این چسب زخم الکترونیکی، جذب بدن میشود و زخمها را سریعتر بهبود میبخشد
محققان آمریکایی توانستهاند چسب زخم الکترونیک جدیدی بسازند که سرعت بهبود زخم را تا ۳۰ درصد افزایش میدهد و بعد از ۶ ماه تجزیه میشود.
پژوهشگران بهتازگی موفق به ساخت یک چسب زخم الکترونیک شدهاند که نهتنها میتواند سرعت بهبود زخم را بهبود ببخشد، بلکه امکان پایش بیسیم آن را هم فراهم میسازد. این محصول که امکان عرضه تجاری با قیمت مناسب را دارد، از انعطافپذیری بالایی برخوردار است و پس از بهبود زخم میتواند بهشکل خودکار جذب بدن شود.
چسب زخم الکترونیک چه ویژگیهایی دارد؟
محققان دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده، ادعا دارند که چسب زخم الکترونیک ساخت آنها از مواد کاملاً قابلجذب تشکیل شده است که میتواند بهشکل طبیعی پس از اتمام فرایند ترمیم زخم، تجزیه شود؛ درنتیجه هیچ آسیبی به بافت وارد نخواهد شد.
اگرچه توجههای بسیاری به چسب زخم الکترونیک در سالهای اخیر معطوف شده است، اما فناوری چندان جدیدی محسوب نمیشود. تلاشهای قبلی در این حوزه به ساخت محصولاتی با قابلیت کشتن باکتریها و جلوگیری از عفونت منتهی شده بود؛ اما برای اولینبار است که با نمونهای قابلجذب مواجه هستیم که میتواند با الکتروتراپی، فرایند ترمیم زخم را تا ۳۰ درصد تسریع کند. پژوهشگران این پروژه معتقدند که ابداع آنها میتواند تأثیر چشمگیری روی بهبود کیفیت زندگی بیماران دیابتی و افرادی داشته باشد که زخمهای آنها به کندی بهبود مییابد.
هنگامی که یک زخم روی پوست ایجاد میشود، بهترین راهکار این است که در سریعترین زمان ممکن بسته شود تا احتمال عفونت کاهش پیدا کند. زخمهای باز بیشتر در معرض عفونت قرار دارند و افراد مبتلا به برخی بیماریها مثل دیابت، نهتنها در ترمیم سریع زخم مشکل دارند، بلکه بروز و درمان عفونتهای ناشی از زخم در آنها با مشکلات بیشتری همراه است. چسب زخم الکترونیک موردِبحث، میتواند درمانی اقتصادی با امکان استفاده آسان برای چنین افرادی باشد که ترمیم بهینه و آسانتر زخم را فراهم میسازد و خطر عفونت را کاهش میدهد.
چسب زخم الکترونیک اشارهشده که بدون باتری و بهشکل بیسیم کار میکند، میتواند بهراحتی روی بافتهای نرم قرار بگیرد و از دو الکترود تشکیل شده است که یکی از آنها روی محل زخم و دیگری روی بافت سالم اطراف مینشیند. در انتهای دیگر دستگاه، یک سیمپیچ برای تأمین انرژی در نظر گرفته شده است و یک مدار ارتباطی بیسیم میتواند دادهها را در فواصل کوتاه مخابره کند. در طی آزمایشهای صورتگرفته روی موشها، نشان داده شده است که الکتروتراپی به مدت ۳۰ دقیقه در روز میتواند بهبود زخمها را تا ۳۰ درصد سریعتر کند. با پایش بیسیم زخم هم امکان اندازهگیری مقاومت جریان الکتریکی وجود خواهد داشت و اگر مقدار جریان با گذشت زمان همچنان بالا باقی بماند، میتواند زنگ خطری برای عدم ترمیم مناسب زخم باشد.
زخمها هنگام ترمیم محیط مرطوبی را ایجاد میکنند که امکان هدایت الکتریکی را فراهم میسازند و مقاومت کمتری در مقایسه با پوست سالم دارند. اگر این رطوبت بهمرور از بین نرود، چسب زخم الکترونیک میتواند متوجه بالاماندن جریان و عدم ترمیم شود. محققان از ماده مولیبدن برای ساخت این چسب استفاده کردهاند که درصورت ایجاد حالت نازک و ورقهای از آن، میتواند بهمرورزمان دچار فرایند تجزیه زیستی شود. شایان ذکر است که مولیبدن در ساخت نیمهرساناها و قطعات الکترونیک دیگر هم کاربرد دارد و حتی در مواد غذایی هم میتوان آن را یافت. اعلام شده است که زمان موردنیاز برای تجزیه الکترودهای ساختهشده از مولیبدن در چسب زخم الکترونیک حدود ۶ ماه خواهد بود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.