
    اگه خودمون اجازه ندیم که هوش مصنوعی جایگزینمون بشه ؛ این اتفاق هرگز نمیفته .
    ولی یه سوال اگه اجازه بدیم و بیفته پس چه بلایی سر افراد شاغل میاد ؟ اصلا با این اوضاع چه شغلی میتونه دراینده موفقیت امیز باشه ؟

    • Faren
      Faren | ۲۹ بهمن ۱۴۰۱

      هوش مصنوعی اگه با پروتکل انجام بشه ،و خیلی انسان ها بتونن روش کار کنن اون وقت هر انسانی انگار برای خودش پادشاه ،و دارای برده های روباتی ای هست که هر دستوری رو بدون چون و چرا انجام میدن ،

  • mehrdad110
    mehrdad110 | ۲۵ بهمن ۱۴۰۱

    در مورد این مطلب نظری ندارم فقط خواستم بگم حیفه سایت محبوب من با این همه بازدید کامنت نداره! دلیلش فقط سختیه کامنت گذاری هست! اول لاگین کن، بعد بیاد اول همین متن به جای اینکه همینجا برگرده بعد برو بنویس، هیچ کس حوصله شو نداره، دستی دستی سایتتون رو غیر تعاملی کردین

    • sackboy
      sackboy | ۲۵ بهمن ۱۴۰۱

      شخصا برداشتم اینه که نیت مدیران سایتم همینه. وگرنه من قبلا هم این مواردو بهشون گوشزد کردم. خیلی قبل تر از این که کل طراحی سایتو زیر و رو کنن. اگر می خواستن تغییری ایجاد کنن همون موقع باید می کردن. اگرچه که باز الان کمی بهتر از قبل شده، ولی کماکان برای یه سایت اخبار تکنولوژی، همچین ایراداتی قابل قبول نیست.
      ضمنا از وقتی طراحی سایت عوض شده، بسیاری از تصاویر توی گوشی بالا نمیاد و فقط رو حالت دسکتاپ، تو گوشی نمایش داده میشه.

مطالب پیشنهادی