ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خواب
علمی

پژوهشی جدید: انسان‌ها احتمالاً در زمستان به خواب بیشتری نیاز دارند

با این یافته‌ها شاید نیاز باشد که مدت و زمان‌بندی خواب در فصول مختلف سال اصلاح شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

محققان در پژوهشی نشان داده‌اند که «تنبل» خطاب‌کردن افرادی که نمی‌توانند در زمستان به‌راحتی از خواب بیدار شوند، شاید چندان درست نباشد. این پژوهش می‌گوید اگرچه انسان‌ها مثل برخی از دیگر پستانداران به خواب زمستانی نمی‌روند، اما احتمالاً در ماه‌های سرد سال به خواب بیشتری نیاز دارند.

به گزارش گاردین، دانشمندان دریافته‌اند که افراد حین خواب در زمستان بیشتر به حالت خواب REM می‌روند. در این حالت چشم‌ها حرکات سریعی را از خود به نمایش می‌گذارند. به‌علاوه، هرچند تحقیقات نشان داده‌اند که مجموع زمان خواب انسان‌ها در زمستان حدود یک ساعت بیشتر از تابستان است، اما این تفاوت به‌لحاظ آماری چشمگیر نیست.

محققان می‌گویند مقدار خواب REM در زمستان حدود 30 دقیقه بیشتر از تابستان است، اما خواب عمیق در پاییز کاهش می‌یابد. درنتیجه، این شواهد می‌تواند نیاز به اصلاح زمان خواب در فصول مختلف را مطرح کند. دکتر «دیتر کانز»، از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: «رفتار فصلی در همه جانداران سیاره ما دیده می‌شود. ما هم اگرچه رفتارمان در طول زمستان تغییری نمی‌کند، اما تنظیمات فیزیولوژی‌مان عوض می‌شود و حس می‌کنیم دیگر انرژی نداریم.»

زندگی انسان‌ها باید براساس خواب آن‌ها تنظیم شود؟

کانز می‌گوید کشورها باید براساس فصل، عادات خواب ازجمله مدت و زمان‌بندی آن را اصلاح کنند و در صورت نیاز، زمان آغاز کلاس‌های درس و ساعات کاری را تغییر دهند. دانشمندان اذعان دارند که نتایج این مطالعه باید با آزمایش روی افرادی که مشکل خواب ندارند، تأیید شود. تغییر فصلی می‌تواند برای افراد سالم اثر بیشتری داشته باشد.

محققان در پژوهش حاضر از 188 داوطلب که با مشکلات مربوط به خواب روبه‌رو بودند، دعوت کردند تا در آزمایش‌ها شرکت کنند. از آن‌ها خواسته شد تا در شرایط آزمایشگاهی بدون ساعتی که آن‌ها را از خواب بیدار کند، بخوابند تا کیفیت، نوع و مدت زمان خوابشان تحت نظر گرفته شود. نتایج این پژوهش در مجله علمی Frontiers in Neuroscience منتشر شده است.

ایمان صاحبی
دبیر بخش تکنولوژی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی