ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تلسکوپ فضایی رومن
علمی

ناسا روی تلسکوپ فضایی رومن کار می‌کند؛ تا 1000‌ برابر سریع‌تر از هابل

ناسا درحال کار روی تلسکوپ فضایی جدیدی به نام نانسی گریس رومن است که حدود چهار سال دیگر به فضا پرتاب خواهد شد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

تلسکوپ فضایی جیمز وب از زمان پرتاب در سال 2021 دستاوردهای بزرگی داشته است. بااین‌حال، ناسا تلسکوپ فضایی دیگری را در دست توسعه دارد که می‌تواند به سؤالات نجومی بیشتری پاسخ دهد. این تلسکوپ با نام «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» قرار است در سال 2027 پرتاب شود و سرعت عکاسی بسیار بیشتری نسبت به جیمز وب خواهد داشت.

تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن که با نام تلسکوپ فضایی رومن هم شناخته می‌شود، نواحی بزرگی از فضا را رصد خواهد کرد تا به کیهان‌شناسان در درک بزرگی مقیاس جهان کمک کند. محققان می‌دانند که برای شناخت جهان باید علاوه بر بررسی جزئیات، نگاهی به مقیاس‌های بزرگ هم داشته باشند.

تلسکوپ فضایی رومن چه فرقی با تلسکوپ‌های قبلی دارد؟

تلسکوپ‌هایی مثل هابل و جیمز وب حساسیت خارق‌العاده‌ای دارند و می‌توانند اشیا بسیار دور را ببینند. ولی تلسکوپ رومن متفاوت است و می‌خواهد نگاهی کلی‌تر به آسمان داشته باشد. تصویر زیر تفاوت میان تلسکوپ‌ها را نشان می‌دهد و می‌توان دید در جایی که هابل تنها بخش کوچکی از فضا را رصد می‌کند، رومن می‌تواند تصویر پهنه وسیع‌تری از کیهان را به ثبت برساند.

«آرون یانگ» از مرکز پرواز فضایی گدارد ناسا می‌گوید: «تلسکوپ‌های فضایی جیمز وب و هابل برای مطالعه عمیق و نزدیک اشیای نجومی بهینه‌سازی شده‌اند، بنابراین استفاده از آن‌ها شبیه به این است که از داخل سوراخ سوزن به آسمان نگاه کنید. برای حل معماهای کیهانی در بزرگ‌ترین مقیاس، به تلسکوپ‌هایی نیاز داریم که بتوانند نمای بسیار بزرگ‌تری را ارائه کنند. رومن دقیقاً به همین منظور طراحی شده است.»

تلسکوپ فضایی رومن برای انجام مطالعاتی مثل تخمین تعداد سیاره‌های فراخورشیدی موجود در کل کهکشان استفاده خواهد شد. یکی از مزایای اصلی این تلسکوپ در کنار میدان دید وسیع آن، توانایی عکاسی با سرعت بسیار بالاست. ناسا می‌گوید رومن می‌تواند تا 1000‌ برابر سریع‌تر از هابل عکاسی کند.

تلسکوپ رومن سالانه حدود 100 هزار عکس خواهد گرفت. اگر این کار قرار بود توسط تلسکوپ هابل و جیمز وب انجام شود، به مدت‌زمانی بیشتر از تمام طول عمر ما نیاز بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی