ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیمز وب
علمی

ستاره‌شناسان در عکس قدیمی جیمز وب کهکشان‌هایی غنی از فلز را کشف کردند

ستاره‌شناسان با بررسی مجدد یکی از عکس‌های قدیمی تلسکوپ فضایی جیمز وب، متوجه کهکشان‌های غنی از فلزی شدند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۵

ستاره‌شناسان در یکی از تصاویری که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب از یک کهکشان اولیه گرفته شده است، اطلاعات جالبی را کشف کردند: یک کهکشان غنی از فلز که تاکنون ناشناخته بوده است.

اعتقاد بر این است که این کهکشان پنهان با وجود سن کم خود، تاکنون میزبان چندین نسل از ستارگان بوده و تخمین زده می‌شود که فقط 1.4 میلیارد سال سن داشته باشد. «بو پنگ»، دانشجوی دکترای نجوم که این تحلیل جدید را رهبری می‌کند، می‌گوید که این کهکشان «از نظر شیمیایی فوق‌العاده گسترده» است. به گفته او، «کهکشان‌های غنی از فلز» به‌دلیل وجود مواد فلزی بسیار زیاد قابل‌توجه هستند.

کشف جدید جیمز وب

عکسی که محققان با بررسی آن موفق شدند این کهکشان را کشف کنند، در سال 2022 منتشر شده بود (تصویر بالا) که در آن شاهد حلقه اینشتین در فاصله 12 میلیارد سال نوری هستیم. بااین‌حال، در آن زمان این کهکشان تازه کشف شده مورد‌توجه قرار نگرفته بود. اکنون اخترشناسان با نگاهی جدید به داده‌های آن توانسته‌اند تا اطلاعات بیشتری در مورد آن منطقه از فضا کسب کنند.

پنگ می‌گوید که تلسکوپ جیمز وب درحال تغییر کامل نحوه نگاه اخترشناسان به این سیستم‌ها است. او در بیانیه‌ای توضیح داد این تلسکوپ که در ماه جولای یک سال از زمان آغاز به کار آن می‌گذرد، درهای جدیدی برای نحوه مطالعه ستارگان و کهکشان‌هایی که در روزهای اولیه کیهان ما شکل گرفته‌اند، باز می‌کند و کشف این کهکشان مخفی غنی از فلز تنها یکی از شواهد نشان‌دهنده این موضوع است.

جیمز وب تاکنون در طول فعالیت خود، اطلاعات و تصاویر بسیار زیادی از فضا به‌دست آورده است. اخیراً این تلسکوپ فضایی تصاویری از کهکشان‌های باستانی را منتشر کرده بود که دانشمندان اعتقاد دارند از نظر تئوری نباید وجود داشته باشند! از دیگر کارهای فوق‌العاده آن می‌توان به انتشار ویدیویی از ابرهای تشکیل‌دهنده ستارگان در کهکشان‌های دیگر و همچنین دقیق‌ترین تصویر از خوشه پاندورا اشاره کرد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی