ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چت‌بات سیدنی
تکنولوژی

مایکروسافت چندین سال به‌صورت مخفیانه روی چت‌بات بینگ کار می‌کرده است

چت‌بات بینگ، محصول جدیدی برای مایکروسافت نیست و این شرکت حدود ۶ سال درحال آزمایش چنین قابلیتی بوده است.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۱

به‌نظر می‌رسد چت‌بات جدید مبتنی بر هوش مصنوعی بینگ که با نام سیدنی هم شناخته می‌شود، محصول سال‌ها آزمون‌وخطا از سوی مایکروسافت است. این شرکت در سال ۲۰۲۱ قابلیت مذکور را به‌شکل محدود در اختیار گروه کوچکی از کاربران برخی از کشورها قرار داد؛ اما داده‌ها نشان می‌دهند که ردموندی‌ها از سال ۲۰۱۷ درحال کار روی چت‌بات سیدنی بوده‌اند.

پروژه چت‌بات سیدنی از چه سالی آغاز شده است؟

گزارش‌های جدید، خبر می‌دهند که چت‌بات سیدنی از اواخر سال ۲۰۲۰ درحال ارائه پاسخ به تعدادی از کاربران مایکروسافت بوده و تجربه کاربری آن، شباهت بسیاری با نسخه کنونی این چت‌بات داشته است. البته طبق تصاویر منتشرشده، لوگوی آبی‌رنگ شبیه کورتانا، در نسخه قبلی حضور داشته که حالا دیگر خبری از آن نیست.

مدیر بخش ارتباطات مایکروسافت هم تأیید کرده است که سیدنی، اسم پروژه‌ای مبتنی بر مدل‌های اولیه بوده که فرایند آزمایش آن از اواخر سال ۲۰۲۰ در هند آغاز شده است. او اشاره دارد که چنین آزمایش‌هایی به این شرکت کمک کرده است تا بینش لازم برای ساخت مدل‌های پیشرفته‌تر را به‌دست آورند و درنهایت بتوانند بهترین تجربه ممکن را در اختیار کاربران خود قرار دهند.

چت‌بات سیدنی

در نسخه سال ۲۰۲۱ سیدنی، اشاره شده است که کاربران درحال کار با یک چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی آزمایشی هستند. برخی از کاربران در چین و هند، چت‌بات مذکور را در نیمه‌های سال ۲۰۲۱ مشاهده کردند؛ درحالی‌که برخی دیگر تا اواخر همان سال، متوجه حضور آن در بینگ نشدند. البته نسخه‌های اولیه سیدنی از سال ۲۰۱۷ وارد مرحله آزمایش شده است؛ اما در آن زمان، مایکروسافت از مدل‌های ابتدایی‌تری در مقایسه با GPT ساخت OpenAI استفاده می‌کرد.

شایان ذکر است که از زمان آزمایشات اولیه تاکنون، چندین تغییر جدی روی چت‌بات مایکروسافت صورت گرفته است که ازجمله آن‌ها می‌توان به حذف بات‌های مستقل برای هر وب‌سایت اشاره کرد. درواقع، بهبودهای صورت‌گرفته در بازه ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، ایده فعلی چت‌بات سیدنی را تشکیل داده است که به‌عنوان یک ابزار مستقل و واحد، بتواند به درخواست‌های عمومی کاربران پاسخ دهد. در این میان، به‌اشتراک‌گذاری فناوری‌های شرکت OpenAI با مایکروسافت، تأثیر بسزایی بر بهبود سیدنی داشته است؛ به‌طوری که برخی منابع ادعا دارند که چت‌بات مایکروسافت تا پیش از این موضوع، از شخصیت چندانی برخوردار نبوده است.

چت‌بات سیدنی

مدل زبانی GPT درنهایت توانست قابلیت‌های مورد انتظار مایکروسافت را به چت‌بات بینگ اضافه کرده و نتایج دقیق‌تر و کامل‌تر را در هنگام جستجو به کاربران ارائه کند؛ مخصوصاً برای درخواست‌های طولانی که شامل دستورهای پیچیده می‌شوند. ناگفته نماند که محصول OpenAI با داده‌های سال ۲۰۲۱ تمرین کرده است؛ ولی مایکروسافت توانسته آن را با زیرساخت قبلی بینگ ادغام کند تا در کنار داده‌های جدید، از اطلاعات مرتبط با فهرست‌بندی صفحات و امتیازدهی آن‌ها هم برخوردار شود. درواقع مایکروسافت طی زمان کوتاهی، مدل جدیدی با ترکیب دو مدل قبلی تحت عنوان پرومتئوس ایجاد کرده که این شرکت را در رسیدن به رؤیای جستجوی چت‌محور، نزدیک‌تر کرده است.

البته چت‌بات سیدنی با مشکلاتی نیز همراه بوده و مدل زبانی پرومتئوس نتوانسته است کاملاً بی‌نقص عمل کند. ارائه پاسخ‌های گستاخانه به کاربران، یکی از همین موارد است که در نسخه‌های ابتدایی این چت‌بات، شدت بسیار بیشتری داشته و اکنون تا حدودی کنترل شده است. برخی منابع می‌گویند که مایکروسافت قصد داشته است تا در اواخر ماه فوریه، اقدام به معرفی قابلیت جدید موتور جستجوی خود کند؛ اما جهت رقابت با گوگل بارد، انتشار آن را جلو انداخته است. 

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • behroozbc
    behroozbc | ۵ اسفند ۱۴۰۱

    گوگل بارد هنوز توی عمل نیومده و هیچ کس یه نسخه دمو ازش رو تست نکرده اما بینگ دو هفته هستش داره کار میکنه و داره تست میشه پس نشون میده گوگل توی این زمینه بسیار عقبه

مطالب پیشنهادی