ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

شبیه‌سازی خیره‌کننده چهره مردی که 9600 سال پیش در برزیل زندگی می‌کرده است

این تصویر به این دلیل سیاه و سفید ارائه شده است که اطلاعات دقیقی در مورد رنگ پوست این فرد وجود ندارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

در سال 1997، باستان‌شناسان اسکلتی را کشف کردند که در یک منطقه باستان‌شناسی به نام Toca dos Coqueiro واقع در پارک ملی سرا دا کاپیوارا برزیل دفن شده بود. آن‌ها براساس اندازه و شکل جمجمه، ادعا کردند که با یک اسکلت زن مواجه هستیم و نام آن را زوزو گذاشتند. اما بسیاری از محققان نیز ادعا کرده‌اند که فرد دفن‌شده یک مرد بوده است. اکنون تقریب چهره این جمجمه 9600ساله توسط دانشمندان به تصویر کشیده شده که می‌تواند بحث در این رابطه به پایان برساند.

سال گذشته، محققان چندین عکس از زوایای مختلف جمجمه گرفتند که در موزه طبیعت پارانا برزیل به نمایش گذاشته شده است. آن‌ها سپس با استفاده از فناوری فتوگرامتری، یک مدل سه‌بعدی مجازی از جمجمه ایجاد کردند تا بتوانند چهره بسیار مرموز آن را نشان دهند.

نتیجه نهایی تلاش دانشمندان باستان‌شناسی

درنهایت، محققان موفق شدند تا دو نتیجه به دست بیاورند که هر دو مرد جوانی با بینی و لب‌های پهن را به تصویر می‌کشد. یکی از تقریب‌ها شامل مو و ابرو است و دیگری زوزو را با چشمان بسته و بدون مو نشان می‌دهد.

محققان در مطالعه خود نوشتند:

«این تصویر به این دلیل سیاه و سفید ارائه شده است که اطلاعات دقیقی در مورد رنگ پوست زوزو وجود ندارد. بنابراین، این تصویر نزدیک‌ترین چیزی است که چهره واقعی آن می‌تواند داشته باشد.»

«موآسیر الیاس سانتوس»، محقق اصلی و باستان‌شناس موزه باستان شناسی سیرو فلاماریون کاردوسو در برزیل، در ایمیل خود به Live Science توضیح می‌دهد:

«تلاش برای بازیابی ظاهر فردی که هزاران سال پیش زندگی می‌کرده، راهی برای نشان‌دادن آن‌ها به دنیای امروز و عموم است. هدف اصلی ما این بود که بتوانیم نگاهی اجمالی به چهره زوزو داشته باشیم؛ اسکلت او یکی از مهم‌ترین یافته‌های منطقه پارک ملی سرا دا کاپیوارا است.»

ماه گذشته نیز گروهی از پژوهشگران از مصر و انگلیس با استفاده از سی‌تی اسکن جمجمه رامسس دوم، مدلی سه‌بعدی از سر این پادشاه را به نمایش گذاشته بودند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی